Tarih: 04.08.2021 12:45

Başiskele Belediye Meclisi’nden Yangın Söndürme Ekiplerine Destek

Facebook Twitter Linked-in

Başiskele Belediye Meclisi’nden Yangın Söndürme Ekiplerine Destek

Başiskele Belediyesi 2021 yılı Ağustos ayı 7. Olağan Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

12 maddesi görüşülerek karara bağlandı

Belediye Meclis Salonu’nda Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün başkanlığında toplanan belediye meclisi, açılış ve yoklama ile başladı. Başiskele Belediyesi’nin bir önceki birleşime ait Karar Tutanağı üyelere dağıtıldığı oylanarak kabul edildi. Başiskele Belediyesi 2021 yılı Ağustos ayı 7. Olağan Meclis Toplantısı’nda gündemin 12 maddesi görüşülerek karara bağlandı. Tüm maddelerin oy birliğiyle karara bağlandığı mecliste ülke gündemi de değerlendirildi.

BAŞKAN ÖZLÜ: DUALARIMIZ YANGIN SÖNDÜRME EKİPLERİMİZLE

Meclis gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ülke olarak bir haftadır mücadelesini verdiğimiz orman yangınlarına değindi. Başkan Özlü yaptığı konuşmada, “Ciğerlerimiz yanıyor. Yurdumuzun çeşitli bölgelerinde orman yangınları var. Şu anda 20 yangın söndürme uçağı, 60’ın üzerinde helikopter ve binlerce yangınla mücadele personeliyle hem havadan hem karadan yangınlarla mücadelemiz sürüyor. Allah onların yardımcısı olsun. Bizler de Başiskele Belediyesi olarak ne yapabiliriz diye Kızılay’a sorduk. İlk etapta bizden içme suyu yardımı istediler. Bizler de ivedilikle bir TIR içme suyunu Manavgat’a gönderdik. Daha sonra sosyal medya hesaplarımız üzerinden yardım kampanyası başlatarak duyarlı vatandaşlarımızdan temel ihtiyaç malzemesi desteğinde bulunduk. Yardımsever hemşehrilerimizin belediyemize ulaştırdıkları yardımlarıorman yangını yaşanan bölgelereulaştırdık. Başiskele Belediye Meclisi olarak da dualarımız orman yangınlarıyla mücadele eden vatandaşlarımızla. Allah yar ve yardımcıları olsun.” ifadelerinde bulundu.

“Bu zorlu süreci de ulus olarak birlik ve beraberlik içinde hep birlikte aşacağız”

Özlü, “Ülkemizin çeşitli yerlerinde çıkan ve ciğerlerimizi yakan bu yangınlar yüzünden bu hafta sonu yapmayı planladığımız, geçen yıl da pandemi dolayısıyla yapamadığımız yayla şenliğimizi iptal etmek zorunda kaldık. Çünkü bu zorlu zamanda yayla şenliğinde yaşanacak herhangi bir olumsuzluk vicdanımızı derinden yaralardı. İnşallah bu zorlu süreci de ulus olarak birlik ve beraberlik içinde hep birlikte aşacağız.” dedi.

Başiskele Belediyesi’nin Eylül ayı toplantısının 7 Eylül Salı günü saat 15:00’te yapılması oy birliğiyle kabul edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —