Tarih: 30.10.2022 11:59

BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar ‘KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ESNAF MAĞDUR OLMAMALI’

Facebook Twitter Linked-in

Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Şahin Akpınar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yıldönümü ve Gölcük’e yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin, ‘Kentsel Dönüşümde esnaf mağdur olmamalı’ dedi.

‘Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun’

Başkan Akpınar, ‘Birinci Dünya Savaşı’nın bitmesinin ardından ülkemiz topraklarının düşman kuvvetleri tarafından işgal edilmesi sonrasında, 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıkarak bağımsızlık mücadelesinin fitilini ateşleyen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, bu mücadeleye halkını da yanına alarak başlamıştı. Kongreler ve genelgelerle birlikte vatan topraklarında halkını yanına alan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ordumuz, tüm halkımız ile Kurtuluş Savaşı’na başlamış, kazandığımız bu büyük mücadele ile birlikte düşmanı topraklarımızdan atmıştı. Vatan toprağını halkıyla kazanan ulu önder Atatürk, 29 Ekim 1923 günü kurduğu bu cumhuriyetin yönetimini halkına vermiştir. 99 yıl önce kurulan cumhuriyetimiz, seneye 100. yaşına girecek. Bu toprakların bizde vatan olarak kalmasını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Sahip olduğumuz cumhuriyetimizi ilelebet koruyacağız.’ 

‘Kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesini istiyoruz’

BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar, ‘Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, yeni yıl içerisinde hak sahiplerine ev ve işyerlerini boşaltmaları yönünde duyurular yapılacağına yönelik olarak bazı duyumlar aldık. Kentsel dönüşümün başlaması, bu kentin hasarlı ve eski yapı stoğunun azalması konusunda elbette büyük fayda sağlayacaktır. Tabii ki yeni ve sağlam binaların yapılmasını, kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesini istiyoruz. Fakat esnafımızın ve halkımızın mağdur olmaması gerektiğini de belirtmekteyiz. Esnafımızın nerede işlerini yapacağı konusunda kapsamlı görüşmelerin yapılması ve esnafın düşüncesinin alınması da oldukça önemli’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —