Tarih: 02.07.2024 17:45

Başiskele’de Yunus Emre Meşk-i Âlâ Konseri ile Anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde 29 Haziran Cumartesi akşamı verilen konsere Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü başta olmak üzere 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Başiskele Din Görevlileri Derneği Başkanı ve Barbaros Camii İmam Hatibi Kadir Çelikiz ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

 

Sevgi, saygı ve hoşgörünün simgesi, halk şairimiz Yunus Emre’nin vefatının 703’üncü yılında Meşk-i Âlâ Tasavvuf Musikisi Topluluğu’nun söylediği ilahi ve kasideler ile anıldı. Kocaeli’nin birbirinden değerli Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarında dereceler elde etmiş önemli şahsiyetlerden oluşan koro, Türk Din Musikisi Şefi Muhammed Kahraman eşliğinde Yunus Emre’nin şiirlerini Uşşak, Hüseyni ve Hicaz makamlarında seslendirdiler. Katılımcılara duygu dolu güzel anlar yaşatan Meşk-i Âlâ Tasavvuf Musikisi Topluluğu izleyicilerden büyük beğeni topladı.

 

MEŞK-İ ÂLÂ TASAVVUF MUSİKİSİ TOPLULUĞU KURS VERECEK

 

Başiskele Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde Başiskeleli gençler başta olmak üzere Kocaeli genelinden 15-35 yaş aralığındaki kişilere kurs da düzenlenecek. Meşk-i Âlâ Tasavvuf Musikisi Topluluğu’nın yeni üyesi olmak isteyenler https://hizliisler.basiskele.bel.tr/WebBasvuru/musikitoplulugubasvuru linkinden başvurularını kolaylıkla oluşturabilecek. Başvuru yapan öğrenciler, 16 Temmuz-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek yetenek sınavında başarılı olmaları halinde eğitimlere başlayacak. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde haftanın bir günü 2 saat ücretsiz eğitim alarak Hicaz, Rast, Nihavend, Hüseyni, Hüzzam, Uşşak, Segâh vb. makamlarda eserlerin icraları üzerine çalışmalar gerçekleştirecekler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —