Tarih: 05.09.2024 18:14

Barbaros Hayrettin’de çalışmalar sorunsuz devam ediyor 2025 YILININ İLK YARISINDA BİTİYOR

Facebook Twitter Linked-in

36 derslik ve zemin üzerine 3 kat olacak şekilde yeniden yapılmaya başlanan okul binasında şu sıralar çalışmalar hızlı ve sorunsuz ilerliyor. Zemin ile birlikte ilk iki katın tamamlandığı okul binasında üçüncü kat için ekiplerin yapım süreci devam ediyor. Öte yandan okul binasının yan kısmında bulunacak olan spor salonunda da yapım sürüyor.

Depreme dayanıklı şekilde inşa ediliyor

Okulun yeni binasının temelinin daha güçlü olması için temele toplam 273 adet fore kazık çakılmıştı. Yeni okul binası 36 dersliğe sahip olacak. Okul binasının yan kısmında bulunacak olan spor salonunun ise 780 metrekarelik alanda bulunacağı ve hizmet vereceği belirtildi. Okul binası, zemin üzerine üç kat olacak şekilde yapılacak ve olası bir depreme karşı daha güçlü, daha sağlam bir şekilde hizmetine başlamış olacak. Üstgrup İnşaat Yetkilisi ve Şantiye Şefi İrfan Üstübi okul binasının 2025 yılının ilk yarısında bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Firma yetkilisi İrfan Üstübi çalışmalar hakkında bilgi verdi 

Üstgrup İnşaat Yetkilisi ve Şantiye Şefi İrfan Üstübi, gazetemize çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Üstübi, şunları ifade etti: “Okulumuzda son kat betonarme tamamlanmak üzere. Şu anda kalıplar çalışıyor. Beton atıldıktan sonra çatı yapılmaya başlanacak. Zemin ve 1. katın duvar imalatı tamamlanmış durumda. Duvar imalatı biten alanlarda sıva imalatı ile birlikte ince işçiliklere başlanacak. Elektrik ve mekanik tesisat işleriyle birlikte sıva ve ince işçilikler yapılacak. Okulu 2025 yılının ilk yarısında bitirmeyi planlıyoruz. Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin 2025-2026 Eğitim ve Öğretim yılına yetişmesini tahmin ediyoruz. Okul 36 derslikli, giriş artı 3 kat olacak ve 780 metrekarelik kapalı spor salonuna sahip olacak” dedi. 

Haber: Serap DURUKAN

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —