Tarih: 02.12.2018 12:20

Balıkçılar sağlıklı yaşam için uyarıyor HAFTADA 2 GÜN BALIK YENİLMELİ

Facebook Twitter Linked-in

Balıkçılar sağlıklı yaşam için uyarıyor

HAFTADA 2 GÜN BALIK YENİLMELİ

İlçemizde Adnan Menderes İş Merkezi’nin alt katında hizmet vermekte olan Rizeli Kardeşler’in işletmecisi Mehmet Ali Kurtuluş sağlıklı yaşam için haftada en az 2 gün balık tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Karadeniz’de fırtınanın dinmesi ile fiyatların düşmesi bekleniyor

Kışın en besleyici besini olan balık Karadeniz’de yaşanan fırtınadan dolayı balıkçı teknelerinin denize açılamamasından kaynaklı biraz fiyatı yükselmiş durumda. Bu durumun geçici olduğunu ve en kısa zamanda eski fiyatlara dönüleceğini ifade eden Kurtuluş, Karadeniz’de yaşanan fırtınanın dinmesiyle balıkçılarımız yeniden denize açılacağını ve balık fiyatlarının düşeceğini ümit ettiklerini ifade etti.

Kurtuluş, “Hamsinin fiyatı yükseldiği gibi birçok balık çeşidinde de fiyatlar düştü”

Gölcük’ün en gözde balıkçılarından olan Rizeli Kardeşler Balıkçılık ile balık piyasasının son durumunu değerlendirdik.  Rizeli Kardeşler Balıkçılık ortaklarından Mehmet Ali Kurtuluş balık piyasasını değerlendirdi.  Kurtuluş, “Karadeniz’de yaşanan fırtına nedeniyle balıkçı teknelerinin çoğu denize açılamıyor. Denize açılan teknelerde yakalayabildikleri balıkları yüksek fiyattan verme çabasında olduğu için özellikle hamsinin fiyatı biraz yükseldi. Önümüzde ki haftalarda fırtınanın dinmesi ile balıkçı tekneleri tam kapasiteyle denize açıldığı zaman balık fiyatları düşecektir. Tabi hamsinin fiyatı yükseldiği gibi birçok balık çeşidinde de fiyatlar düştü. 20 liradan sattığımız istavrit 15 liraya, 35 liraya sattığımız çinekop 20 liraya ve 50 liraya sattığımız sarıkanat 40 liraya düştü” dedi.

“Balık en doğal omega 3 kaynağıdır”

Balık piyasasının borsa gibi olduğunu ifade eden Kurtuluş, “Denizden balık bol çıkarsa ucuz, az çıkarsa pahalı olur. Dileriz önümüzde ki haftalarda teknelerimiz tam kapasite açılır ve balık bollaşarak fiyatlar düşer.  Balık kışın  bol bol yenmesi gereken besin ve şu anda balıkların hepsi en lezzetli ve sağlıklı döneminde ve hepsi tüketilebilir. Biz haftada en az 2 gün balık yenmesini tavsiye ediyoruz. Balık en doğal omega 3 kaynağıdır. Özellikle küçük çocuklara bol bol balık yedirilmesi gerekiyor.  Balık giren eve doktor girmez” dedi.

Rizeli Kardeşler’de balık fiyatları şu şekilde;

Hamsi 20 lira, istavrit 15 lira, çinekop 30 lira,  barbun 25 lira, çupra 35 lira, levrek 35 lira, sarıkanat 40 lira, lüfer tane 30-35 lira, palamut tane 20-25 lira, ithal somon 80 lira, mezgit 25 lira turna mezgit 40 lira,  yerli somon 25 lira, kalkan 100 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —