Bat, “Kurslarımız üyelerimize sosyallik ve terapi ortamı sağlıyor”
Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde verdikleri kurslar konusunda açıklamalarda bulunarak, “Kurslarımız üyelerimize sosyallik ve terapi ortamı sağlıyor” dedi.
Gölcük Engelliler Derneği Başkanı ve Gölcük Belediye Meclis Üyesi Hasan Bat, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde verdikleri kurslar konusunda açıklamalarda bulunarak, “Kurslarımız üyelerimize sosyallik ve terapi ortamı sağlıyor” dedi.
“Bizim için en önemli şey engelli evden çıkıyor, sosyalleşiyor”
Engelsiz Yaşam Merkezi’nde verilen kursların üyelerine büyük katkısı olduğunu ifade eden Gölcük Engelliler Derneği Başkanı ve Gölcük Belediye Meclis Üyesi Hasan Bat, “Engelsiz Yaşam Merkezi’nde vermiş olduğumuz kurslar hem engellilere hem de onların ailelerine fayda sağlıyor. Engellilere yönelik faydalarına baktığımızda öncelikle engelli evden çıkıyor. Bizim için en önemli şey bu; engelli evden çıkıyor, sosyalleşiyor. Bilgisayarın başına mahkum kalmıyor ya da eve mahkum kalmıyor. Burada kendisi gibi engelli olan arkadaşlarıyla buluşuyor ve bu ona bir sosyallik ve terapi ortamı sağlıyor. Ailelere olan faydasına bakıldığında ise çocuk ya da genç kursa gelince, ebeveynler evdeyken tamamen çocuğuna yoğunlaşmak zorunda olduğu için kursa geldiği süre içinde ev işlerini yapma ya da kendi ihtiyaçlarını karşılama imkanı buluyor. Artı olarak çocuk evden çıkıp sosyalleştiğinde bun onun psikolojisine de fayda sağlıyor” dedi.
“Kurslarımız okulların açılmasıyla başlıyor ve okulların kapanmasıyla sona eriyor”
Sözlerine devam eden Başkan Bat, “Psikolojisinin düzgün olması evdeki hareketlerinin de daha tutarlı ve daha sağlıklı olmasını etkiliyor. Bu ailenin huzur ortamına da bir fayda sağlıyor. Bununla birlikte buraya gelen engelliler ve engelli aileleri sosyalleştikçe arkadaş oluyor. Buradaki tanışıklıklar dışarıda da devam ediyor. Burada belirli bir derdi paylaşıyorlar, bu paylaşma da yarın öbür gün farklı şeylerde beraber hak arama ve engele beraber çözüm üretme imkanlarını ortaya koyuyorlar. Bizim kurslarımız okulların açılmasıyla başlıyor ve okulların kapanmasıyla sona eriyor. Yaz tatilinde kurslarımız bitiyor ama eğer farklı bir talep olursa bu dönemde de kurslar açabiliyoruz. Kursların açılmasını da engellilere sorarak onların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda açıyoruz” dedi.
Haber: Sema ALTINAY
BÜYÜKŞEHİR, KABİRLER İÇİN ON BİNLERCE ÇİÇEK DAĞITTI
BAŞKAN SEZER :RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN
KOCAELİ’Yİ 60 SANİYEDE ANLAT, ÖDÜLÜ KAP
GASPÇILAR TUTUKLANDI!
SEDAŞ AİLESİ BAYRAM SEVİNCİNDE BULUŞTU
AKTAŞ ÇİFTİ VE BÜYÜKAKIN ÇİFTİ, SEVGİ EVLERİ İFTAR PROGRAMINDA ÇOCUKLARIMIZLA BULUŞTU
BİR YASAK DAHA ! TELEFON TUTUCULARA 21 BİN TL CEZA GELİYOR...
KARTEPE’DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ GURURLA ANILDI
BÜYÜKAKIN: “ÇANAKKALE RUHU BURADA”
DEĞİRMENDERESPOR BAŞARIYA DOYMUYOR
KARTEPE’DE STK’LAR BULUŞTU
GÖLCÜK’TE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 111. YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLERİMİZ RAHMETLE ANILDI
KENT BAYRAMLAŞMASI BİRİNCİ GÜN GERÇEKLEŞECEK
GÖLCÜK DİŞ SAĞLIĞI’NDA BİRLİK SOFRASI
GÖLCÜK CHP'DEN CAMİLERDE İKRAM, SAHURDA DAYANIŞMA
"ÇANAKKALE RUHU, İSTİKLALİMİZİN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR"
BAŞKAN BÜYÜKAKIN AFET GÖNÜLLÜLERİ İLE İFTAR YAPTI
BAŞKAN ALİ YILDIRIM SEZER İFTAR'DA SPOR KULÜP BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
MUKADDES EMANETLER BEYAZ KALPLERİ DUYGULANDIRDI
KOCAELİ’YE ÖZGÜ ÜRÜNLER HATIRA MAĞAZASI’NDA
BAŞKAN SEZER, “KAHRAMANLIK DESTANI ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 111.YILI KUTLU OLSUN”
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN’IN RUHUNU ŞEHİRLE BULUŞTURDU
İLYAS DOBRA VEFAT ETTİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, “KOCAELİSPOR ÇOK DAHA İYİ YERLERDE OLACAK”
TALUS: İFTAR SONRASI SALON DIŞINDAKİ TARTIŞMA ÜZÜNTÜ YARATTI
GÖLCÜKSPOR CUMAYERİ MESAİSİNE BAŞLADI
KULİSTE MUHABBETLER...
CHP GÖLCÜK’TEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 14 MART ZİYARETİ
SERVİS SORUMLULARINDAN BAŞHEKİM VE YÖNETİCİ HEKİMLERE TIP BAYRAMI SÜRPRİZİ
KARTEPE’DE CAMİLERDE BAYRAM MESAİSİ
Yükleniyor
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,28% 0,19
-
EURO
51,29% 1,00
-
GRAM ALTIN
6605,51% -3,55
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43




