Tarih: 08.03.2021 10:58

Başkan Kocaman’dan denetimlerde hassasiyet gösteren ESNAF VE SANATKARLARA TEŞEKKÜR

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, yaptığı açıklamada, Gölcük İlçe Sağlık Denetim Merkezi bünyesinde yapılan denetimlerde esnaflara yüksek duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti.

‘Mutlu günlere ulaşmak Esnafımız kadar toplum olarak hepimizin elinde’

Başkan Kocaman, açıklamasında, ‘İçişleri Bakanlığı’nın 03.03.2021 Tarih ve 3695 Sayılı Dinamik Denetim Süreci Genelgesi kapsamında Gölcük İlçe Sağlık Denetim Merkezimiz bünyesinde yapılan Denetimlerde siz kıymetli Esnaf ve Sanatkarlarıma yüksek duyarlılığınız münasebetiyle çok teşekkür ediyorum. Biz esnaf ve sanatkarlarımızca kurallara uymaya, tedbirleri uygulamaya özenle devam edeceğiz. Mutlu günlere ulaşmak Esnafımız kadar toplum olarak hepimizin elinde. Birlikte başaracağımız ümidiyle siz kıymetli Esnaf ve Sanatkarlarıma sağlıklı ve bereketli günler mutlu akşamlar diliyorum’ dedi.

‘’Kadınlarımızın hakkını ödeyemeyiz”

Kocaman, ayrıca dün kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında da açıklamalarda bulundu. Kocaman, ‘Ne yapsak kadınlarımızın hakkını ödeyemeyiz . Tarih boyunca kadının emekçi, mücadeleci ve özverili yapısının değişmemiştir. Bunu bizim kadınlarımızda daha net görebiliyoruz. Yaşamı gerek evde, gerek işte hep mücadele içerisinde geçiyor. Mesaisi sabahın ilk ışıklarında başlıyor, evdeki son lamba sönünceye kadar devam ediyor. Emek veriyor, üretiyor. Ne yapsak kadınlarımızın haklarını ödeyemeyiz.  “Hz Mevlana  “Kadına şiddet” konusunda 8 yüzyıl önce şunları söylüyor: “Bilgisizlere gelince onlar, kadından üstün olduğunu zannederler. Çünkü onlar sert ve kaba adamlardır. Onlarda acıma, lütuf, sevgi azdır. Zira yaradılışlarında, tabiatlarında hırçınlık üstündür” Maalesef kadına şiddet konusu sadece günümüzün değil, yüzyıllar öncesinin de ortak sorunudur. Biz tartışıp zaman kaybetmek yerine bu sorunun üstesinden nasıl geleceğiz? sorusuna cevap bulmalıyız. Toplumu eğitmeliyiz. İşe de önce kadınlarımızdan başlamalıyız. Çünkü cehalet kemiğe girdi mi iliğe kadar kurutur. Kadınımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır! Çünkü kadınlarımız öğretmendir, öğretendir, besleyendir, büyütendir. Bizce kadını yok sayan toplum kendini yok sayan toplumdur. Kadınlarımıza ne kadar iyi bakarsak, çok daha parlak bir gelecek bizi karşılar. Medeniyet değerlerimizden, köklerimizden aldığımız mirasla, kadınlarımızın sosyal hayattaki konumu da eskiyle kıyas edilemeyecek şekilde gelişmiştir, gelişmektedir. Bilim, sanat, siyaset, ticaret, eğitim ve kültür hayatında örnek bir konuma yükselmiştir. Şunu iyi biliyoruz k bir ülkenin medeniyet seviyesini; kadınların toplumdaki konumu belirler. Cenneti anaların ayakları altında sayan bir medeniyetin mensupları olarak mağdur ve mazlum kadınlarımızı, gözü yaşlı analarımızı kaderlerine terk etmeyeceğiz. Hiçbirini çaresiz, kimsesiz bırakmayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile yeryüzündeki bütün kadınların 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü’nü kutluyor, her birine selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”  dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —