Tarih: 20.09.2019 13:24

Başkan Tülü Edirne’de gerçekleştirilen Marmara Bölge Toplantısı’na katılım sağladı

Facebook Twitter Linked-in

DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNÜ ANITKABİR’DE KUTLANACAK

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü  geçtiğimiz günlerde Edirne’de gerçekleştirilen Marmara Bölge Toplantısına katılım sağladı.  Toplantıda TEMAD Genel Merkezi adına önemli kararlar alındı.

TEMAD Üyeleri Edirne’de Toplandı

Toplantı öncesi Genel Başkan Dürgen, TEMAD’ın 2019 yılı faaliyetlerinden olan Marmara Bölge Koordinasyon toplantısı öncesi gazetecilere TEMAD’ın 22 şube başkanının katılımıyla bölge koordinasyon toplantısı için Edirne’ye geldiklerini belirtti ve şu açıklamayı yaptı: “Trakya’da bulunan şube başkanlarımızın katılımıyla bölge koordinasyon toplantımızı yapacağız. Amacımız derneğimizin faaliyetlerini değerlendirip önümüzdeki günlerde yapılacak olan faaliyetlerin planlanmasıdır. Bizim toplantılarımızda emekli astsubaylarımız aileleri çocukları özellikle çalışan meslektaşlarımızın bizden ciddi beklentileri var. Kurulduğu 1984 yılından bugüne kadar yüklendiği misyon mesleki konularda sorunlar ve talepleri yetkililere ilk ağızdan iletmektir. Geçtiğimiz yıllarda hükümet ve ilgili bakanlıklar tarafından emekli subay ve astsubaylar tazminat, mali, özlük hakları konusunda yapılacak iyileştirmelerle ilgili ciddi beklenti var. Mesleğe başlangıç derecesi sorunlardan bir tanesi diğeri ise geçtiğimiz seçimlerde dönemin başbakanı tarafından dahi izah edilen ve hala her hangi bir yasal sonuca ulaşılamayan astsubay ve emeklilerine yansıtılması gereken tazminat konusu var. Bu konuların ne aşamaya geldiğini, çalışmaların bundan sonra nasıl ilerleyeceğini şu an burada mevcut şube başkanlarımız ve üyelerimizin de görüşünü alarak bir değerlendirme yapacağız.”

“TSK’nın her türlü faaliyetlerinin yanındayız”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü operasyonlar hakkında ne düşünüyorsunuz ve TEMAD ailesi olarak sizi göreve çağırsalar hazır mısınız?” sorusuna da Dürgen, şu yanıtı verdi: “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından doğu sınırlarımızın emniyetinin alınması için yapılan tüm harekatların, operasyonların ve her türlü faaliyetlerin yanındayız, arkasındayız. Her zaman üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bu anlamda hiçbir sorun ve sıkıntı yok. Askerimizin ve silahlı kuvvetlerimizin yanındayız. Terör ve teröre karşı yapılan her türlü mücadeleyi destekliyoruz. Bu anlamda devletimizin yanındayız ve bu mücadelenin sonuna kadar arkasındayız.”

17 Ekim’de Anıtkabir’de yoğun katılımla Atatürk’ü ziyaret ederek bu programı gerçekleştireceğiz

Gerçekleştirilen önemli toplantı hakkında açıklamalarda bulunan TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü,  şunları söyledi: ‘’Edirne’de gerçekleştirilen Marmara Bölge Toplantısı’na, TEMAD Gölcük Şubesi adına ben Bekir Tülü, derneğimiz yönetim kurulu üyesi Erdoğan Köseoğlu da TEMAD Yüksek Denetleme Kurulu Üyesi olarak katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak 17 Ekim’de yapılacak olan Dünya Astsubaylar Günü kutlamaları adına yapılacak çalışmaları kesinleştirdik. 17 Ekim’de Anıtkabir’de yoğun katılımla Atatürk’ü ziyaret ederek bu programı gerçekleştireceğiz. Bunun dışında, Astsubayların özlük haklarını alabilmesi adına bir süredir TEMAD Genel Merkezimiz nezdinde çalışmalar yapılmaktaydı. Bu çalışmaların Cumhurbaşkanlığı nezdinde yapılması adına Genel Merkezimiz tarafından adımlar atılacak. Yine derneğimiz genel merkezi bünyesinde, bazı değişiklikleri yapabilmek adına tüzük kurultayımız olacak. Bu kurultayımızı da ilerleyen bir tarihte gerçekleştireceğiz. Gerçekleştirilen toplantıda son olarak, Aralık ayında her şubenin katılımı ile temsilciler kurulu toplantısını yapacağız. Bu toplantımızın yerini de yine ilerleyen dönemde genel merkezimiz aktaracak” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —