Tarih: 31.08.2022 13:58

Balıkçılar bu gece “Vira Bismillah” diyecekler ‘HAMSİ 50’NİN ALTINA DÜŞMEZ’

Facebook Twitter Linked-in

Balıkçılar bu gece “Vira Bismillah” diyecekler

‘HAMSİ 50’NİN ALTINA DÜŞMEZ’

İlimizdeki ve ilçemizdeki balıkçılar bu gece Ereğli Sahili’nden dualarla ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılacaklar. Balıkçılar bereketli bir dönem geçirmeyi dilerken Gölcük’ün sevilen Balıkçısı Rizeli Kardeşler İşletmecisi Mehmet Ali Kurtuluş, bu sezon balık fiyatlarında önemli bir düşüşün sağlanamayacağını, Hamsinin ise bu sezon 50 liranın altına düşmeyeceği öngörüsünde bulundu.

“Balık ne kadar bol olursa fiyatlar o kadar düşük olacaktır”

Rizeli Kardeşler Balık Lokantası’nın İşletmecisi Mehmet Ali Kurtuluş yeni sezon hakkında yaptığı açıklamada, “15 Nisan da biten Balık sezonuna bu gece balıkçıların “Vira Bismillah” demesiyle başlayacağız. Sezonun başlamasıyla balık fiyatlarının ciddi anlamda düşmesini bekliyoruz. Tabi bu biraz da denizin bize ne kadar balık vereceğine bağlı. Eğer bol balık çıkarsa balık fiyatları daha da düşecektir. Balık ne kadar bol olursa fiyatlar o kadar düşük olacaktır. Geçtiğimiz sezon hamsi 35 – 50 lira arası değişiyordu. Tabi bu sezon artan maliyetler nedenle hamsi en az 60- 70 lira arası tahmin ediyoruz. Yani bu sezon Hamsinin 50 liranın altına düşeceğini düşünmüyoruz. Hem bizim hem de balıkçıların maliyetleri geçen seneye oranla neredeyse 2 katına çıktı. Hamsinin kasası şu anda 1000 lira ve zararına satış yapıyoruz” dedi.

“Şu anda yenilebilecek en güzel balık Palamut”

Sözlerine devam eden Kurtuluş, “Rizeli Kardeşler olarak 15 Nisan’da biten balık sezonu sonrası gerek olta balıkçılığı ile gerekse küçük tekne ile yakalanan balıklar ile tezgahımızda her zaman taze ve günlük balık ile balık satışımız devam etmişti. Tabi yaz sezonunda balığa ilgi biraz az ve fiyatlarıda biraz yüksek oluyor.  Sezonun başlamasıyla balık fiyatlarının düşmesi ve ilginin de artmasını bekliyoruz. Şu anda yenilebilecek en güzel balık palamut diyebiliriz. Lezzet açısından en güzel döneminde. Onun dışında mezgit ve İstavrit te bu dönmede yenilebilecek balıklar. Hamsi şu anda Marmara ama sezon başladığı zaman Karadeniz hamsi başlayacaktır. Yeni sezonun bol ve bereketli geçmesini bekliyoruz” dedi.

Güncel balık fiyatları;

Hamsi 100 Lira,  İstavrit 120Lira,  Barbun 130 Lira,  Çupra 120Lira,  Levrek 150Lira,   Karadeniz Somon 120 Lira,  Alabalık 70Lira,  Mezgit 130Lira,  Turna Mezgit 150Lira,  Palamut Tane 80 Lira

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —