Tarih: 03.08.2020 12:23

Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Kesgin ‘HALKIMIZ BAKKALLARI DESTEKLEMELİ’

Facebook Twitter Linked-in

Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Kesgin

‘HALKIMIZ BAKKALLARI DESTEKLEMELİ’

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, her cadde ve sokağa açılan marketleri küçük esnafları bitirme noktasına getirdiğini vurgulayarak, küçük esnafı koruma kanununun bir an önce çıkması gerektiğini söyledi.

‘Bakkal esnafının ekonomiye katkıları yadsınamaz’

Başkan Kesgin, yaptığı açıklamada, ‘Mahallemizin bekçileri olan ve küçük esnaf diye tabir ettiğimiz, özünde küçük ama ekonomiye ve vatandaşa, görünmese de büyük katkı sağlayan küçük esnaflarımızın gelişen küresel ekonomi şartları içerisinde, neredeyse yok olma noktasına gelmiştir. Bu ortamda mahalle aralarında açılan zincir marketlerin son dönemde hızla çoğalması, bizim her geçen gün daha da zor duruma düşmemizi hızlandırmaktadır. Yıllardan beri küçük esnafı koruma kanunu bir türlü çıkartılamamıştır. Bu süreçte halkımızdan beklentimiz, yıllardan beri mahallesinde hizmet veren, dar gününde alışveriş yapabildiği tek merkez olan, veresiyede sınır tanımayan bakkal esnaflarımızı koruyup, onların ayakta kalması için alışverişte onlara destek olmalarıdır. Bakıldığı zaman bakkal esnafının ekonomiye katkısı yadsınamaz. Bir bakkalın en az dört nüfuslu bir aileyi kendi küçük ve öz sermayesi ile geçindirdiği, vergisi ve Bağ-Kur’unu kendi çabasıyla ödediği, mahallesinde alım gücü olmayan vatandaşlara veresiye vererek destek olduğu bilinmektedir. Mahallesindeki halka bir nebze babalık yaptığı, kendinden ve ailesinden taviz vererek yedi gün yirmi dört saat, hafta sonu bile tatili olmadan çalışan küçük esnafa, halkımızdan başka destek verecek herhangi bir yapının kalmadığı bu ortamda halkın kenetlenerek bakkalına sahip çıkması, en büyük temennimizdir’ dedi.

‘Zincir marketler konusunda düzenleme mutlaka yapılmalıdır’

Kesgin, ‘Türkiye genelinde iki milyon civarındaki küçük esnafın on milyonluk bir nüfusla birlikte geçim sıkıntısına düşeceği, mahallesindeki alım gücü olmayan vatandaşların parası olmadığı zaman açık kapılarının kapanacağı göz ardı edilmemelidir. Hükümetimizden beklentimiz, bu sosyal durumu da gözetip bir an önce market yasası dediğimiz olayı çıkarıp yerelde hızla çoğalan zincir marketlerin bir nebze de olsa kısıtlamasına gidilmesidir. Bu adım, acil bir tedbir olarak atılmalıdır’ diyerek beklentilerini ve isteklerini dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —