Tarih: 30.12.2018 14:00

Başkan Aslan’dan o konu hakkında önemli açıklamalar

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Aslan’dan o konu hakkında önemli açıklamalar

Tüketicilerin haklarını aramaları için en önemli başvuru yerlerinden birisi olan tüketici hakem heyetlerinin 2019 yılı başvuru parasal sınırları belirlendi. Konu ile ilgili Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan önemli açıklamalarda bulundu.

“2019 yılında tüketicilerin hakem heyetlerine başvuru yaparken dikkate alacağı parasal sınır % 23,73 oranında artırılmıştır”

Başkan Aslan yaptığı açıklamada, “2019 yılında tüketici mahkemesine başvuru yapabilmek için parasal sınır nedir? 2019 yılında hangi tutara kadar olan işlemler için tüketici hakem heyetine başvuru yapılabilecek? Bu konular hakkında önemli açıklamalarda bulunacağım. Tüketicilerin 2019 yılında tüketici hakem heyetlerine başvuru yaparken dikkate alacağı parasal sınırlar 2018 yılı için yeniden değerleme oranı olarak tespit edilen % 23,73 (yüzde yirmi üç virgül yetmiş üç) oranında artırılmıştır.”

2019 YILI TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ PARASAL SINIRLARI NELERDİR?

Başkan Aslan son olarak, “2019 yılı için Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda değeri: 5.650 (beş bin altı yüz elli) Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda İlçe Tüketici Hakem Heyetleri, Büyükşehir statüsünde olan illerde 5.650 (beş bin altı yüz elli) Türk Lirası ile 8.480 (sekiz bin dört yüz seksen) Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri,  Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde 8.480 (sekiz bin dört yüz seksen) Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri,

ç) Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerde 5.650 (beş bin altı yüz elli) Türk Lirası ile 8.480 (sekiz bin dört yüz seksen) Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri görevlidir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —