Tarih: 20.09.2021 14:41

Balık tezgahlarına bereket geldi

Facebook Twitter Linked-in

Balık tezgahlarına bereket geldi

Uzun bir av yasağını ardından 1 Eylül’de kalkan av yasağı sonrası balıkçılar “ Vira Bismillah” diyerek denize açılmışlardı. Balık sezonun başlamasıyla balık tezgahlarına bereket geldi.

“Palamut çok aşırı bol olmasa da çıkmaya başladı”

İlçemizde uzun yıllardır Adnan Menderes İş Merkezi’nin alt katında hizmet vermekte olan Rizeli Kardeşler Balık Lokantasının işletmecisi Emrah Kurtuluş balık piyasası hakkında bilgi verdi. Kurtuluş yaptığı açıklamada, “  1 Eylül itibariyle kalkan av yasağı sonrası tezgahlarımıza bereket geldi. İlk günden beri özellikle hamsi ve istavritin bol çıkmasıyla birlikte fiyatlar neredeyse yarı yarıya düştü. Bu sene  Palamut çok aşırı bol olmasa da çıkmaya başladı. Buna nazaran hamsi ve istavrit bu sene oldukça bol. Şu anda hamsi 25 istavrit 30 lira. Bu fiyatların altına daha da düşer mi bilemeyiz. Balık denizden ne kadar bol çıkarsa fiyatlar o kadar uygun oluyor. Havalar biraz sıcak ve balık daha tam yüzeye çıkmadı. Havaların serinlemesiyle birlikte balığın yüzeye çıkması ile fiyatların düşmesini bekliyoruz” dedi.

Taze ve günlük balığın Gölcük’teki adresi

Rizeli Kardeşler olarak her zaman taze ve günlük balık satmaya devam edeceklerinin altını çizen Kurtuluş, “  Rizeli kardeşler her zaman kalitesi ile adını duyurmuş bir balıkçıdır ve bizlerde buna layık olabilmek için her zaman tezgahlarımızda günlük ve taze balık bulunduruyoruz” dedi.

Restaurant kısmı yoğun ilgi görüyor

Balık satışını yanı sıra restaurant kısımlarının da yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Kurtuluş, “ Pandemi nedeniyle restaurant kısmımız uzun bir süre kapalı kaldı ve 1 Temmuz itibariyle yasakların kalkmasıyla restaurant kısmımız oldukça yoğun ilgi görüyor. Karadeniz usulü tava ve ızgara çeşitlerimizle hizmet vermeye devam ediyoruz. Tabi balıklarımız kadar salatamızda Gölcük’te oldukça yoğun ilgi görüyor” dedi.

Rizeli Kardeşlerde balık fiyatları

Hamsi 25 TL, palamut tane 30 TL İstavrit 30 TL,  tekir 35 TL, levrek  65 TL, çupra 55 TL, mezgit 30 – 35 TL, Karadeniz somon 50 TL, sardalya 30 TL,  Norveç somon 100 TL, barbun 80 TL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —