Tarih: 29.06.2018 14:20

Başkan Çanakçı, ‘’ÇKS başvuruları için son gün bugün’’

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Çanakçı, ‘’ÇKS başvuruları için son gün bugün’’

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Çiftçi Kayıt Sistemi’nin bugün son bulması ile birlikte çiftçilere uyarıda bulundu.

Başkan Çanakçı, ‘’ÇKS dosyaları yaptırmak bugün son gün’’

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, ‘’ÇKS dosyaları yaptırmak bugün itibariyle son bulacaktır. Gölcükteki çiftçilerimiz yoğun bir katılımla dosyalarını yaptırmaktadır. Bugünkü tarihi itibariyle ÇKS dosyasını yaptıran çiftçilerimiz 2018 yılında yapılacak tüm desteklerden yararlanacaklar. Kaydını yaptırmayan çiftçilerimiz Tarım Bakanlığı’nın yapacağı desteklerden yararlanamayacaktır. 2018 yılında dosya yapımı daha fazla müracaat ile yapıldığını göstermektedir. Bu konuda duyarlı olan çiftçilerimize Gölcük Ziraat Odası olarak teşekkürlerimizi iletiriz.’’

‘’Oda kaydı olan üyelerimiz hiçbir olumsuzlukla karşılaşmamaktadır’’

Başkan Çanakçı yaptığı açıklamanın devamında, ‘’Çiftçi Kayıt Sistemi, Tarım Bakanlığımızın olmazsa olmazıdır. Her konuda desteklerden yararlanabilmek için mutlaka ve mutlaka kayıt olma zorunluluğu vardır. Çiftçi olduğunu ispat edemeyen tüm kayıt dışı çiftçiler doğabilecek olumsuz hadiselerden kendilerini kurtaramazlar. Mutlaka cezai işlemlerle karşılaşabilirler. Cezai rakamların büyük oluşundan ötürü mağduriyet söz konusu her zaman olabilir. Onun da telafisi mümkün olmamaktadır. Onun için çiftçilere tavsiyemiz mutlaka Oda kayıtlarını yaptırmalıdır. Oda kaydı olan üyelerimiz hiçbir olumsuzlukla karşılaşmamaktadır’’ diyerek açıklamalarını bitirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —