Tarih: 26.09.2024 15:59

Başiskele’nin Yeni Sosyal Alanı: Yuvacık Fatih Vadisi

Facebook Twitter Linked-in

Doğaya saygılı ve insan odaklı kentleşmesi, doğal güzellikleriyle kendini cezbeden Başiskele’de güzel işler yapılmaya devam ediyor. Vatandaşın evinin ön kapısının kent merkezine, arka kapısının doğaya açıldığı Başiskele’de vadiler ihya edilmeye devam ediyor. Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün öncülüğünde Döngel Vadisi ve Damlar Vadisi’nin bir millet bahçesine dönüştürülmesinin ardından Yuvacık Fatih Vadisi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle ihya edilerek vatandaşın hizmetine sunuldu. 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında yaptığı çalışmalarla vatandaşlara konforlu ve güvenli yaşam alanları sunuyor. Bu kapsamda Kocaeli’nin en güzel seyir teraslardan biri olan Başiskele’nin yeni gözde mekanlarından biri olacak Fatih Vadisi’ndeki çalışmalar tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunuldu.  

 

VATANDAŞLAR HOŞÇA VAKİT GEÇİRECEK

 

Yaklaşık 31 bin metrekarelik alana inşa edilen Fatih Vadisi, sokak fitness alanı, basketbol sahası, 3 adet spor alanı ve futbol sahası ile sporseverlere hizmet verecek. Giriş meydanına sahip Fatih Vadisi’nde çocuk oyun alanları, macera oyun alanı, ipli tırmanma alanı ve piknik alanıyla aileler ve çocuklar hoşça vakit geçirecek.

 

MEYVE BAHÇESİ VE YÜRÜYÜŞ YOLU

 

Çevre düzenlemesi, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarıyla estetik bir görünüm kazanan vadi içerisine yapılan meyve bahçesi ve yürüyüş yolunda kent sakinleri huzurla vakit geçirecek. Dekoratif aydınlatma direkleriyle aydınlatılan vadiye 300 metrekarelik meydan ve 5 adet geçiş köprüsü de yapıldı.  

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —