• BIST 100

    14765,59%0,37
  • DOLAR

    43,04% 0,03
  • EURO

    50,35% 0,12
  • GRAM ALTIN

    6150,96% -0,13
  • Ç. ALTIN

    10070,24% -0,93

BAŞKAN SEZER: “19 MAYIS TAM BAĞIMSIZ DEVLET KURMA KARARININ İLK ADIMIDIR”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada “19 Mayıs tam bağımsız devlet kurma kararının ilk adımıdır” dedi.

SİYASET 17.05.2024 17:59:00 0
BAŞKAN SEZER: “19 MAYIS TAM BAĞIMSIZ DEVLET KURMA KARARININ İLK ADIMIDIR”

Başkan Sezer yaptığı açıklamada, “1.Dünya Savaşı’nın galipleri, 30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros Mütarekesi ile güvenlikleri için gerekli gördükleri her yeri işgal edebiliyorlardı.Merhum Mehmet Akif Ersoy; ‘Çanakkale Şehitleri’ne’ şiirinde: ‘Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!’ dizeleriyle kalplerimizi titreten bir ifadeyle Çanakkale Zaferi için, Aziz Milletimizin ödediği ağır bedeli vurgulamıştır. Çanakkale’yi silah gücüyle geçemeyen itilaf devletleri, Mondros Mütarekesi hükümleri sayesinde, savaş gemilerini İstanbul Boğazı’na demirleme imkanı bulmuşlardı. İstanbul ahalisi, ıstırap ve büyük teessürle bu elim hadiseyi izlerken, azınlıklar da, Yunan zırhlısı Averof’un da olduğu işgal donanmasını çılgınca alkışlamakta, itilaf devletlerinin bayraklarını sallayıp, 1453’ün intikamı aldıklarından bahisle, zafer alayları düzenlemektedirler. Ortam tam da; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde: ‘İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.’ ifadesinde anlattığı gibidir” dedi.

“İstiklal Mücadelesi’ni 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak başlatmıştır”

Başkan Sezer sözlerinin devamında, “Mondros Mütarekesi uyarınca dağıtılan Yıldırım Orduları Grup Komutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa, 13 Kasım 1918’de İstanbul’a geldiğinde, gördüğü acı manzara karşısında, Yaveri Cevat Abbas’a, savaş gemilerini göstererek, en küçük bir şüphe, tereddüt göstermeden şöyle diyecektir: ‘Geldikleri gibi gidecekler!’ İstanbul'da işgalcilerin gölgesinde bir direniş örgütlemenin mümkün olmadığını anlayan, ‘Toroslar'da dumanı tüten tek bir Yörük çadırı dahi varsa, şunu iyi biliniz ki, hiçbir güç, bizi yıkamaz.’ diyerek, istiklal mücadelesinin Anadolu’nun bağrından yükseleceğini ifade eden ve her zaman Türk Milleti’nin mücadele azmine güvenen Gazi Mustafa Kemal Paşa, İstiklal Mücadelesi’ni 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak başlatmıştır. Başkenti işgal edilmiş, orduları dağıtılmış, silahı elinden alınmış bir milletin yaratacağı destanın işaret fişeğidir 19 Mayıs. Aziz Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde, emperyalist işgal güçlerine ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyerek başkaldırdığı, milli egemenliğe dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının ilk adımının atıldığı kutlu bir gündür 19 Mayıs” dedi.

“Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum”

Başkan Sezer son olarak, “19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan özgürlük meşalesinin aydınlığı, büyük bir hızla vatanın her köşesine yayılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından 19 Mayıs’ta başlatılan Milli Mücadele, topyekûn bir ordu haline gelen Türk Milleti’nin, sarsılmaz azim ve kararlılığı sonucu, 9 Eylül 1922’de İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu ile zaferle taçlanmıştır. Tarihi bir dönüm noktası olan 19 Mayıs günü, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, gençlerimize bayram olarak armağan edilmiştir. Geleceğimizin teminatı ve umut kaynağı değerli gençlerimizin; şanlı tarihimizden alacakları ilhamla, istiklalin anlam ve önemini idrakiyle, istiklalimizi daima müdafaa ve muhafaza edeceklerine, ülkemizi; muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacaklarına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele’de mukaddes vatanımız için canını feda eden Aziz şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle yad ediyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

SADAKA DEĞİL, İNSANCA YAŞAM HAKKIMIZI İSTİYORUZ!

GÖLCÜK’TE BİR İLK: EVLİLİK FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

SARI: HİÇBİR TEHDİT BİZE GERİ ADIM ATTIRAMAZ

KARTEPEDE Kİ OTEL VE DEVLETİN GÜCÜ..

ÖTV KALKARSA NE Mİ OLUR ?

HİCAZ DUA VE SOLO İLAHİLER GÖNÜLLERE HUZUR VERDİ

SU BASKINLARINA KARŞI ÖNLEYİCİ ÇALIŞMALAR

EVSİZ AİLEYE BÜYÜKŞEHİR’DEN SICAK YUVA

BÜYÜKŞEHİR’DE BU BULUŞMALAR GELECEĞE YÖN VERİYOR

BAŞİSKELE KORİDOR PROJESİ’NDE İLK BAĞLANTI TRAFİĞE AÇILDI

DEVRİLEN AĞAÇ ARABANIN ÜZERİNE DÜŞTÜ

"EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET OLSUN!"

"FOTOĞRAF SADECE BİR KARE DEĞİL, ŞEHRİN HAFIZASIDIR!"

VERGİ …

Trafikte Sorumluluk Hepimizin

KUZUYAYLA’DA KIŞ TATBİKATI

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN KO-MEK’E ZİYARET

THE GREEN PARK KARTEPE RESORT OTEL MÜHÜRLENDİ

HASTA NAKİL AMBULANS, 1 YILDA 46 BİN KİŞİYE ULAŞTI

ÇAVDAR “GÖLCÜK BELEDİYESİ İLÇEMİZİ SAĞLAM TEMELLERE İNŞAA EDİYOR”

GÖLAŞ SERMAYE ARTTIRIMI YAPTI

“BİZİM İÇİN ÇITA, ŞEHRİN MUTLULUĞUDUR”

FORD İŞÇİLERİNDEN “DONUP KALMA” EYLEMİ

GÖLCÜK’TE BEKÇİLERDEN KAÇAMADI: FETÖ FİRARİSİ YAKALANDI!

KARTEPE GREEN PARK’IN RUHSATI İPTAL EDİLDİ!

İSU ALO 185, 2025’TE 1 MİLYONU AŞKIN BAŞVURUYU YÖNETEREK KESİNTİSİZ HİZMET SAĞLADI

BASIN İLAN KURUMU SAKARYA BÖLGE MÜDÜRÜ İBRAHİM ÇORBACI, VALİ İLHAMİ AKTAŞ'I ZİYARET ETTİ

BELEDİYE İŞÇİSİNİN FECİ ÖLÜMÜ!

BÜYÜKAKIN: “DAHA GÜÇLÜ HALE GELMEMİZİN YOLU ÜRETİMDEN GEÇİYOR”

ULAŞIMDA GÜVEN VE KONFORA BÜYÜKŞEHİR İMZASI

Yükleniyor

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

FORD İŞÇİLERİNDEN “DONUP KALMA” EYLEMİ

‘KREDİ FAİZ ORANLARI YÜZDE 20’YE DÜŞTÜ’

EMEKLİNİN GEÇİNMESİ ZORLAŞTI

ÇANAKÇI “TARIM GÖLCÜK'TE YENİDEN GÜÇ KAZANDI”

ZEYTİNOĞLU DIŞ TİCARET VE ENFLASYON VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

HAYALLER DİREKSİYON BAŞINDA GERÇEK OLUYOR

KOCAELİ'DE SUYA ZAM GELDİ!

EVLİLİK FUARI YENİ EVLENECEK ÇİFTLERE KAPILARINI AÇTI

KO-MEK İLE ÜRETEN ELLER, DEĞİŞEN HAYATLAR

DURMUŞ’TAN ESNAFA E-FATURA MÜJDESİ

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9