Tarih: 19.09.2024 14:30

Başkan Özlü Sahadaki Çalışmaları Adım Adım Takip Ediyor        

Facebook Twitter Linked-in

Daha yaşanabilir, yaşam kalitesi yüksek ve huzurlu bir Başiskele için kent genelinde alt ve üst yapı çalışmaları, kente değer katacak yeni projelerin hayata geçirilmesi için yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de her fırsatta sahaya inerek çalışmaları yakından adım adım takip etmeyi sürdürüyor. Sahada her türlü zorlu şartlarda çalışan mesai arkadaşlarını yalnız bırakmayan Başkan Özlü, hem ilgili teknik ekibinden çalışmalar hakkında bilgiler alıyor hem de ekibinin moral ve motivasyonunu yükseltiyor.

 

ÇUHANE-İ HÜMAYUN SU BENDİ’NDE RESTORASYON ÇALIŞMALARI

Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan Tarih Yolu Projesi’nin en önemli ayaklarından olan Doğantepe Mahallesi’ndeki Çuhane-i Hümayun Su Bendi’ndeki restorasyon çalışmalarını Başkan Özlü ilgili ekibiyle birlikte inceledi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1998 yılında tescillenerek koruma altına alınan Çuhane-i Hümayun Su Bendi, 1844 yılında tamamlanan çuha fabrikası; padişahın av köşkü-harası, hidroelektrik santrali, bacalı ambar, bedesten, dehliz, su deposu, su bendi ve dokuma atölyelerinden oluşuyor. 

 

“KENTİMİZİN TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK”

Osmanlı Devleti’nin Kocaeli bölgesinde yaptığı ilk sanayi yatırımlarından birisi olan Çuhane-i Hümayun Su Bendi’nin restorasyonu bu yılın başında başlamıştı. Kocaeli Valiliği ve Başiskele Belediyesi iş birliğiyle restorasyonu yapılan yerde incelemelerde bulunan Başkan Özlü, ilgili ekibinden bilgiler aldı. 

 

Başkan Özlü incelemeler sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Tarih Yolu projemizin son durağı olan Çuhane Su Bendi restorasyonumuzda devam eden çalışmalarımızı yerinde inceledik. Kentimizin turizmine önemli katkılar sağlayacak bu proje ile aynı zamanda vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde dinlenebileceği bir sosyal alanı daha hayata geçirmiş olacağız.”

 

YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

 

Başiskele’de daha konforlu ve rahat ulaşım için ilçenin her bir mahallesinde yürütülen alt ve üst yapı çalışmaları belediye ekiplerince aralıksız sürdürülüyor. Başkan M. Yasin Özlü, teknik ekibiyle birlikte son olarak Paşadağ Mahallesi’nde devam eden üst yapı çalışmalarını yerinde inceledi. Kentin yeni prestij caddelerinden biri olacakolan Ulus Caddesi’nde devam eden üst yapı ve aydınlatma çalışmaları hakkındateknik ekibinden bilgiler alan Başkan Özlü, Ulus Caddesi’ndeki çalışmalarnihayete erdiğinde ilçeye yeni bir prestij cadde daha kazandıracaklarını söyledi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —