Tarih: 09.01.2024 12:18

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Garipoğlu, ‘HÜKÜMET REKOR ZAMLARA DUR DEMELİ’

Facebook Twitter Linked-in

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Garipoğlu,

‘HÜKÜMET REKOR ZAMLARA DUR DEMELİ’

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Çağlayan Garipoğlu yerel seçim süreci ve güncel konular hakkında açıklamalarda bulundu. Son günlerde her ürüne yapılan rekor zamları eleştiren Garipoğlu, ‘Hükümet rekor zamlara dur demeli’ dedi

‘Asgari ücrete yapılan zam vatandaşlarımızın eline geçmeden eridi’


Asgari ücrete yapılan zammın daha vatandaşın eline geçmeden eridiğine dikkat çeken Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Çağlayan Garipoğlu, açıklamalarına şu  sözlerle devam etti: ‘Asgari ücrete yapılan zam vatandaşlarımızın eline geçmeden eridi. A’dan Z’ye her ürüne zam geldi. Daha vatandaşlarımız maaşlarını alamadan adeta zam bombardımanına tutuldu. Berber ve Kuaförler, Lokantalar, Kebapçılar, çarşı manav pazar her şey zamlandı. Bir erkek tıraşı 200 lira yapılmış. Bu kadar zam asla kabul edilmemeli. Lokantalar da bir kase çorba 40 lira olmuş, yazık değil mi bu millete? Tabi burada esnaflarımızın yaşadığı sorunları görmezden gelemem. Esnaf kardeşlerimiz üzerlerine yüklenilen vergilerden bıkmış durumda. Hükümet bu konuda ne yazık ki hatalarını vatandaşına ve esnafına ödettiriyor. Halkımız artık yaşadığı maddi sıkıntılardan bezmiş durumda. Hükümet rekor zamlara artık bir dur demeli’ dedi. 

‘Emekli maaşı bu koşullarda 13-14 binin altında olmamalı’

Emekli maaşlarına yapılacak zammın yaşam koşullarının değerlendirilerek belirlenmesi gerektiğini söyleyen Genel Başkan Garipoğlu, ‘En düşük emekli maaşı alan bir emeklimiz bu koşullarda nasıl geçinebilir? Emekli maaşları günümüz koşulları göz önünde bulunarak belirlenmeli. Asgari ücret ile en düşük emekli maaşı arasındaki makas çok fazla açıldı. Emekli maaşı bu koşullarda 13-14 binin altında olmamalı. Umarız hükümet yetkilileri bu konuda yapacağı çalışma ile emeklilerimizin yüzünü güldürür’ ifadelerine yer verdi.

‘Belediye Başkan Adaylarının hepsine başarılar diliyorum’

Yerel seçim sürecini değerlendiren ve Gölcük Belediye Başkan adaylarına başarılar dileyen Garipoğlu, şunları söyledi: ’31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlere kısa bir süre kaldı. Siyasi Partiler adaylarını çıkartarak çalışmalarını sürdürüyor. Gölcük’te Belediye Başkan Adaylarının hepsine başarılar diliyorum. Bizim ortak hedefimiz güzel bir Gölcük. Bu güzel ilçe için doğru çalışmaları yapan, Gölcük’ü hedefine ulaştıran herkesin yanında oluruz. Umarım sorunsuz bir Yerel Seçim geçiririz’ dedi.

‘Tüm dostlarıma ve sevenlerime teşekkür ediyorum’

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Çağlayan Garipoğlu, son olarak, ‘Geçtiğimiz günlerde geçirmiş olduğum trafik kazası sonrası arayan, mesaj atan, ziyaretime gelen tüm dostlarıma ve sevenlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Sağlık durumum Allah’a şükürler olsun iyi. Yakında tekrardan sahalarda olacağım’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —