Tarih: 17.01.2022 12:20

Balcı, “Bu sene balık çeşidi bol ama az çıkıyor”

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizde Adnan Menderes İş Merkezi’nin alt katında uzun yıllardır hizmet vermekte olan Rizeli Kardeşler Balık Lokantası işletmecisi Samet Balcı balık piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Balcı yaptığı açıklamada bu sene balık çeşidinin bol olduğunu ama denizden balığın az çıkması nedeniyle balık fiyatlarının yüksek olduğunu ifade etti.

“Maliyetlerin artması balık fiyatların yükseltti”

Rizeli Kardeşler Balık Lokantası işletmecisi Samet Balcı balık piyasası hakkında yaptığı açıklamada, “ Bu sezon tezgahlarımızda çoğu balık çeşidi var. İstavrit, Çinekop, Hamsi özellikle bu sene oldukça bol. Fakat bu sene çeşit bolluğu var ama balık az çıktığı için fiyatlar yüksek olabiliyor. Tabi buna birde maliyetlerin artması da eklenince balık fiyatları bu sene biraz yüksek seyretti. Denizlere açılan balıkçıların maliyetlerinin her geçen gün artması balık piyasasını oldukça etkiliyor. Balık daha mezatta yüksek fiyatlardan satışa çıkması üzerine maliyetleri de ekleyince ister istemez fiyatlar yükseliyor. Maliyetlerin düşürülmesi ile balık fiyatlarında da bir düşüş olması söz konusu” dedi.

“Çinekop, İstavrit, Mezgit ve Hamsi en çok tercih edilen balılar”

Bu mevsimde yenilecek en iyi balıklar hakkında da bilgi veren Balcı, “  Bu mevsimde yenilebilecek en güzel balık Çinekop, Sarıkanat, Lüfer, İstavrit, Barbun,  Mezgit ve Hamsi diyebiliriz.  Zaten şu anda da tezgahlarda da en çok satılan balık Çinekop, İstavrit, Mezgit ve Hamsi’yi vatandaşlar daha çok tercih ediyor” dedi.

“ Gölcük halkını balık yemeye davet ediyoruz”

Rizeli kardeşler Balık Lokantası olarak çiğ ve pişmiş satışını yanı sıra restaurant kısmıyla da hizmet verdiklerini ifade eden Balcı, Gölcük Halkının restaurant kısmında güvenle balık yiyebileceklerini ifade etti. Balcı yaptığı açıklamada, “  Rizeli Kardeşler Balık Lokantası olarak restaurant kısmımızda da Karadeniz usulü tava ve ızgara balık çeşitlerimiz ve özel sipariş üzerine buğulama balık hizmetimiz devam ediyor.  Nezih aile ortamında  güvenilir bir şekilde yemek yemek isteyen tüm Gölcük halkını yerimize bekleriz” dedi.

Güncel balık fiyatları

Hamsi 35 Lira,  İstavrit 35 Lira,   Çinekop 80 Lira,   Levrek 90 Lira,   Çupra 90 Lira,   Mezgit 25 Lira,  Turna Mezgit 80 Lira,  Sarıkanst 100 Lira,  Levrek 90 Lira,   Lüfer 90 Lira,   Uskumru 35 Lira,   Karadeniz Somon 80 Lira,   Norveç Somon 180 Lira,   İthal Uskumru Tane 20 Lira.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —