Tarih: 11.04.2019 11:21

Barbaros İlkokulu öğrencilerine Flor Vernik uygulaması yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu ve ilçemizde de İlçe Sağlık Müdürlüğü Diş Hekimi Özlem Filiz ve ekibi tarafından uygulanan Flor Vernik uygulaması ilçemizde bulunan okullarda uygulanmaya devam ediyor. İlçemizde son olarak Barbaros İlkokulu öğrencilerine flor vernik uygulaması yapıldı.

Ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimi verildi

İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Diş Hekimi Özlem Filiz ve ekibi tarafından gerçekleşen Flor Vernik uygulaması tüm hızıyla devam ediyor. Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri son olarak Barbaros İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilere ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimi verdikten sonra diş sağlığı taraması ve flor vernik uygulaması gerçekleştirildi. Ayrıca öğrencilere diş fırçalamanın önemi ve ağız sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

Flor vernik uygulaması için ailenin onayı gerekiyor

6 yıl önce başlanan ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Diş Hekimi Özlem Filiz ve ekibi tarafından gerçekleştirilen flor vernik uygulaması için her sene olduğu gibi bu senede öğretmenleri aracılığıyla velilere gönderilen aile onay formunu imzalayan velilerin öğrencilerine flor vernik uygulaması yapılıyor ve ailenin onay vermediği öğrencilere ise uygulama yapılmıyor.




Orjinal Habere Git

— HABER SONU —