Tarih: 10.05.2022 13:58

Baharın gelmesi ile yeni meyve ve sebzeler tezgahlara renk getirdi

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’te halk tarafından yoğun ilgi gören semt pazarlarından biri olan ve Yeni mahallede geçtiğimiz gün kurulan Semt Pazarı ilgi bu hafta da yoğundu. Bahar aylarının gelmesi yaz sebze ve meyvelerinin tezgahlardaki yerlerini almasıyla Pazar tezgahları oldukça renklendi.

 ‘Bahar aylarından umutluyuz’

Bahar aylarına girmemiz ile beraber fiyatlarda düşüş yaşanması vatandaşı sevindirirken, yeni meyve ve sebzeler semt pazarına renk kattı. Yavaş yavaş tezgâhlardan kaldırılan kış sebzeleri yerine yaz ve ilkbahar sebze ve meyvelerine bıraktı. Yaz aylarında fiyatların daha düşmesini beklediklerini ifade eden vatandaşlar, “ Bahar aylarını gelmesiyle  Pazar tezgahlarında adeta renk cümbüşü yaşanıyor ama fiyatlar da bir o kadar bizleri korkutuyor. Kış aylarında adeta semt pazarlarına gitmeye korktuk. Şimdi bahar aylarının gelmesiyle fiyatlar biraz düştü ama  hala birçok sebze ve meyve fiyatının yüksek olması bizleri üzüyor. Yaz aylarının gelmesiyle fiyatların daha da düşmesini ümit ediyoruz” dediler.

Güncel meyve ve sebze fiyatları

Patates küçük 6 lira büyük 12 lira, Soğan küçük 5 lira büyük 7 lira, Kavun 15 lira, Sarımsak 10 lira, Limon 8 lira, Domates 15 lira, Çilek 16 lira, Muz 23 lira, Erik 25 lira, Taze Soğan 4 lira, Kayısı 17 lira, Kabak 7 lira, Patlıcan 8 lira, Maydanoz 3 lira, Semizotu 6 lira, Marul 10 lira, Dere Otu 4 lira, Ispanak 10 lira, Nane 4 lira, Pırasa 5 lira, Havuç 10 lira, Armut 16 lira, Mantar 30 lira, Karpuz 14 lira, Salatalık 7,5 lira.

Haber: Hazan UYSAL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —