Tarih: 01.06.2022 12:09

Bayan Yavuz’dan Kadınlara destek ‘DEVLETİMİZ HER ZAMAN YANINIZDA’

Facebook Twitter Linked-in

Kadınlara yönelik şiddetin önüne geçilmeyi, kadınlarımızı bilinmeyenler hakkında bilgilendirerek farkındalık oluşturmayı, son yıllarda artan aile içi şiddet olaylarını engellemeyi ve kadınları bilinçlendirme amacıyla Vali  Seddar Yavuz tarafından başlatılan ve Eşi Selda Yavuz Hanımefendinin koordinatörlüğünde yürütülen proje ile ‘KADES’, ‘KETEM’, ‘ŞÖNİM’, En İyi Narkotik Polisi Anne ve Aile İçerisindeki Huzur ve Hukuk konularında Derince ilçemizdeki muhtarların eşleri ve kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.  

Çiçeklerle karşılandı
 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın’ın eşlik ettiği Selda Yavuz, Derince Kaymakamı Meftun Dallı, Derince İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Şen, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi ve Derince İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nurdane Korkmaz tarafından çiçeklerle karşılandı.

Teşekkürlerini ileten Bayan Yavuz, beraberindekiler ile birlikte  Derince Yenikent Sosyal Tesisleri toplantı salonunda düzenlenen programa geçtiler. 

 Kadınlara bilgi verildi


Çok sayıda kadın davetlinin katıldığı programda  Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) uygulaması hakkında Polis Memuru Serpil Kırım, ŞÖNİM  ve sunulan hizmetler hakkında Kocaeli Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Tuğba Uğur, En İyi Narkotik Polis Anne ve UYUMA projeleri hakkında Polis Memuru Banu Altıntaş ve Kanser Tarama ve Eğitimi (Ketem) hakkında Dr. Merve Arslan proje ve uygulamaları tanıtarak, bilgiler verdiler. Kocaeli İl Müftülüğü Müftü Yardımcısı Melek Alçın’ın Yetişkinler İçin Mahremiyet Bilinci ve Eğitimi konulu sunumunun ardından kadınların sorularının cevaplanması, uygulamaların birebir tanıtılması ile son buldu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —