Tarih: 11.04.2023 13:45

Bakan Kirişçi’den Gölcük ve Karamürsel’e 370 MİLYON LİRALIK PROJE MÜJDESİ

Facebook Twitter Linked-in

Bakan Kirişçi’den Gölcük ve Karamürsel’e 

370 MİLYON LİRALIK PROJE MÜJDESİ

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi Gölcük ve Karamürsel arasındaki sahil şeridinde yer alan yerleşimlere içme ve kullanma suyu sağlayacak projenin başlayacağı müjdesini verdi.

Proje ile sağlıklı içme ve kullanma suyu sağlanacak

2025 Yılı içerisinde devreye alınması planlanan Karamürsel ve Gölcük ilçelerinin su ihtiyacını karşılayacak olan Karamürsel İhsaniye Barajı’nın İçme Suyu Arıtma Tesisinin de çalışmaları başlıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Twitter hesabından yaptığı açıklamada İhsaniye Barajı’nın İçme Suyu Arıtma Tesisi çalışmalarına 370 milyon TL sözleşme bedelli proje ile başlayacaklarını müjdeledi.

Karamürsel ve Gölcük’ün Suyu İhsaniye Barajı’ndan

Karamürsel İçme suyu Projesi kapsamında yapılan İhsaniye Barajı ve yapımı planlanan Avcıköy Barajı ile Karamürsel, Gölcük ilçeleri ve sahil şeridinde yer alan Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı ve Ereğli Mahallelerinin yılda 25 milyon m³ içme ve kullanma suyu ihtiyacı ile 20.240 dekarlık tarım arazisinin sulu tarıma kavuşturması planlanıyor.

Bakan Kirişçi, ‘Hayırlı uğurlu olsun’

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Kirişçi, yaptığı açıklamada, “İhsaniye Barajından, Kocaeli’nin Gölcük ve Karamürsel ilçeleri ile bu iki ilçe arasındaki sahil şeridinde yer alan yerleşimlere sağlıklı içme ve kullanma suyu sağlayacak, 370 milyon TL bedelli projemizi başlatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —