Tarih: 23.08.2021 13:13

Balıkçılar yeni sezondan umutlu ‘BEREKET BEKLİYORUZ’

Facebook Twitter Linked-in

Balıkçılar yeni sezondan umutlu

‘BEREKET BEKLİYORUZ’

İlçemizde uzun yıllardır Adnan Menderes İş Merkezi’nin alt katında hizmet vermekte olan Rizeli Kardeşler Balık Lokantasının İşletmecisi Emrah Kurtuluş Balık piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 1 Eylül itibariyle başlayacak olan balık sezonundan umutlu olduklarını ifade eden Kurtuluş, “ balık sezonunun bereketli geçmesini ümit ediyoruz” dedi.

“Bu sene geçen senelere oranla biraz daha kötü bir yaz sezonu geçirdik”

Rizeli Kardeşler Balık Lokantasının işletmecisi Emrah Kurtuluş yaptığı açıklamada, “1 Eylül itibariyle balık sezonunun başlamasıyla balık çeşitlerinin artmasını ve bollaşmasını bekliyoruz. Tabi yasağın kalkmasıyla birlikte fiyatlar da bir nebze de olsa düşecektir. Bir hafta on gün içinde sezonun nasıl geçeceği belli olur ve fiyatlar ona göre düşecektir. İlk başta yarı yarıya olmasa da yüzde 20 oranında bir düşüş bekliyoruz. Bu sene geçen senelere oranla biraz daha kötü bir yaz sezonu geçirdik” dedi.

“Balığın bol ve çeşitli çıkmasıyla birlikte güzel bir sezon geçirmek istiyoruz”

 Kurtuluş sözlerinin devamında, “ Yaz sezonunda doğal olarak balık satışında bir düşüş yaşıyorduk ama bu sene bu düşüş biraz daha fazla oldu.  Pandemi nedeniyle insanlar biraz daha çekindiği için bu sene olta balıkçılığı da fazla olmadı. Bunun yanında bu yaz Marmara denizinde yaşanan müsilaj balığı en çok etkileyen faktör oldu. İnsanlar müsilaj nedeniyle balıktan çok uzaklaştı. Ama uzmanlarında bizimde her zaman dediğimiz gibi müsilajın balığa bir etkisi yoktu ama insanlar bu dönemde tedirgin olduğu için balıktan biraz uzaklaştılar. Müsilajın beklenenden kısa sürede temizlenmesi ile insanlar yeni yeni balık yemeye başladı. 1 Eylül itibariyle yeni sezon başlayacak. Yeni sezondan umutluyuz. Balığın bol ve çeşitli çıkmasıyla birlikte güzel bir sezon geçirmek istiyoruz” dedi.

Rizeli Kardeşler Balık Lokantası’nda balık fiyatları 

Hamsi 60 lira,  İstavrit 50 lira,   Sardalya 50 lira,  Çupra 60 lira,   levrek 65 lira,   Turna mezgit 70 lira,   Barbun 70 lira,  Norveç somon 110 lira,  Karadeniz somon 50 lira,   ithal uskumru tane 15 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —