Tarih: 12.01.2021 10:46

Başkan Sezer ve AK Parti İlçe Teşkilatı kan bağışına destekte bulundu ‘KAN BAĞIŞI CAN BAĞIŞIDIR’

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı ile Kızılay Gölcük Şubesi ‘Kan bağışı, can bağışı’ sloganıyla kan verme programı düzenledi. Kaymakamlık binasının yan tarafından gerçekleşen Kan Bağışı programına Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen ve AK Parti’nin tüm kademeleri katılım sağladı.

Farkındalık yarattılar

Coronavirüs sürecinde kan ihtiyacına olan talep daha çok artıyor. Kızılay bu süreçte kan bağışının önemine dikkat çekerek, vatandaşları kan bağışına davet ediyor. Bu kapsamında AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı tüm birimleriyle Kızılay işbirliğiyle organize ettikleri kan bağış kampanyasına destek vererek, farkındalık yarattı. Bugün saat 11.00’de Gölcük Kaymakamlık binasının yan tarafında gerçekleştirilen etkinliğe katılım yüksek oranda oldu.

Başkan Sezer’de katılım sağladı

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı’nın ve Kızılay Gölcük Şubesi’nin organize ettikleri kan bağış kampanyasına Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Saime Yelken ve Yönetimi, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tarık Karayel ve Yönetimi ile çok sayıda partililer katılım sağladı.

Seymen, ‘Kan bağışı demek can bağışı demektir’

AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Kızılay Gölcük Şubesi ile organize ettikleri kan bağışı etkinliği hakkında vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulunarak şunları ifade etti: ‘Bugün Kızılay Gölcük Şubesi ile organize ettiğimiz kan bağışı kampanyasını çok önemli buluyorum. Coronavirüs sürecinde kan ihtiyacı daha da arttı. Kızılay her seferinde kan stoklarındaki azalmayı açıklıyor. Bizde bu duruma farkındalık yaratmak için kan bağış kampanyası düzenleyerek, kan bağışına destekte bulunmak istedik. Sayın Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer beyefendiye ve partimizin tüm kademelerine desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Şu kesinlikle unutulmamalı; kan bağışı demek can bağışı demektir. Gölcük halkını da kan bağışına davet ediyorum’ diye konuştu.

Sezer, ‘Kan bağışı şu süreçte daha da önemli bir hal almıştır’

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, kan bağışının önemine dikkat çekerek, ‘Kan bağışı özellikle şu süreçte daha da önemli bir hal almıştır. Gölcük’ümüzde gerçekleştirilen kan bağışı etkinliğine bizlerde destek olmak istedik. Halkımızın da kan bağışı yapmaları çağrısında bulunuyorum. Gölcük halkının bu konuda da destek vereceğine olan inancım tamdır’ dedi.

Barış, kan bağışına destek verenlere teşekkür

Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, kan bağışına destek veren başta Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen’e, Belediye meclis üyelerine ve tüm herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Kan bağışı değerli bir tedavi aracıdır’

Başkan Barış ayrıca, kan bağışı neden önemlidir sorusuna, ‘Kan, gönüllü vericilerin bağışı ile elde edilmesi nedeni ile kaynağı sınırlı olan ve değerli bir tedavi aracıdır. Yılda birkaç kez yapılacak olan kan bağışı birçok insana yaşam umudu olabilir. Her gün çeşitli kazalar, yaralanmalar ve ameliyatlar gerçekleşmektedir. Ayrıca lösemi ve kanser hastaları ile düzenli kan verilmesi gereken akdeniz anemisi gibi hastalar da kan ürünlerine ihtiyaç duyarlar. Bu noktada, kan ihtiyacı hayati önem taşır.

‘Kan bağışı güvenli bir süreçtir’

Barış, ‘Yeni tip koronavirüs salgını dönemindeki sosyal izolasyon nedeniyle ülkemizde ana kan toplama yetkisi bulunan Kızılay’ın kan ürünü stoklarında ciddi oranda azalma olduğu bildirilmektedir. Kan bağışı güvenli bir süreçtir. Bağışçılar tam kan yanı sıra, aferez cihazı aracılığı ile trombosit veya granülosit de bağışlayabilirler. Bağışlanan tam kan, bileşenlerine ayrılarak eritrosit, trombosit ve plazma ürünleri elde edilmektedir. Bu kan bileşenlerinden özellikle son kullanım süresi en kısa (5 gün) olan trombositler; kanser, kanama ve kemik iliği nakli hastalarında hayati önem taşımaktadır.  Bireyler kan ve trombosit bağışında bulunmaktan çekinmemelidir. Bununla birlikte, her kan bağışı biriminde kapsamlı güvenlik prosedürleri uygulanmaktadır.’




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —