-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Başiskele’den Bursa’ya Kültür Turu
Başiskele’den Bursa’ya Kültür Turu
Başiskele Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlara yönelik kültür gezilerine devam ediyor.
Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen kültür gezileri Başiskeleli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Haftada bir gün İstanbul ve Bursa olmak üzere çeşitli illere düzenlenen gezilere katılan vatandaşlar, tarihi ve kültürel birikimlerini artırırken manevi duygularını da geliştiriyorlar. Unutulmaz güzel anılar biriktiren vatandaşlar, komşuluk ilişkilerini de geliştiriyorlar.
BURSA’DA TARİHİ YOLCULUK
Başiskele Belediyesi’nin Kültür Gezileri kapsamında son olarak vatandaşlar, Bursa’ya çıkarma yaptılar. Bursa’da Osmanlı sivil mimarisinin en muhteşem örneklerini günümüze ulaştıranCumalıkızık Köyü’nü, kentin önemli mimari yapılarından olan Emir Sultan Camii ve Türbesi’ni, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri’ni, I. Bayazıd tarafından 1396-1400 yılları arasında yaptırılmış kentin tarihi sembollerinden olan Bursa Ulu Camii’ni, Sultan 2. Abdülhamid’in tahta çıkışının 29. yıl dönümü olan 31 Ağustos 1905’te törenle açılan Tophane Saat Kulesi’ni,1491’de Sultan 2. Bayezid tarafından yapılan Bursa’nın tekstil merkezi olmasında önemli rol oynayan Kozahan’ıve Bursa’nın Beylikten Cihan Devletine uzanan yolculuğunu görsel bir şekilde sunan Panorama 1326 Müzesi’ni ziyaret eden Başiskeleliler adeta tarihte bir yolculuğa çıktılar.
GEZİLERE 18 YAŞ ÜSTÜ HERKES BAŞVURABİLİYOR
Hafta içi düzenlenen kültür gezileri etkinliğine Başiskele’de ikamet eden 18 yaş üstü herkes başvuru yapabiliyor. Geziye katılacak olan vatandaşlar https://kulturgezileri.basiskele.bel.tr internet adresinden başvuru formunu eksiksiz doldurarak etkinliğe ücretsiz olarak katılım sağlayabiliyor.
Başvuruların yoğunluğuna ve hava şartlarına uygun olarak programlanan gezilerin başlangıç durağı ise Başiskele Belediyesi Ana Hizmet Binası.Gezi günleri ve otobüslerin kalkış saatleri gibi gerekli bilgiler vatandaşlara SMS yoluyla ulaştırılıyor.





MEHMET ANIKER KABRİ BAŞINDA ANILDI
GÖLCÜK’DE TOPLAM 154 METRUK BİNA YIKILDI
BÜYÜKAKIN ŞEHİT AİLELERİ, GAZİ VE YAŞLILAR İLE BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN YARDIMCISI OKTAY KELER TIP BAYRAMINI KUTLADI
SGK’lılar İçin Konforlu Sağlık Hizmeti: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
YENİ HIZ LİMİTLERİ İÇİN YENİ TABELALAR
UZMAN UYARIYOR: “YENİ NESİL ZAYIFLAMA İĞNELERİ SAFRA KESESİ VE PANKREASI ETKİLEYEBİLİR”
5 TRAMVAYDAN DÖRDÜNCÜSÜ RAYLARA İNDİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN SAĞLIKÇILARA TEŞEKKÜR
VEKİL TİPİOĞLU VE BAŞKAN YAVUZ, TUNCAY YILDIZ'I ZİYARET ETTİ
GÖLCÜK’TE İSTİKLAL MARŞININ 105 YILI KUTLANDI
BÜYÜKŞEHİR’DE HİZMETİN SAATİ YOK
GÖLCÜKSPOR İFTAR DA BİR ARAYA GELDİ
SALMAN “FATURALARINIZI MUTLAKA SAKLAYIN”
MYP GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI YAŞAR BAL'DAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ve AİLELERİNE İFTAR
BU GECEDE İYİLİĞE REHBER EDENLER BULUŞTU
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A VE KOCAELİ HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR
BÜYÜKŞEHİR’İN KARDEŞLİK SOFRASI HALEP’TE KURULDU
HALK EĞİTİM’DE HEREKE HALISI DOKUMA SANATI YENİDEN YAŞATILIYOR
NUSRET’İN KAHRAMAN KOMUTANININ TORUNU ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR
ESNAF ODASI BAŞKANI YILDIZ “BAYRAM PAZARI İLÇEMİZE RENK KATACAK”
BÜYÜKAKIN, TÜGVA İFTARINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
DEĞİRMENDERESPOR’DAN U10 FUTBOL TURNUVASI
165 ŞOFÖRE 487 BİN TL CEZA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN, PAZARCI ESNAFIYLA YAPTIĞI İFTARA YOĞUN KATILIM
AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI
VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI
FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI
HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR
TRAFİK CEZASI KAOSU
Yükleniyor



