Tarih: 18.10.2023 14:30

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Çağlayan Garipoğlu “TÜRKİYE SAVAŞA GİRERSE ÇIKIŞ ÇOK GÜÇ OLUR”

Facebook Twitter Linked-in

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Çağlayan Garipoğlu

“TÜRKİYE SAVAŞA GİRERSE ÇIKIŞ ÇOK GÜÇ OLUR”

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Çağlayan Garipoğlu, İsrail’in Filistin’de uyguladığı insanlık dışı saldırısı ve ülkemizin tutumu konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Garipoğlu, “Türkiye Ortadoğu Savaşı’na girerse çıkış çok güç olur” dedi.

“Türkiye tehlikeli sulara çekilmek isteniyor”

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Çağlayan Garipoğlu yaptığı açıklamada, “Günlerdir İsrail’in Filistin Gazze’ye yaptığı insanlık dışı saldırısını ve masum insanları hedef alan bombardımanlarını üzülerek takip ediyoruz. Son olarak İsrail’in Gazze’de bir hastaneyi hedef alması ve en az 500 sivil vatandaşın hayatını kaybetmesini esefle kınıyoruz. Ortadoğu çok tehlikeli bir döneme girdi. Türkiye ise bu tehlikeli sulara çekilmek isteniyor. Milyonlarca içimize sokulmuş vatanın temeline döşenmiş mülteci var. Ekonomi çökmüş herkes patlamaya hazır bomba. Devlet kurumları tarikatların kontrolüne geçmiş durumda. TSK tarihinin en zayıf dönemini yaşıyor. Şimdi itiraz eden çıkacak ama üzerine uçak inmeyen uçak gemisi ve damat beyin İHA, SiHA’ları ile savaş kazanılmaz” dedi.

“Savaşın dışında kalmalıyız”

Sözlerine devam eden Başkan Garipoğlu, “Ortadoğu’da yaşanan ve en son Filistin ve İsrail arasında yaşanan savaşın ardından dört bir yanımız savaş ve yavaş yavaş bize yaklaşıyor. Türkiye eğer Ortadoğu savaşının içine girerse çıkış çok güç olur. Camii çıkışları protestolar kontrolden çıkarsa zaten serseri mayın gibi giden ülke kontrolden çıkar. Herkes aklını çok geç olmadan başına toplamalı ve dolduruşa gelmemeli. Hasarlı bir gemi ile Çok tehlikeli sulara girmek üzereyiz. Savaşın kazananı olmaz. Eğer Türkiye olarak Ortadoğu Savaşına girmemiz halinde değil Ortadoğu ülkeleri Avrupa ülkeleri bile ülkemize saldırıya geçer ve tüm ülke olarak ağır hasar alırız. Bu nedenle Türkiye’nin Ortadoğu Savaşının dışında kalması gerekiyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —