Tarih: 06.05.2022 14:06

BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar,/“ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ 6 AY İÇİN ZAM YAPILMALI”

Facebook Twitter Linked-in

BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar,

“ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ 6 AY İÇİN ZAM YAPILMALI”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar haftalık basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. Başkan Akpınar yaptığı açıklamada, “mutlaka yılın 2’nci yarısında yani haziran ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu tekrar toplanmalı” dedi.

Pandemiden kurtulup eski tadına yakın bir tatla icra ettiğimiz ilk bayramımızı geride bıraktık. Bu vesile ile bir kez daha mübarek Ramazan bayramımız mübarek olsun inşallah. Aynı şekilde 1 Mayıs işçi bayramımızı da geride bıraktık, onunda hayırlar getirmesini dilerim. Aynı şekilde 3 Mayıs Türkçülük günüdür. Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun. Yine 3 Mayıs 1481 tarihi ise dedemiz Fatih Sultan Mehmet’in emanetini teslim ettiği gündür, kendisine de Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun inşallah.

‘Asgari Ücret Komisyonu yılın 2’nci yarısında tekrar toplanmalı’

Enflasyon rakamlarının açıklandığını ve maalesef milletimizin belinin büküldüğü açıkça ortada olduğunu ifade eden Başkan Akpınar, parti olarak  asgari ücret ile ilgili, “Enflasyonun yüksek rakamlarda seyir etmesi sebebiyle asgari ücretin 6 ayda bir tespit edilmesi konusunda yıl başından itibaren bunu sürekli dile getirdik. Tabii enflasyon bu rakamlarda sürdüğü sürece mutlaka yılın 2’nci yarısında yani haziran ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu tekrar toplanmalı. En az enflasyon farkının mutlaka işçi kardeşlerimize ödenmesini bir kez daha buradan arzu ettiğimizi ifade ediyoruz” ifadesini kullandı.

“Türkiye, dünya barışı için tarihi bir misyon üstlendi”

Rusya- Ukrayna Savaşıyla, dünyanın yeniden bir soğuk savaş iklimine girmesinin, ABD’nin, Çin’e yönelik bir hamle olarak Japonya ve Avustralya’yı silahlandırmaya çalışmasının dünya barışını ciddi ölçüde tehdit etiğine dikkat çeken Akpınar , “Özellikle, nükleer silahların bu ölçüde yaygın olduğu bir dünyada, bahsettiğimiz riskli adımların, oyun oynarmış gibi pervasızca atılması, uluslararası dengeler üzerinde bizi yeniden düşünmeye mecbur kılıyor. Türkiye’nin bölge ve dünya barışı için tarihi bir misyon üstlendiği günlerde bile; batı ülkelerinin Rusya’ya uyguladıkları yaptırımlardan daha yoğun bir gayret ve konsantrasyonla, Türkiye’de ‘iktidar değişikliği’ gerçekleştirmeye çalışmalarını, bir uluslararası plandan ayrı düşünemeyiz. Bu uluslararası planın, Türkiye’nin menfaatleri düşünülerek kurgulandığı kanaatinde ise asla değiliz” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —