• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Başkan Çalık, “Dualı Çayırda Sırtınız Yere Gelmesin”

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Pehlivanlar diyarı Karamürselli güreşçileri Edirne’de gerçekleştirilecek olan 663.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşçilerine uğurladı.Başkan Çalık, “Dualı Çayırda Sırtınız Yere Gelmesin” dedi

Spor 3.07.2024 16:06:00 0
Başkan Çalık, “Dualı Çayırda Sırtınız Yere Gelmesin”

Pehlivanlar diyarı Karamürselli güreşçileri Edirne’de gerçekleştirilecek olan 663.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşçilerine uğurlayan Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, yapmış olduğu konuşmada; “Güreş denilince akla Karamürsel gelir, Kırkpınar ise yağlı güreşlerin olimpiyatıdır. Sevgili sporcularım dualı çayırda sırtınız yere gelmesin, ben hepinizin arkasındayım” dedi.

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Karamürsel’in Efsane Pehlivanlarını Kırkıpınar’a uğurladı.Karamürsel Belediyesi Kent Meydanında gerçekleştirilen uğurlama törenine Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, belediye meclis üyeleri, Başpehlivanlarımızdan Ekrem Yavuz, Arif Akın, Güngör Ekin, Erkan Ertan, çırakları ve çok sayıda davetli katıldı. 

“GÜREŞ DENİLİNCE AKLA KARAMÜRSEL GELİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Başpehlivanlarımızdan Ekrem Yavuz yapmış olduğu konuşmada; “Türkiye’de güreş denildiğinde akla gelen ilk yer Karamürsel’dir. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge tüm dünyaya Karamürsel’in adını duyurmuştur. 663 yıldır yapılan tarihi Kırkpınar güreşlerinde ilk Altınkemeri Rahmetli Aydın Demir alarak, Karamürsel’de yağlı güreş efsanesinin ateşini yakmıştır. Kırılması imkansız bir rekora imza atıp iki kez Altınkemer sahibi olan Ahmet Taşçı Karamürsel’in ismini herkese ezberletmiştir. Kırkpınar’da her boyda birinci olmuş, başpehlivanlık güreşlerinde defalarca finaller yapmış olan Cino Mehmet Yılmaz ise Karamürsel halkının gönüllerinde şampiyon olmuştur. Bostancı Hüseyin, Koca Sabri, Sucu İbrahim, İzzet Açıkbaş, Şeref Akın, Kadir Birlik, Sebahattin Kangal, Gökhan Arıcı Karamürsel’in adını memleketin her köşesine altın harflerle yazmıştır. 

Pehlivan kardeşlerim tüm ustalarımız geçmişten günümüze bu topraklarda yaşadılar. Tek hayalleri başpehlivan olmak ve Altınkemeri Karamürsel’e getirmekti. Şimdi sıra sizde, memleketimizin hamurunda pehlivanlık, mücadele ve kazanmak var. Karamürsel halkı olarak size güveniyoruz. Kırkpınar’dan altın madalyalarla döneceğinizden eminim. Allah utandırmasın, yolunuz açık olsun” dedi.

“DUALI ÇAYIRDA SIRTINIZ YERE GELMESİN”

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık ise yaptığı konuşmada; “Değerli misafirler, çok kıymetli sporcu arkadaşlarımız, bu hafta Karamürsel için önemli bir hafta, hem Karamürsel’in kurtuluşunu kutladığımız, aynı zamanda da güreşçilerimizi Edirne’ye uğurladığımız bir hafta oldu. Bütün güzellikleri bir arada yaşıyoruz.

Karamürsel denilince akla ata sporumuz güreş gelir. Biz sporcu arkadaşlarımıza verecekleri mücadelede şimdiden başarılar diliyor, Allah derman versin diyoruz. Kırkpınar,  yağlı sporların olimpiyatları gibidir.  En iyi sporcular, buralarda kendilerini göstermeye çalışırlar ve burada başarı elde eden sporcular Türkiye’de ünlenir. Karamürsel bugüne kadar birçok kez çok önemli sporcular çıkarmıştır. Bugün aramızda olamayanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da selametler diliyorum. Bu organizasyonumuzla beraber biz, sporcularımızın yanında olduğumuzu, onların arkasında olduğumuzu ve her zaman destek olacağımızı da göstermek istedik. Ben Edirne’de güreşecek olan tüm güreşçilerimize başarılar diliyor, dualı çayırda sırtlarınız yere gelmesin” dedi.

 

Başkan Çalık’ın konuşmasının ardından Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba güreşçilerimize başarılar diledi. 15 Temmuz’un ardından Karamürsel’den ayrılacağını da ifade eden Kaymakam Canbaba tüm Karamürsel halkından helallik istedi. Konuşmaların ardından İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından dualar okundu ve lokma ikram edildi.

 

Büyükşehir’in engelsiz etkinliği çocuklara keyifli anlar yaşattı; ENGELSİZ ETKİNLİKTE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

İzmit’te 5 Aralık Kadın Hakları Paneli “ÇAĞDAŞ TOPLUM İÇİN EŞİT TEMSİL”

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 91. Yılı GÖLCÜK'TE DÜZENLENEN TÖREN İLE KUTLANDI

CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner “TERÖRİST BAŞI MUHATAP DEĞİLDİR ,TERÖRSÜZ TÜRKİYE’Yİ BİZ SAĞLARIZ”

CHP Gölcük Kadın Kolları, 5 Aralık’ı anlamlı bir etkinlikle kutladı

Büyükşehir’le temiz kıyılar, güçlü yarınlar

Gölcük Fen Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına büyük katılım 50 GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Gölcük Kent  Konseyi Kadın Meclisi’nden anlamlı 5 Aralık kutlaması

İzmit Körfezi’nin dünü, bugünü ve yarını bu panelde konuşuldu; “BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMALARIYLA KÖRFEZ NEFES ALIYOR”

CHP İlçe Örgütü’nden Devlet Memurları Sendikası’na hayırlı olsun ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gonca’nın efelerine tebrik

Gölcük’te Alt Geçitlerde Dezenfeksiyonlu Temizlik Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi tüm hızıyla sürüyor

Başkan Özlü, Hodri Meydan’ı Ağırladı

Değirmendere Yukarı Mahalle’de Asfalt Çalışmaları Sürüyor ÇİFTE SELVİ SOKAK YENİ ASFALTINA KAVUŞUYOR

İzmit Halk Eğitim Merkezi TSM Korosu’ndan Muhteşem Kış Konseri

“Bu çalışma ülkemiz adına gurur kaynağı”

Gölcük’te 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlandı

Gölcük Riskli Yapılardan Arındırılıyor

Başkan Sezer, “Türk Kadını Her Dönemde Fedakârlıkların En Yücesini Yapmıştır”

Geleceğin Tekneleri İçin Gölcük İmzası MTAL, ULUSLARARASI WORKSHOP’TA YERİNİ ALDI

Kızılay Gölcük Şubesi Başkan Orhan Barış, “KIZILAY 157 YILLIK ULU BİR ÇINARDIR”

AK Parti Gölcük Teşkilatı eş zamanlı üye ziyaretleriyle sahaya çıktı

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Ceyhun Gemici “JEOPOLİTİK GELİŞMELER ALTINDA YÖNÜ BELİRLEYECEK”

MHP Gölcük İlçe Başkanı Derya Çavdar, “GÖLCÜK’ÜN HER KAZANIMININ YANINDAYIZ”

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, ‘KADIN HAKLARI, MEDENİYET SEVİYEMİZİN GÖSTERGESİDİR’ 

İSU, SU KAYIPLARINI AZALTMA MÜCADELESİNDE KARARLILIKLA İLERLİYOR

Büyükşehir, farklı kuşakları düzenlediği etkinlikte bir araya getirdi; GEÇMİŞLE GELECEK EL ELE OYUNLARDA BULUŞTU

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında TRSM’DEN REHBER ÖĞRETMENLERE EĞİTİM

Gölcük Belediyesi’nden Kış Öncesi Yoğun Mesai MAHALLELERDE OT KESİMİ VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yükleniyor

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

Değirmendere'de Anlamlı Anma ET PİLAV VE LOKMA İKRAMIYLA DEPREM ŞEHİTLERİ YÂD EDİLDİ

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Ceyhun Gemici “JEOPOLİTİK GELİŞMELER ALTINDA YÖNÜ BELİRLEYECEK”

KSO Başkanı Zeytinoğlu kasım ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kooperatifinden 11 Ayda 206 Milyon TL kredi MISIRLIOĞLU: “ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ, DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”

KSO Başkanı Zeytinoğlu kasım ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Ceyhun Gemici “ALTIN SADECE YATIRIM DEĞİL, AYNI ZAMANDA KALICI BİR DEĞERDİR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “2000 SONRASI EMEKLİLERİN İNTİBAKI YAPILMALI”

KSO Başkanı Zeytinoğlu ekim ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8