• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Başkan Çalık, “Dualı Çayırda Sırtınız Yere Gelmesin”

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Pehlivanlar diyarı Karamürselli güreşçileri Edirne’de gerçekleştirilecek olan 663.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşçilerine uğurladı.Başkan Çalık, “Dualı Çayırda Sırtınız Yere Gelmesin” dedi

SPOR 3.07.2024 16:06:00 0
Başkan Çalık, “Dualı Çayırda Sırtınız Yere Gelmesin”

Pehlivanlar diyarı Karamürselli güreşçileri Edirne’de gerçekleştirilecek olan 663.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşçilerine uğurlayan Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, yapmış olduğu konuşmada; “Güreş denilince akla Karamürsel gelir, Kırkpınar ise yağlı güreşlerin olimpiyatıdır. Sevgili sporcularım dualı çayırda sırtınız yere gelmesin, ben hepinizin arkasındayım” dedi.

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Karamürsel’in Efsane Pehlivanlarını Kırkıpınar’a uğurladı.Karamürsel Belediyesi Kent Meydanında gerçekleştirilen uğurlama törenine Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, belediye meclis üyeleri, Başpehlivanlarımızdan Ekrem Yavuz, Arif Akın, Güngör Ekin, Erkan Ertan, çırakları ve çok sayıda davetli katıldı. 

“GÜREŞ DENİLİNCE AKLA KARAMÜRSEL GELİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Başpehlivanlarımızdan Ekrem Yavuz yapmış olduğu konuşmada; “Türkiye’de güreş denildiğinde akla gelen ilk yer Karamürsel’dir. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge tüm dünyaya Karamürsel’in adını duyurmuştur. 663 yıldır yapılan tarihi Kırkpınar güreşlerinde ilk Altınkemeri Rahmetli Aydın Demir alarak, Karamürsel’de yağlı güreş efsanesinin ateşini yakmıştır. Kırılması imkansız bir rekora imza atıp iki kez Altınkemer sahibi olan Ahmet Taşçı Karamürsel’in ismini herkese ezberletmiştir. Kırkpınar’da her boyda birinci olmuş, başpehlivanlık güreşlerinde defalarca finaller yapmış olan Cino Mehmet Yılmaz ise Karamürsel halkının gönüllerinde şampiyon olmuştur. Bostancı Hüseyin, Koca Sabri, Sucu İbrahim, İzzet Açıkbaş, Şeref Akın, Kadir Birlik, Sebahattin Kangal, Gökhan Arıcı Karamürsel’in adını memleketin her köşesine altın harflerle yazmıştır. 

Pehlivan kardeşlerim tüm ustalarımız geçmişten günümüze bu topraklarda yaşadılar. Tek hayalleri başpehlivan olmak ve Altınkemeri Karamürsel’e getirmekti. Şimdi sıra sizde, memleketimizin hamurunda pehlivanlık, mücadele ve kazanmak var. Karamürsel halkı olarak size güveniyoruz. Kırkpınar’dan altın madalyalarla döneceğinizden eminim. Allah utandırmasın, yolunuz açık olsun” dedi.

“DUALI ÇAYIRDA SIRTINIZ YERE GELMESİN”

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık ise yaptığı konuşmada; “Değerli misafirler, çok kıymetli sporcu arkadaşlarımız, bu hafta Karamürsel için önemli bir hafta, hem Karamürsel’in kurtuluşunu kutladığımız, aynı zamanda da güreşçilerimizi Edirne’ye uğurladığımız bir hafta oldu. Bütün güzellikleri bir arada yaşıyoruz.

Karamürsel denilince akla ata sporumuz güreş gelir. Biz sporcu arkadaşlarımıza verecekleri mücadelede şimdiden başarılar diliyor, Allah derman versin diyoruz. Kırkpınar,  yağlı sporların olimpiyatları gibidir.  En iyi sporcular, buralarda kendilerini göstermeye çalışırlar ve burada başarı elde eden sporcular Türkiye’de ünlenir. Karamürsel bugüne kadar birçok kez çok önemli sporcular çıkarmıştır. Bugün aramızda olamayanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da selametler diliyorum. Bu organizasyonumuzla beraber biz, sporcularımızın yanında olduğumuzu, onların arkasında olduğumuzu ve her zaman destek olacağımızı da göstermek istedik. Ben Edirne’de güreşecek olan tüm güreşçilerimize başarılar diliyor, dualı çayırda sırtlarınız yere gelmesin” dedi.

 

Başkan Çalık’ın konuşmasının ardından Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba güreşçilerimize başarılar diledi. 15 Temmuz’un ardından Karamürsel’den ayrılacağını da ifade eden Kaymakam Canbaba tüm Karamürsel halkından helallik istedi. Konuşmaların ardından İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından dualar okundu ve lokma ikram edildi.

 

KAVAKLI’DA PARK HALİNDEKİ ARAÇ YANDI

SAĞLIK PERSONELİNE SORUŞTURMA AÇILDI!

ŞEHİR HASTANESİ’NE 20 HAT İLE DİREKT ULAŞIM

ÇOCUKLAR YORGUNLUKLARINI “OKULA Bİ’ MOLA”DA ATIYOR

BAŞKAN BÜYÜKAKIN, KO-MEK KURSİYERLERİNİ ZİYARET ETTİ

KOCAELİ’DE AFET FARKINDALIĞI BÜYÜKŞEHİR’LE GÜÇLENİYOR

BÜYÜKAKIN: “BİR VE BERABER OLMANIN RUHUNU YAŞATIYORUZ”

KARAMÜRSEL BELEDİYESİNDEN CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

KAYMAKAMLIK YENİ BİNASINA TAŞINIYOR

GÖLCÜKSPOR ORTA SAHASINI GÜÇLENDİRDİ

BAŞİSKELE'DE ATIK TOPLAMADA BİLİMSEL DÖNÜŞÜM İLE TASARRUF

EMEKLİ ALBAY SERPİL ERDEMLİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞEHİR HASTANESİ’NDE YÜRÜYEN MERDİVEN BAKIMA GİRİYOR

BÜYÜKAKIN: KOCAELİSPOR’UMUZU AVRUPA STANDARTLARINDA BİR TESİSE KAVUŞTURACAĞIZ

BÜYÜKŞEHİR A TAKIMI’NDAN KAZAYA ANINDA MÜDAHALE

İZMİT KÖRFEZİ’NİN GELECEĞİ “DİJİTAL İKİZ PROJESİ” İLE ŞEKİLLENECEK; TÜRKİYE VE MARMARA İÇİN ÖRNEK MODEL

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA YARIŞACAKLAR

İRAN..

YORGAN KÜÇÜLDÜ AYAKLAR HEP DIŞARDA

BAŞKAN DOĞUSEL: 2025 YILI İÇERİSİNDE KOCAELİ’DEKİ LİMANLARDAN 45 MİLYAR 111 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİ

BÜYÜKAKIN: AKRAN ZORBALIĞINA SESSİZ, KAYITSIZ KALAMAYIZ

GÖLCÜK BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİBİ EĞİTİMLERE BAŞLADI

MHP KOCAELİ’DEN EŞ ZAMANLI HAREKET 12 İLÇE BAYRAKLARLA DONATILACAK

BAŞKAN YAVUZ "BAYRAĞIMIZA UZANAN HER ELİ KIRACAK GÜCE SAHİBİZ"

PAZARCILAR ODASI’NDAN NET ÇIKIŞ: ALGIYA DEĞİL GERÇEĞE BAKIN!

5. KOCAELİ FİLM FESTİVALİ’NİN TARİHLERİ BELLİ OLDU

FATİH BAYRAM, VALİ İLHAMİ AKTAŞ’I ZİYARET ETTİ

MHP KOCAELİ, SANAYİCİNİN NABZINI TUTTU TALEPLER ANKARA’YA TAŞINACAK

SPORUN YENİ MERKEZİNDE ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR

KANKO: SOSYAL YARDIMI KISMAKLA MALİ DİSPLİN SAĞLANMAZ!

Yükleniyor

kords

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

BAŞKAN DOĞUSEL: 2025 YILI İÇERİSİNDE KOCAELİ’DEKİ LİMANLARDAN 45 MİLYAR 111 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİ

PAZARCILAR ODASI’NDAN NET ÇIKIŞ: ALGIYA DEĞİL GERÇEĞE BAKIN!

164 ŞOFÖRE 484 BİN TL CEZAYI ONAYLADI

ZEYTİNOĞLU OCAK AYI KAPASİTE KULLANIM ORANLARINI DEĞERLENDİRDİ

SALMAN “BİLİNÇLİ TÜKETİCİ GÜÇLÜ TOPLUMUN TEMELİDİR”

ÇANAKÇI “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DESTEKLERİ ÇİFTÇİLERİMİZİ HEYECANLANDIRDI”

ON BİNLERCE BİTKİ BÜYÜKŞEHİR FİDANLIĞINDA YETİŞİYOR

FORD OTOSAN'DA GREV SÜRECİ RESMEN BAŞLADI

KOCAELİ TİCARET ODASI, ÖZEL DONATIM AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İLE İNDİRİM PROTOKOLÜ İMZALADI

GÖLCÜKLÜ BAYANLAR İÇİN ''NOORA HAİR MAKEUP STUDİO'' AÇILDI

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

kords

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9