• BIST 100

    10891,40%0,18
  • DOLAR

    32,90% -0,11
  • EURO

    35,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2529,11% 0,87
  • Ç. ALTIN

    4106,83% 0,55

Başiskele Sanayi Sitesi’nin kongresi yapıldı ZAFERİN ADI MEHMET MALKOÇ

Değirmendere 26.12.2021 14:51:15 0
Başiskele Sanayi Sitesi’nin kongresi yapıldı ZAFERİN ADI MEHMET MALKOÇ

Başiskele Sanayi Sitesi’nin kongresi yapıldı

ZAFERİN ADI MEHMET MALKOÇ

Geçtiğimiz Temmuz ayında çıkan olaylar nedeniyle ertelenen Başiskele Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nde genel kurulunda Mevcut Başkan Mehmet Malkoç ile başkan adayı Özgür Can’ın yeniden karşı karşıya geldiği genel Kurul bugün Değirmendere Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Oldukça gergin geçen kongre’de mevcut Başkan Mehmet Malkoç 115 oyla yeniden başkan seçilirken Özgür Can ise 101 oy aldı.

367 üye oy kullanma hakkı vardı

Başiskele Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin Temmuz ayında iptal edilen kongresi bugün Değirmendere Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İlk anından itibaren gerginliğin eksik olmadı kongre de katılımcılar Saat 10.00’da Değirmendere Kültür Merkezi’ne geniş güvenlik önlemleri ile alınmaya başlandı.  Mevcut Başkan Mehmet Malkoç ve Başkan adayı Özgür Can’ın yarıştığı kongrede 367 Üyenin oy kullanma hakkı bulunuyordu. Oldukça çekişmeli geçen kongrede mevcut Başkan Mehmet Malkoç 14 oy farkla yeniden başkan seçilen isim oldu.

Özgür Can’ın verdiği divan listesi seçildi

Kongrede kurulunda Mevcut Başkan Mehmet Malkoç ile başkan adayı Özgür Can’ın önerdikleri Divan başkan adayları oylamaya sunuldu. Özgür Can’ın sunduğu divan heyetinin seçilmesine Mehmet Malkoç itiraz etti. Başkan adayı Özgür Can’ın divan listesi 114 oy alarak sonuçla yüzü gülen taraf oldu. Özgür Can’ın sunduğu listenin bir oy farkla seçilmesine Mehmet Malkoç itiraz etti. 114’e 113 oyla kaybeden divan heyeti seçiminin tekrarlanmasını isteyen Mehmet Malkoç’u üyeler masalara vurarak protesto etti. Malkoç sonuca itiraz etse de Özgür Can’ın önerdiği Hüseyin Serdar Özgümüş  divan başkanı olurken Katip Üyeleri Sinan Dağdeviren ve Kazım Şepik oldu. Oy saymanları ise İsmail Azaklıoğlu ve Teoman Acar seçildi.

Malkoç, “Son bir dönem için görev istiyoruz”

Olaylı bir şekilde Divan Başkanı’nın seçilmesinin ardından ilk sözü alan Başiskele Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Malkoç yaptığı konuşmada, “ Bugüne kadar 3 genel kurulumuz iptal oldu. burada bir kanunu ve yasal çerçevelerde toplantının bir an önce sonuçlanmasını istiyorum. son 3 yılda yapılan faaliyetler ve çalışmalardan bahsedeceğiz. Hepinizin malumu burada daha yeni katılan arkadaşlarımız olduğu gibi ilk günden beri görev alan arkadaşlarımız var.    Bizler sanayi sitesinin sizlere, üyelerimize, sizin haklarınızı daha önemlisi verdiğiniz paralara sahip çıktık. Bir kuruşunu yemedik yedirmedik.  Kooperatif birkaç kez dağılıyorken aşırı çabamızla kanınlar çıkartarak kooperatifimizi kurtardık. Türkiye’nin en modern, en sağlam en kullanışlı sanayi sitesini yaptık kullanıyoruz. Yağmur yağıyor sel yok, rüzgar çıkıyor çatılarımız sapasağlam, otopark sıkıntımız yok.  Tabi ki sanayi sitemizin eksikleri var. Ama Türkiye’de bir ekonomik sıkıntı var, bunu hepimiz biliyoruz. Bizler sanayi sitesini yapılması için büyük bir çaba gösterdik. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımın hiç biri maddi beklenti içinde değiliz. Hatta ekonomimizin sıkıntılı olmasından dolayı kooperatif bütçesinden ücretlerimizi bile almıyoruz. Biz esnafız, sanatkarız ve istiyoruz ki sizin için ve kendimiz için sanayi sitesinin %90’ı bitmiş ve kullanılıyor. % 10’u az gibi gözükse de ama iş olarak oldukça fazla. Bu işin alt yapısını kuranlar bizleriz, bitirelim zaten gideceğiz. Biz sanayi sitesi için son kez göre istiyoruz. Son bir dönem için görev istiyoruz. Sanayi sitesini bitirelim, bütün dükkanları tamamlayalım. Hep birlikte ondan sonra kullanalım. Yoksa biz burada ömür boyu kalma derdinde değiliz. Sanayi sitemizin kalan %10’luk kısmı için çalışmaları önümüzdeki dönemde yapmayı planlıyoruz. Bunu dışında ” dedi.     

Can, başkan olması halinde yapacağı projeleri anlattı

Başkan Adayı Özgür Can ise yaptığı konuşmada, “31 Temmuz’da yapılan kongre de sizlere hitap etme fırsatım olmamıştı. Ancak kooperatifimiz yönetim kurulu başkanlığına aday olmuş ve listemizi divana sunmuştuk. Bildiğiniz gibi önceki kongremizde mevcut yönetim kurulu 4 kez oylanmasına rağmen ibra olamayınca yanlı kararları ile dikkat çeken divan başkanı kongreyi iptal etme yönünde karar vermişti… Sn. Malkoç ise bu durumu bizleri kargaşa çıkarıldığı şeklinde yansıtmıştır. Sayın Malkoç size soruyorum , yedekten yönetim kurulu üyeliğine gelen akrabalarınızı yasal olarak kan bağı olmadığı gerekçesi ile kanuna uygun buldunuz evet; peki bu durumu vicdanlarınıza nasıl kabul ettirdiniz?? Tekrar soruyorum Sayın Malkoç, gerçekte olmayan dükkanları yeni ortak kaydı adı altında insanlara türlü taahhütlerle sattınız paraları aldınız. Verdiğiniz taahhütleri yerine getiremediniz ve yıllardır kira ödüyorsunuz, ödemeye devam ediyorsunuz. kimin yerini satıyorsunuz, kimin adına taahhüt verdiniz?? Kimin parası ile kira ödüyorsunuz? Sanayimizin neresi modern ?? Bizler modernlik mi görmedik. sanayimiz , ülkemizin ihracat ve istihdam şampiyonu olan ve bunu kullandığı bilim ve teknolojiye borçlu olan Ford Otosan A.Ş ile sınır komşusudur. Arkadaşlarım kooperatifimizin arsasında tonlarca çöp yıllarca beklemektedir. Tahminimce 300 kamyon ancak taşıyabilir. Abarttığımı düşünenlere ziyaret etmelerini öneriyorum. Gölcük büro kapanacak sanayi içinde tek noktada derhal toplanacak. Dışarıdan alınan güvenlik personeli bir süreliğine durdurulacak. Buradan tasarruf edilen para ile teknolojik bir sistem kurulacak. Kooperatife ait araç kullanılmayacak ve yakıt masrafı olmayacak. Yeni ve sürdürülebilir gelir kaynakları oluşturulacak ve devreye alınacak. Fiziki olarak mevcut olmayan işyeri satışı durdurulacak yeni borç ve yükümlüklerin önü kesilecek. Kamu kurum, kuruluş ve belediyeler ile yeniden uzlaşmacı bir tavır ile temaslara başlanacak. Mümkün olduğunca imkânlarından istifade edilecek. Sözü çok uzatmak istemiyorum beni ve ekibimi tercih ederseniz. Ford ile yapılacak müzakere süreçlerini sağlıklı şekilde yürütür, sizlerle anlık şeffaf bir şekilde paylaşırım. Müzakere komisyonunu oluşturur. Belirlenen komisyon üyeleri ile müzakerelerin sonunda ortaya çıkan metni hukuki bir zemine oturtmak suretiyle hiçbirimizin zarara uğramasına izin verdirmem. Bu süreçler tamamlanana kadar geçen sürede sanayi sitesinin işleyişinde  aksaklık ve kesintiye mahal bırakmamak için sizlere şeffaf ve cesur bir şekilde bildirim de bulunacağım” dedi.

216 oy kullanıldı

Konuşmaların ardından Divan başkanı tarafından Kooperatifin yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu Raporu okundu ve ibra edildi. Faaliyet ve Denetim Kurulu raporunun ibra edilmesinden önce söz almak isteyenler konuşmalarını yaptı. Ara ara gerginliğin arttığı kongrede başkanlık seçimi ise sakin geçti.  216 kişinin oy kullandığı kongrede Mevcut Başkan Mehmet Malkoç 115 oy alırken Özgür Can 101 oy aldı. Başiskele Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi kongresinde Mevcut Başkan Mehmet Malkoç yeniden başkanlığa seçildi.

MEHMET MALKOÇ’UN LİSTESİ

Yönetim Kurulu

Mehmet Malkoç

Ergin Alpay

Servet Çapa

İbrahim Alpan

Erhan Ayar

Aydın Şahin

Ahmet Bican

Denetim kurulu

Yaşar Ömer Kaya

Nejdet Çelik

Osman Uzun

Üst kurul delegeleri

Mehmet Malkoç

Ergin Alpay

Erhan Ayar

Haber: Serap DURUKAN


Gölcük’te yaşanan kaza yürekleri ağza getirdi 3 VATANDAŞ YARALANDI

“YAZ DÖNEMİNDE ÇOCUKLARA YÖNELİK ETKİNLİKLERİN ARTIRILMASI GEREKİYOR”

GÖLCÜK BELEDİYESİ ÜNİVERSİTE TERCİH MERKEZİ HİZMETE BAŞLADI

KSO Başkanı Zeytinoğlu Temmuz ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

TÜLÜ, “HAKLARIMIZIN PEŞİNDE OLACAĞIZ”

Erzurumlular pazar günü piknik şöleninde buluşuyor

Ercan, “Konumumuz belli; Halkın yanı”

“OKULLAR AÇILMADAN GÖLCÜK’TE TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMELİ”

Büyükşehir’den ulaşım güvenliği için yeni uygulama

Gölcük’te kaba atık toplama çalışmaları aralıksız devam ediyor

Marmara Belediyeler Birliği "Sokak Hayvanları Araştırma Raporu"nu Yayınladı

Büyükakın, Gülmen ve Arslan’ın acısını paylaştı

Vektörle mücadelede yaz mesaisi

Solaklar Kavşağı’na yaya köprüsü yapılacak

“TERSANE’DE MÜLAKATLAR BAŞLADI”

Çalgan’dan Gazze hakkında önemli açıklama “ÇAĞIN KERBELASI GAZZE’DİR”

Memleket Partisi Gölcük İlçe Başkanı Ümit Karataş, “2028 SEÇİMLERİ BİZİM SEÇİMİMİZ OLACAK”

Gölcük Belediyesi’nin Üniversite Öğrencilerine desteği sürüyor ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞI VERECEK

Çanakçı, “Ayçiçeği hasadında, çiftçilerimiz beklediği verimi alamıyor”

Kazanfer, “Yatırımcılar bu düşüşü iyi değerlendirmeli”

Kocaelili Muhtarlardan Vali İlhami Aktaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Sanayi Odası Başkanı Zeytinoğlu’ndan, Vali İlhami Aktaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Başiskele Sahili ve Yuvacık Sapağı Trafiğine Neşter

Yerinden oynayan mazgal demiri onarılmayı bekliyor

Karamürsel’de Doğru Tercih, Doğru Gelecek!

Yerinden çıkan uyarı tabelası monte edilmeli

KÖRFEZ HEREKE TAŞOCAĞI DERESİ’NDE SEL VE TAŞKINLARA KARŞI DERE ISLAH ÇALIŞMASI

6 araç trafikten men edildi

Tenis Merkezi’nde balon kortlar boyandı

Emir Ortakaya Westerlo ile anlaşmaya vardı

Yükleniyor

Yerinden oynayan mazgal demiri onarılmayı bekliyor

Dere Sokak’ta bulunan saksılar BU YAZDA BOŞ KALDI

Atatürk Mahallesi Sakinleri, Çocuk Parkına bakım istiyor

Yalçın Kumru tarafından hizmet verecek olan Ara Kafe DUALARLA AÇILDI

Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim “BİR ÇÖP POŞETİ KAP GEL" KAMPANYASINI YENİDEN BAŞLATIYOR

Sarmaşık kaplı elektrik direği temizlenmeli

DEĞİRMENDERE AQUAPARK YAZ AYLARINDA ÇOCUKLARIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

HEYKELİN KOLU İLE NE ALIP VEREMEDİĞİNİZ VAR?

Vatan Caddesi sakinleri yetkililere seslendi “YOLUMUZUN YENİLENMESİNİ İSTİYORUZ”

Asansör içine yazılan yazılar tepki çekiyor

KSO Başkanı Zeytinoğlu Temmuz ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Kazanfer, “Yatırımcılar bu düşüşü iyi değerlendirmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman “ESNAFIMIZIN NEFES ALMASI İÇİN UZUN VADELİ YAPILANDIRMA YAPILMALI”

Kazanfer, “Dövizde şu an bir düşüş beklenmiyor”

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU İŞGÜCÜ VERİLERİ İLE SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİNİ DEĞERLENDİRDİ

TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, ‘TAZMİNATLARIMIZI ALANA KADAR HAKLI MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Başkan Bulut, Haziran ayı ihracat verilerini değerlendirdi

“EK ZAM VE REFAH PAYINDAN BAŞKA ÇARE YOK”

2024 yılının ilk 6 ayında 168 esnafa 81 milyon 162 bin lira kredi verildi MISIRLIOĞLU, ‘ESNAFIMIZIN GÜCÜ BİZİM DE GÜCÜMÜZDÜR’

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16