• BIST 100

    16407,98%-1,86
  • DOLAR

    43,54% 0,05
  • EURO

    51,48% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6812,05% -1,40
  • Ç. ALTIN

    11644,36% -3,02

BAŞKAN SEZER: “19 MAYIS TAM BAĞIMSIZ DEVLET KURMA KARARININ İLK ADIMIDIR”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada “19 Mayıs tam bağımsız devlet kurma kararının ilk adımıdır” dedi.

SİYASET 17.05.2024 17:59:00 0
BAŞKAN SEZER: “19 MAYIS TAM BAĞIMSIZ DEVLET KURMA KARARININ İLK ADIMIDIR”

Başkan Sezer yaptığı açıklamada, “1.Dünya Savaşı’nın galipleri, 30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros Mütarekesi ile güvenlikleri için gerekli gördükleri her yeri işgal edebiliyorlardı.Merhum Mehmet Akif Ersoy; ‘Çanakkale Şehitleri’ne’ şiirinde: ‘Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!’ dizeleriyle kalplerimizi titreten bir ifadeyle Çanakkale Zaferi için, Aziz Milletimizin ödediği ağır bedeli vurgulamıştır. Çanakkale’yi silah gücüyle geçemeyen itilaf devletleri, Mondros Mütarekesi hükümleri sayesinde, savaş gemilerini İstanbul Boğazı’na demirleme imkanı bulmuşlardı. İstanbul ahalisi, ıstırap ve büyük teessürle bu elim hadiseyi izlerken, azınlıklar da, Yunan zırhlısı Averof’un da olduğu işgal donanmasını çılgınca alkışlamakta, itilaf devletlerinin bayraklarını sallayıp, 1453’ün intikamı aldıklarından bahisle, zafer alayları düzenlemektedirler. Ortam tam da; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde: ‘İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.’ ifadesinde anlattığı gibidir” dedi.

“İstiklal Mücadelesi’ni 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak başlatmıştır”

Başkan Sezer sözlerinin devamında, “Mondros Mütarekesi uyarınca dağıtılan Yıldırım Orduları Grup Komutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa, 13 Kasım 1918’de İstanbul’a geldiğinde, gördüğü acı manzara karşısında, Yaveri Cevat Abbas’a, savaş gemilerini göstererek, en küçük bir şüphe, tereddüt göstermeden şöyle diyecektir: ‘Geldikleri gibi gidecekler!’ İstanbul'da işgalcilerin gölgesinde bir direniş örgütlemenin mümkün olmadığını anlayan, ‘Toroslar'da dumanı tüten tek bir Yörük çadırı dahi varsa, şunu iyi biliniz ki, hiçbir güç, bizi yıkamaz.’ diyerek, istiklal mücadelesinin Anadolu’nun bağrından yükseleceğini ifade eden ve her zaman Türk Milleti’nin mücadele azmine güvenen Gazi Mustafa Kemal Paşa, İstiklal Mücadelesi’ni 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak başlatmıştır. Başkenti işgal edilmiş, orduları dağıtılmış, silahı elinden alınmış bir milletin yaratacağı destanın işaret fişeğidir 19 Mayıs. Aziz Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde, emperyalist işgal güçlerine ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyerek başkaldırdığı, milli egemenliğe dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının ilk adımının atıldığı kutlu bir gündür 19 Mayıs” dedi.

“Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum”

Başkan Sezer son olarak, “19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan özgürlük meşalesinin aydınlığı, büyük bir hızla vatanın her köşesine yayılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından 19 Mayıs’ta başlatılan Milli Mücadele, topyekûn bir ordu haline gelen Türk Milleti’nin, sarsılmaz azim ve kararlılığı sonucu, 9 Eylül 1922’de İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu ile zaferle taçlanmıştır. Tarihi bir dönüm noktası olan 19 Mayıs günü, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, gençlerimize bayram olarak armağan edilmiştir. Geleceğimizin teminatı ve umut kaynağı değerli gençlerimizin; şanlı tarihimizden alacakları ilhamla, istiklalin anlam ve önemini idrakiyle, istiklalimizi daima müdafaa ve muhafaza edeceklerine, ülkemizi; muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacaklarına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele’de mukaddes vatanımız için canını feda eden Aziz şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle yad ediyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

İSU VE BAŞİSKELE BELEDİYESİ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

YAŞAR AİLESİNİN ACI GÜNÜ

KAPALI PAZAR YERİ GEREKLİ Mİ ?

EPSTEİN DOSYALARI

RAMAZAN AYINDA YARDIMLAŞMA

TRİBÜNDEN DÜŞEN ARDA KAÇMAZ YAŞAMINI YİTİRDİ

KOCAELİ MERKEZLİ GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

BÜYÜKŞEHİR’DEN HATAYLI AFETZEDELERE VEFA ZİYARETİ

SPOR ARTIK KOCAELİ’DE BİR YAŞAM BİÇİMİ

İŞYERLERİ İMSAK VAKTİNE KADAR AÇIK OLACAK

BÜYÜKŞEHİR’DEN TEMİZ ÇEVRE İÇİN YOĞUN MESAİ

KİMSESİZLERE EV SICAKLIĞINDA HİZMET

SAPANCA GÖLÜ’NDEN SU ALIMI DURDURULDU

BÜYÜKAKIN: KOCAELİ’NİN EN KIYMETLİ YERLERİNİ GENÇLERE TAHSİS ETTİK

VALİ İLHAMİ AKTAŞ, 'İYİLİK KANIMIZDA VAR' KAN BAĞIŞI KAMPANYASI TANITIM PROGRAMINA KATILDI

KOCAELİLİLERİN İKİNCİ EVİ; BALYANOZ EĞİTİM TESİSLERİ

KOCAELİ İÇİN YENİLİKÇİ PROJELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

VALİ AKTAŞ’TAN DEĞİRMENDERE YALI MAHALLE MUHTARLIĞI’NA ZİYARET

VALİ AKTAŞ GÖLCÜK İLÇE SAĞLIK KURUMLARINI ZİYARET ETTİ

GÜNDEM KAOSU

TUNCAY YILDIZ VE EKİBİ GÖLCÜK İÇİN HAZIR

TUNCAY YILDIZ VE EKİBİ BAŞARACAKTIR ...

YAZAR ALEV ALATLI, ADINI TAŞIYAN KÜTÜPHANEDE ANILDI

13 BİN ÇOCUK, “OKULA Bİ’ MOLA’DA” STRES ATTI

TUNCAY YILDIZ MAZBATASINI ALDI GÖREVE BAŞLADI

GÖLCÜK’ÜN TARİHİ HAZİNELERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

VALİ, GÖLCÜK’TE OKUL İNŞAATLARINDA DENETİMLERDE BULUNDU

MECLİSTE GÜNDEM MADDELERİ OYLANDI

TEMAD’IN EĞİTİME DESTEĞİ SÜRÜYOR

LOKOMOTİF’TE İLK DERS ZİLİ “BAYRAK SEVGİSİ” İLE ÇALDI

Yükleniyor

kords

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

İŞYERLERİ İMSAK VAKTİNE KADAR AÇIK OLACAK

SON 5 YILDA TÜRKİYE’YE 250 MİLYON $ YATIRIM YAPAN ÇİMSA’DAN İHRACATA 1,5 MİLYAR $’LIK KATKI

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI KOTO’DA ANLATILDI

ESNAF ODASI SEÇİMLERİNDE NEFESLER TUTULDU..YARIN SAAT 11.00 DE BAŞLAYACAK

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU İŞGÜCÜ VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

“ÜRETİM SİZDEN, DESTEK BİZDEN”

BASIN İLAN İLE KREDİ GARANTİ FONU ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

KOTO’NUN KOMİTELERİ 2025 YILINI VERİMLİ GEÇİRDİ

GÖLCÜK-DEĞİRMENDERE VE KARAMÜRSEL HATTINDA ULAŞIM TEK ELDE TOPLANIYOR

14 YENİ HAT, ŞEHİR HASTANESİ’NE DİREKSİYON KIRDI

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

kords

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9