9877,59%-0,37
36,21% 0,35
37,99% 0,32
3352,29% -1,35
5525,76% 0,70
Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Gölcüklü Çağlayan Garipoğlu, ülkemizin geleceğini düşünerek Ulus İttifakı kurduklarını, partilerinin bu ittifakta yer alacağını açıkladı.
’29 SİYASİ PARTİ BİR ARAYA GELDİK’
Genel Başkan Garipoğlu, açıklamasında, “Ülkemiz ve aziz milletimiz, olağanüstü bir kuşatma altındadır. Başta ekonomimiz olmak üzere eğitim, sağlık gibi birçok değerlerimiz temelden sarsılırken güvenlik unsurlarımız ise elimizden alınmıştır. Egemenlik haklarımız, laik cumhuriyetimiz, demografik yapımız, üniter ulus devlet bütünlüğümüz, Büyük Milletimiz tehdit ve tehlike altındadır! Tüm bu tehdit ve tehlikeleri savuşturabilmek, ülkemizi Atatürk ilkeleri ışığında sekteye uğratılmış tüm değerlerimizi yeniden inşa edebilmek, İstiklâlimizi ve Cumhuriyetimizi muhafaza ve müdafaa edebilmek adına, parlamento dışı vatanperver 29 siyasi parti bir araya gelerek büyük Türk Milletinin temsil heyeti olan Ulus İttifakını kurmuştur” dedi.
‘BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN İHTİYAÇLARINDAN YOLA ÇIKMIŞTIR’
Açıklamalarını sürdüren Garipoğlu, “Bu ittifakta Başkanlar Kurulunda yer almaktayım. Ayrıca divan üyesiyim. Cumhurbaşkanı Adayı belirleme süresinde aktif görev alacağım. Hiçbir siyasi partinin sağda solda, ötede beride macera aramasına gerek yoktur. “ULUS İTTİFAKI” büyük Türk Milletinin ihtiyaçlarından doğmuş ve yola çıkmıştır. Omuz omuza mücadele etmek için biz ilk adımı attık. İlk adımı atmaktan çekinmeyenlere selam olsun. Türk Milletinin ittifakı olan Ulus İttifakı Türk Devletine ve Türk Milletine kutlu olsun. Türk Milleti var olsun” diyerek açıklamalarını tamamladı.
İTTİFAKI OLUŞTURAN PARTİLER VE GENEL BAŞKANLARI:
1: Güç Birliği Partisi: Ali KARNAP
2: TEK Parti: Süleyman YAĞCIOĞLU
3: Adaletin Aydınlığı Partisi: Altuğ ERGÜZEL
4: Adalet Demokrasi Partisi: Yusuf DİRİL
5: Adalet ve Demokrasi Partisi: Abdulkadir PAPAĞAN
6: Adil Türkiye Partisi: Ata Barlas AŞKAR
7: Anadolu Cumhuriyet Partisi: Murat ALTUNTAŞ
8: Barış ve Eşitlik Partisi: Çağlayan GARİPOĞLU
9: Bağımsız Cumhuriyet Partisi: Hakkı KARĞIN
10: Cumhuriyet Partisi: Osman KARAKUŞ
11: Doğuş Partisi: Mahmut KARALAR
12: Evrensel Medeniyet Partisi: Burhan EROL
13: Güçlü Yol Partisi: Hasan GÜRAL
14: Hak ve Adalet Partisi: Yiğit Zeki ÖZTÜRK
15: Hak ve Huzur Partisi: Gürsel YILDIZ
16: Kızıl Elma Partisi: Yalçın DURSUN
17: Liberal Demokrat Parti: Gültekin TIRPANCI
18: Milli Beraberlik Partisi: Peyami Sefa ATICI
19: Milli Birlik ve Gelişim Partisi: Turgut Cumhur ŞANLI
20: Milliyetçi Cumhuriyetçi Parti: Fehmi ATAŞ
21: Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi: Ufuk ERDÜVENCİ
22: Milli Mücadele Partisi: Ahmet KAYA
23: Milli Oluşum Partisi: Metin Çağrı
24: Turan Hareketi Partisi: Varol ESEN
25: Türkiye Emekliler ve Çalışanlar Partisi: Cengiz ERTEM
26: Türkiye Uyanış Partisi: Ahmet İMREK
27: Vatanseverler Partisi: Yılmaz GÜLÜMSER
28: Yükseliş Partisi: Nail ÇAKIR
Başından beri bizimle hareket ederek, yönetim kurulu kararı ile ittifaka katılacak olan;
29: Ötüken Birliği Partisi: Çağatay Korkut KÖRÜKLÜ
Haber: Serap DURUKAN
#Ulusİttifakı