Tarih: 23.09.2022 14:13

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar “DEĞİRMENDERE- İZMİT İSTİKAMETİNDE SABAHLARI KİTLENEN TRAFİK İÇİN ACİL ÇÖZÜM BULUNMALI”

Facebook Twitter Linked-in

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar

“DEĞİRMENDERE- İZMİT İSTİKAMETİNDE SABAHLARI KİTLENEN TRAFİK İÇİN ACİL ÇÖZÜM BULUNMALI”

Büyük Birlik Partisi (BBP)Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar haftalık olağan basın açıklamasında; yereldeki çalışmaları ve gündemi değerlendirdi.  Başkan Akpınar, “Değirmendere- İzmit istikametinde sabahları kitlenen trafik için acil çözüm bulunmalı” dedi.

“Uğur kardeşimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun inşallah”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar açıklamasında, “Gencecik fidanımız, komşumuz, arkadaşımız, hemşehrimiz Uğur Yazıcı kardeşimizi, elim bir trafik kazasında kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Kasıt olmasa da, trafikte olası bir kazanın maalesef ki sonuçlarının bu olabileceğin acı bir örneği ile karşı karşıyayız. Yitip giden canamı yanalım, geride bıraktığı 2 yavrusuna mı, eşi, ana babasına mı yanalım, ilçemizdeki yasamı, diğer tarafa mı, nereye yanalım şaşırdık kaldık. Rabbim kardeşimizin mekanını cennet eylesin inşallah. Geride bıraktıklarına sabır ve metanetler versin. İlçe olarak başımız sağolsun. Cenazesine ilçe dışında olmam sebebiyle katılamadım fakat il koordinatörümüz, başkanımız Metehan Küpçü katılarak, büyük birlik partisi olarak kardeşimize son görevimizde gerekeni yaparken, siyaseten bu ve benzeri konularda, durduğumuz noktayı  net bir şekilde ortaya koydu. Bu vesile ile ben tüm araç kullanan, trafiğe çıkan hemşehrilerimize bir uyarıda bulunmak istiyorum, o kadar büyük bir sorumluluk ki, trafik kurallarına uymak, inanın bir anlık, ne olduğunu anlayamadığınız bir şekilde birinin canını almak yada canınızdan olmak için çok ufak bir hata yada dikkatsizlik yeterli. Lütfen, kimse bu vicdan azabı yükünü, kendine yükleyecek hareketlerde bulunmasın. Yada arkasından kimseyi üzmesin, kimsenin yüreğine bu acıyı vermesin. Rabbim kimseye bu durumu yaşatmasın. Tekrardan Uğur kardeşimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun inşallah” dedi.

“D-130 Karayolu’nda belirli saatlerde oluşan trafik için çözüm bulunmalı”

Sözlerine devam eden Başkan Akpınar, “Hazır konu trafikten açılmışken, ilçemiz trafik sorunu gün geçtikçe artar, özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde çekilmez bir hale bürünmüş, insanların sabır seviyelerini zorlar hale gelmiştir. İlçemiz Değirmendere- İzmit istikametinde, sabahları Başiskele belediye sapağının oradan kitlenmeye başlayan trafik, diğer ucunun Değirmendere’ye kadar uzayan sıkışmanın neticesinde, 10 km bile olmayan yolun, 20-25 dakikada zor kat edilmesine yol açıyor. İnsanlar yukarı Değirmendere’den, Karaköprü, Yazlık, Yeniköy, Başiskele gibi mahallelere sapıp trafiğe takılmamak için alternatif mahalle arası güzergahları tercih ediyor. Maalesef yukarıdaki örneğe yakın durumlarla karşı karşıya kalmamız içten bile değil, kalıyoruzda. Keza İzmit-Gölcük dönüş yolculuğunda da durum aynı, mesai bitiminde trafik eski yolun ortalarında ya da yeni yolu tercih edenler için, yeni il emniyet binasının az ilerisinde kitlenip, tabiri caizse felç duruma geliyor. Eziyet orada başlıyor ve kısacası, İzmit -Değirmendere arası 17 km mesafe, 1 saatte alınamaz hale geldi ve de artarak yükseliyor. Başiskele kısmında alternatif yollara kaçmaya çalışan sürücülere ceza kesmek için, Başiskele emniyetinin  çabaları da cabası. Artık çekilmez hal alan bu durumu il başkanlığımıza aktarıp, Karamürsel, Gölcük ve Başiskele halkının bu çileden kurtulması için gerekli çalışmalara başladığımızı, il gündemimizde kamuoyu oluşturup, büyükşehir belediye başkanlığımız konuyu, çözülmesi öncelikli konular arasına alması için elimizden geleni yapacağımızın haberini siz değerli hemşehrilerimize vermek istiyorum” dedi.

Bir güzel haber daha paylaşmak istiyorum sizlerle, malumunuz bizim birde, rahmetli Şehit liderimiz, Muhsin başkanımızın tabiriyle, ‘Göz Bebeğimiz’ dediği, Alperen Ocaklarımız var. Önceki dönemde Kaan Şengil başkanımızın, il Ocak başkanlığı döneminde, Umuttepe kampüsü yanında, üniversitede okuyan kardeşlerimiz için, ‘ALPEREN OCAKLARI ÖĞRENCİ AŞEVİ’ , projesini tasarlayıp, binayı tutup, tadilat çalışmalarına başlamıştı. Partimizin il başkanlığına geçmesiyle, yeni ocak il başkanlığına getirilen, Cüneyt Engin başkanımızın ve de il koordinatörlüğümüzün destekleriyle, nihayet öğrenci kardeşlerimizin bir nebzede olsa yüzlerini güldüreceğine inandığımız, sosyal sorumluluk projemizde sona yaklaştık. Allah izin verirse, 15 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında açmayı planladığımız, eğitim hayatını tamamlamaya çalışan öğrenci kardeşlerimize, bir nebzede destek olabilmek adına, hayata geçirmek için üstün çaba sarf ettiğimiz projemizde, sona yaklaşmanın onuru ve gururu ile buradan, özelde Gölcük’lü kardeşlerime ve Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsünde okuyacak olan tüm öğrenci kardeşlerime, kütüphane, çeşitli  oyunlar  ve sıcak yemek yiyebileceğiniz binamızın, en az günde bin kişi olacak şekilde, sizlere destek ve hizmet etmesi için kurulduğunu, kendi eviniz, kendi ocağınız bilincinde olup, rahatlıkla oraya gidip, ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğinizi söylemek istiyorum, Rabbim  yolunuzu açık, bahtınızı güzel, niyetlerinizi halis eylesin. Sizlere başarılar ihsan eylesin. Selam ve saygılarımızla” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —