Tarih: 21.12.2020 09:34

Bat, ‘Engellilerimizin sorunlarını çözmek için yoğun çalışıyoruz’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, Gölcük’te engellilere yönelik hassasiyetin arttığını belirterek, bazı projelerle sorunların çözüme kavuşacağını söyledi.

‘Halkımız engellilerimizin adını kullanarak satış yapanlardan ürün almasın’

Başkan Bat, ‘Gölcük’te engellilerimize yönelik hassasiyetin artması önemli. Engellilerin karşılaştığı sorunlar tabi ki de var. Fakat bu sorunlar projelere çözüme kavuşabilecek sorunlar. Engellilerimiz için Alışveriş Mağazalarında, marketlerde mutlaka engelli rampaları olmalı. Ayrıca kaldırımlara araç parkı yapılmamalı. Çünkü kaldırımları kullanan görme engelliler için sorun olabilir. Ayrıca kılavuz yollar görme engelliler için çok önemli. İlçemizde kılavuz yolların iyi koşullara sahip olması gerekiyor. Bir de engellilerimize ait park yerlerine park yapılması büyük sorun yaratıyor. Bu konuda sorumlulukla yaklaşılmalıdır. Ayrıca halkımızdan engellilerimizin adını kullanıp, satış yapan kişilere karşı dikkatli olmalarını, Valilik’ten, Kaymakamlık’tan ya da Engelliler Derneği’nden onaylı resmi belgeleri olmadan herhangi bir ürün alınmamalıdır’ dedi.

‘Engellilerimizin sağlığı her şeyden önemli’

Pandemi döneminde engellilerin sağlığını korumak için çalışmalarına aralık verdiklerini belirten Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, “Covid19 sürecinde engellilerimizin sağlığını korumak için geçtiğimiz yıllardaki gibi etkinlikler yapamasak da arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösteriyoruz.Tüm sorunları gidermek için adımlarımızı attık ve çoğunda başarıya ulaştığımızı düşünüyoruz. Sağlığımızı öncelikli olarak düşündüğümüz bu dönemde evlerimizden dışarı çıkmıyor, evde kalarak kendimizi korumaya özen gösteriyoruz. Umarım önümüzdeki yılda pandemiden kurtulur, virüsü hayatımızdan defeder, eskisi gibi sağlıklı günlerde birbirinden farklı etkinliklerle bir araya geliriz. En azından geçtiğimiz yılı hatırlayınca güzel günler geçirdiğimizi anımsıyoruz. Virüs tehlikesini azaltmamız durumunda faaliyetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —