Tarih: 27.07.2017 15:13

Başkan Cintaş THK hakkında önemli bilgiler verdi THK SİZLERDEN ALDIĞI GÜÇ İLE YAŞAMAKTADIR

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Cintaş THK hakkında önemli bilgiler verdi

THK SİZLERDEN ALDIĞI GÜÇ İLE YAŞAMAKTADIR

Türk Hava Kurumu Gölcük Şubesi Başkanı Mustafa Cintaş, Kurum hakkında bilgi vererek, yaklaşan Kurban bayramı öncesinde THK’nın yetkili olduğu konuları açıkladı.

Cintaş, “Kurban Bayramında Türk Hava Kurumu Gölcük şubesi olarak Gölcük’te 10, Karamürsel’de 5 toplama aracı ile çalışmayı hedeflemiş bulunmaktayız”

THK Gölcük Şubesi Başkanı Mustafa Cintaş, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Türk Hava Kurumu 16 Şubat 1925’te Yüce Önderimiz Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” öngörüsüyle kurulmuş Türk Milletinin fedakar katkılarıyla. Sizlerden aldığı güç ile yaşamaktadır. Kurulduğu günden bugüne yüklendiği havacılık sanayini kurma ve geliştirme, havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonunu büyük bir titizlikle sürdürmektedir. Türk Hava Kurumu, devlet bütçesinden pay almadan, halkımızın verdiği kurban derisi, fitre zekat, bağış ve diğer ticari gelirleri ile faaliyetlerini sürdürmekte, ücretsiz olarak verilen havacılık kursları da her yıl artarak devam etmektedir. 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununa dayanılarak çıkarılan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmeliğin 15.maddesi kapsamında Türk Hava Kurumu da Fitre – Zekat, Kurban Derisi toplamaya yetkilidir.  Türk Hava Kurumu bu faaliyeti Türkiye genelinde 419 THK Şube Başkanlıkları aracılığı ile yürütmektedir.01-04 Eylül 2010 tarihlerinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramında Türk Hava Kurumu Gölcük şubesi olarak Gölcük’te 10, Karamürsel’de 5 toplama aracı ile çalışmayı hedeflemiş bulunmaktayız. Hedeflediğimiz birçok konuda büyük ilerleme kaydettiğimizi gururla ifade edebiliriz. Türk Hava Kurumu olarak ücretsiz olarak sunduğumuz havacılık kurslarımızdan yararlanan gençlerimizin sayısı 10 binlerden 100 binlere çıkartılmıştır.92 yıldır Ülkemiz havacılığına sayısız katkılar sağlayan Kurumumuz, yıllardır verdiği havacılık eğitimlerinin yanısıra  akademik olarak Türk Hava Kurumu Üniversitesinde de vermektedir.”

Gücünü halkımızdan alan Türk Hava Kurumu, verdiğiniz ve vereceğiniz destekler sayesinde daha iyi yerlere gelecektir

“Üniversitemiz tarafından alınan prensip kararı doğrultusunda şehitlerimizin emaneti olan “çocuklarımıza”  belli bir kontenjan dahilinde THK Üniversitesi bünyesinde ücretsiz eğitim görme imkanı sağlanmaktadır. Havadan yangın söndürme imkan ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ilk ve halen bu hizmeti sürdüren tek ulusal kurum olan Türk Hava Kurumu 32 yıldır bu hizmeti aralıksız sürdürmektedir. Gücünü halkımızdan alan Türk Hava Kurumu, verdiğiniz ve vereceğiniz destekler sayesinde daha iyi yerlere gelecektir. Emin olabilirsiniz ki; bu sene ve gelecek senelerde uçaklarımızla söndürülecek her orman yangınında, uçaklarımızla taşınan bütün hasta ve yaralılarda, organ nakli bekleyen hastalarımıza organ taşınmasında ülkemizin dört bir yanından gelerek Türk Hava Kurumundan ücretsiz kurs alan gençlerimizin gözlerindeki ışıltıda sizin de payınız olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yaklaşan Kurban Bayramı’nın hemşehrilerimize, Şehrimize, Milletimize, Ülkemize ve İslam Alemine hayırlar getirmesini diliyorum.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —