Tarih: 04.08.2023 10:34

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Çağlayan Garipoğlu, ‘KÖTÜ EKONOMİNİN FATURASI HALKIMIZA ÇIKARILMIŞTIR’

Facebook Twitter Linked-in

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Çağlayan Garipoğlu, benzine, kiraya, ilaçlara ve gıda ürünlerine gelen zamların vatandaşlara oldukça yük oluşturduğunu belirterek, eleştirilerde bulundu.

‘Ülkemizin acilen erken seçime ve iktidar değişimine ihtiyacı var’

Genel Başkan Garipoğlu, Gazetemize yaptığı açıklamada, ‘Ülkemiz ekonomisi geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirilen Genel Seçimden sonra daha da kötü duruma geldi. Ne yazık ki halkımızdan aldıkları yetkiyi doğru kullanamayan iktidar var. Bu süreçte 19 lira olan Dolar 27 liraya, 20 lira olan Euro yaklaşık 30 liraya geldi. AK Parti iktidarı artık miadını doldurmuş durumda.  Ülkemizin acilen erken seçime ve iktidar değişimine ihtiyacı var. Benzinden, kiraya, ilaçtan, gıdaya her ürüne neredeyse her gün zam geliyor. Halkımız bu kötü ekonomide tükenme noktasına gelmiştir. AKP iktidarı zengini daha fazla zengin yaparken, ne yazık ki aldığı vergilerle yaptığı zamlarla kötü ekonominin faturasını halkımıza çıkartmıştır.’

‘Halkımızın artık hasta olma lüksü kalmamıştır’

Garipoğlu, ‘Halkımızla yaptığım görüşmelerde vatandaşlarımız ekonomik olarak oldukça sıkıntı yaşadıklarını belirtmektedir. Kiracılar ev sahiplerinin yaptığı fahiş zamlardan ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Birçok kiracı ev sahibi ile kavga edecek duruma gelmiştir. Eczanelerde ilaç sıkıntısı dikkat çekmektedir. Ayrıca bazı ilaçlara gelen zamlardan sonra halkımızın hasta olmaya lüksü kalmamıştır. Benzinin litre fiyatı 38 liraya gelmiş, önümüzdeki günlerde fiyatın daha da artacağı ortadadır. İktidar acilen doğruları yapmalı, ekonomi konusunda yaptığı yanlıştan geri dönmelidir. Ülkemizin üretmeye ihtiyacı vardır. İktidar bunu yapmak zorundadır. Bu iktidar bunları yapmazsa erken seçime gidilmesi sürpriz olmayacaktır’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —