Tarih: 05.12.2022 12:41

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Çağlayan Garipoğlu, ‘ASGARİ ÜCRET 12 BİN 500 LİRA OLMALI’

Facebook Twitter Linked-in

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Çağlayan Garipoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada önemli konulara değindi. Genel Başkan Garipoğlu, ülkemizin geldiği noktada bir asgari ücretlinin geçinebilmesi için maaşının 12 bin 500 lira olması gerektiğini söyledi.

‘Halkımızın birinci sorunu ekonomi’

Devamlı halkın içinde ve sahada olduğunu belirten Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Çağlayan Garipoğlu, ‘Bugün ülkemizin geldiği nokta gerçekten çok üzücüdür. Ekonomide yapılan her hatanın bedelini halkımız ödemektedir. Vatandaşlarımız ekonomik kriz ile boğuşmakta, birçok yuva ekonomik sebeplerle yıkılmaktadır. Halkımız ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünürken, ülkemizi yönetenler ekonomi konusunda hala doğru adımları atmamaktadır. Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı olarak Türkiye’yi il il dolaşmakta, halkımız ile yüz yüze görüşmekteyim. Halkımızın birinci sorunu ekonomi. Yani halkımız bir an önce ekonomik krizden kurtulup, hak ettiği şekilde yaşamayı istemektedir’ dedi.

‘Asgari ücretlinin geçinmesi imkansızdır’

Asgari Ücret konusuna da değinen Genel Başkan Garipoğlu, ‘Ülkemizde asgari ücret ile çalışmak zorunda kalan yüzde 60’a yakın vatandaşımız var. Bu çok büyük bir oran ve ülkemizin geldiği noktayı açıklıyor. Bugün TÜİK bile aylık enflasyon oranını yüzde 84 olarak açıklıyor. Vatandaşın enflasyonu yüzde 200’e dayanmıştır. Neredeyse her ürüne her gün zam gelmekte, halkımız zam furyası altında ezilmektedir. Bu gerçekler ortadayken asgari ücretlinin geçinmesi imkansızdır. 8 bin küsur lira olan açlık sınırında asgari ücret 12 bin 500 lira olmalı, vatandaşlarımız bir nebze nefes almalıdır. İşçimiz, Memurumuz, asgari ücretlimiz, emeklilerimiz ve tüm vatandaşlarımızın mutlu bir hayat yaşamaya hakkı vardır. Bizlerde bu bilinçle halkımızın yaşadığı sıkıntılara ortak olmak için var gücümüzle çalışıyoruz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.






Orjinal Habere Git

— HABER SONU —