Tarih: 04.08.2023 14:48

Battı çıktının tavanından sızan güneş sürücülere zor anlar yaşatıyor TAVAN BÖLÜMÜNE ÖNLEM ALINMALI

Facebook Twitter Linked-in

Battı çıktının tavanından sızan güneş sürücülere zor anlar yaşatıyor

TAVAN BÖLÜMÜNE ÖNLEM ALINMALI

Seymen ışıklar mevkiinde trafik yoğunluğunu azaltmak için yapılan battı çıktıda meydana gelen kazalar sürücüleri endişelendiriyor. Öğle saatlerinde battı çıktının tavanından gelen yansıma sürücülerin gözlerinin kamaşmasına, bununda kazalara neden olduğu iddia edildi. Sürücüler battı çıktının tavan bölümüne önlem alınmasını istiyor.

‘Güneş ışınları geçmemeli’

Gazetemize yaşadığı sıkıntıyı aktaran bazı sürücüler, Seymen’de bulunan battı çıktının tavan bölümünü oluşturan boruların arasından öğle saatlerinde sızan güneşin tünele girişte ve çıkışta zor anlar yaşattığını iddia etti. Tünel çıkışında sürücülerin gözlerinin kamaşmasına sebep olan güneş ışınlarının meydana gelen birçok kazanın asıl sebebi olduğu öne sürülüyor. Sürücüler battı çıktının tavan bölümünün güneş ışınlarını geçirmeyecek bir çalışma yapılmasını istedi.

‘Kazaların yüzde 95’inin önüne geçilir’

Gün içinde binlerce aracın geçtiği battı çıktı da sürücüler öğle ve güneşin yoğun olduğu saatlerde tünele giriş ve çıkışın tehlikeli olduğunu dile getirdiler. Sürücüler, ‘Seymen battı çıktının tavanında bulunan boruların aralıklarından sızan güneş flaş gibi patlıyor ve önümüzü göremiyoruz. Ne yazık ki bu alanda birçok kaza yaşanıyor. Yetkililerden tavan bölümünden güneşin sızmasının engelleyecek bir çalışma yapmalarını istiyoruz. Battı çıktının tavan bölümünden güneş ışığı sızmazsa bizler eminiz ki kazaların yüzde 95’inin önüne geçilir’ dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —