Tarih: 23.08.2023 13:48

BAŞKEM ALIŞVERİŞ FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

Facebook Twitter Linked-in

BAŞKEM ALIŞVERİŞ FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

Başiskele Belediyesi tarafından Başiskele Sahili’nde 3.sü düzenlenen BAŞKEM Geleneksel El Emeği Festivali yoğun ilgi ile sona erdi.

Başiskele Belediyesi tarafından ilçedeki hünerli kadınların aile ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Symbol AVM’deki bir mağazada satışlarına devam eden Başiskele Kadın El Emeği Mağazası (BAŞKEM) ürünleri bu yaz da Başiskele Sahili’nde görücüye çıktı. Başiskele İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projede birbirinden yetenekli girişimci kadınların çeşit çeşit, rengârenk el emeği göz nuru ürünlerle katılım gösterdiği festivalde 77 stand açıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği BAŞKEM Geleneksel El Emeği Festivali, üç gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı. Dolu dolu etkinliklerle geçen festivalde vatandaşlar, hem alışveriş yapma hem de eğlenme imkânı buldular.

YOĞUN KATILIM

Başiskele Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalin açılış programına Başiskele Belediye Başkanı M.Yasin Özlü, Ak Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Özkaradeniz ve meclis üyeleri, mahalle muhtarları tam katılım sağladı.

PASTACILIK OKULU STANDI

3.sü düzenlenen festivalde bu yıl yenilikler de gerçekleşti. Kale markası altında Altın Bilezik projesinin ayaklarından biri olan meslek edindirme kurslarından

Pastacılık Okulu da ayrıca festivalde stant açtı. Aynı zamanda Pastacılık Kursiyerleri sertifikalarını Başiskele Belediye Başkanı M.Yasin Özlü’nün elinden aldı. Kursiyerler de BAŞİKELE yazısını tek tek pastalardan yaparak Başkan Özlü’ye sürpriz organize ederek güzel bir kapanış programına imza attılar.

Festival alanında aynı zamanda bir hat standı kurularak atölyeler gerçekleştirilerek tanıtımları yapıldı. Festivalin canlı bir workshop’a da ev sahipliği katılım sağlayanlardan tam not aldı.

Bu sene festival aynı zamanda SMA’lı Melisa Bebek’in destek standına ev sahipliği yaptı. Başkan Özlü’nün de stantları gezerken uzun uzun sohbet ettiği bebeğin ailesinden süreçleri ile ilgili bilgi aldı.

BAŞKAN ÖZLÜ “KADIN VE AİLEYİ ÖNEMSİYOR”

Kale markasıyla yürüttüğü projelerle örnek işler ortaya çıkaran Başkan Özlü, kadın ve aile çalışmalarını önemsediğini her fırsatta dile getiriyor ve örnek projeleriyle de kadınlardan tam not alıyor.

4 yıldır Symbol AVM’de yer alan BAŞKEM mağazası ile birçok çeşit ürünü alıcısına buluşturan ve kadınların gelir elde etmesine aracı olan projede Başkan Özlü’de kadınlardan alışveriş yaparak destek oldu. Kıymetli eşiyle standları festival boyunca gezen Başkan Özlü, emektar ve girişimci kadınlarla hasbihal ederken hediyelik ürünler de satın aldı.

Başiskeleli kadınların aile bütçelerine büyük katkı sağlayan BAŞKEM’de özellikle ev hanımlarının ürettiği aksesuarlar, dekorasyon ürünleri, mefruşat, el işi örgü, dantel, dokuma, takılar, resimler, tezhip ve hatlar, minyatür ve çiniler, ebrular, ahşap ürünler, cam objeler, süsler, işlemeler, el yapımı çantalar ve hediyeler satılıyor.

ÇEŞİT ÇEŞİT EL EMEĞİ ÜRÜNLER

Başiskele Belediyesi’nin “Kadının Eli Değer, Her Şey Değişir” sloganıyla hayata geçirdiği BAŞKEM, dört gün boyunca düzenlenen eğlenceli festivalle daha fazla kişiye ulaşarak üretken kadınlara daha fazla satış yapma imkânı sundu. Tamamen el emeği olarak kadınlar tarafından üretilen dekoratif ürünler, mefruşat, el işi örgü, dantel, dokuma, takılar, resimler, tezhip ve hatlar, minyatür ve çiniler, ebrular, ahşap ürünler, cam objeler, el yapımı çantalar ve hediyelik binbir çeşit ürünler festivalde satıldı. Festivalde ayrıca misafirlere çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Aynı zamanda festival boyunca halk oyunları, yöresel sanatçılardan müzik şölenleri, Türkü ve Türk Sanat Müziği konserleri de stant ziyaretçilerinin beğenilerine sunuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —