Tarih: 30.01.2022 13:00

Barbaros Hayrettin Lisesi Depreme dayanıksız çıktı YIKILIP YENİSİ YAPILACAK

Facebook Twitter Linked-in

Barbaros Hayrettin Lisesi Depreme dayanıksız çıktı

YIKILIP YENİSİ YAPILACAK

Türkiye’ye adını başarıyla yazdıran, 1970’li yılların başında eğitime açılan efsane Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi binasının yıkılma kararı alındı.

Binaların yıkılıp, yerinde dönüştürülmesi kararı alındı

Milli Eğitim Müdürlüğü, yaşadığı deprem riski nedeniyle uzun yıllardır eğitime hizmet veren dört okul binasının yıkılması ve yerinde dönüştürülmesi kararı aldı. Deprem güvenliği taşımadığı raporla belirlenen Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin yanı sıra İzmit Namık Kemal Lisesi, Mimar Sinan Lisesi ve Kandıra İmam Hatip Lisesi binaları da yıkılıp, yenileri yapılacak.  Alınan karar neticesinde Gölcük Hayrettin Anadolu Lisesi ve diğer okullarda eğitim gören öğrencilerin yeni binalar yapılana kadar nerede eğitimlerini sürdürecekleri yetkililerce planlanıyor.

İlk inşa edilen lise konumunda

1 Mart 1958’deki Üsküdar faciasında batan vapurda Gölcük’te lise olmadığı için İzmit’teki liselere gitmek zorunda kalan çok sayıda Gölcüklü öğrenci de hayatını kaybetmişti. Bu facianın ardından ilçemizde inşa edilen ilk lise olan Gölcük Barbaros hayrettin Lisesi binasının da depreme karşı yeterince güvenli olmadığı raporla belirlendi. Bu bina da yıkılacak okullar arasına dahil edildi. Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Türkiye’nin 3 deneme Lisesinden biri olarak 70’li yılların başında eğitim ve öğretime açılmış, birçok başarılı öğrenci yetiştirmiştir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —