Tarih: 03.03.2023 13:43

BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar, ‘KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN İLÇE GENELİNDE YAPILMASI GEREKİYOR’

Facebook Twitter Linked-in

BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar,

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN İLÇE GENELİNDE YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar yaptığı basın açıklamasında ülke ve ilçe gündemini değerlendirdi. Başkan Akpınar yaptığı açıklamada, “Gölcük Merkez Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm projesinin ilçe genelinde yapılmasına ihtiyacımız var” dedi.

“İlçe geneli olarak kentsel dönüşüm projelerine ihtiyacımız var”

 Akpınar, yaptığı açıklamada “Kahramanmaraş merkez üslü olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem, on ili birden olumsuz etkiledi. On binlerce vatandaşımızı bu depremlerde kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Asrın felaketi olarak adlandırılan bu depremler, sağlam yapıların insan hayatına olumlu etkisinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi.  Depreme dayanıklı binaların yapılması, bu tür depremlerden en az kayıpla çıkmamızda oldukça büyük bir önem taşıyor. İlçemizin de deprem kuşağı üzerinde olduğunu düşünürsek sağlam yapılara ihtiyaç duyduğumuzu çok açık bir şekilde görebiliriz. Bu açıdan baktığımız zaman ilçe geneli olarak kentsel dönüşüm projelerine ihtiyacımız var” dedi.

“Depreme dayanıklı binalar yaparak hazırlıklı olmalıyız”

Sözlerine devam eden Başkan Akpınar, “Gölcük Merkez Mahallesi’ndeki birinci etapta kentsel dönüşüme yönelik eski binaların yıkımı sürüyor. Kısa süre içerisinde kalan tüm binaların yıkılacağını düşünüyoruz. Yapılacak kentsel dönüşüm projesi ile birlikte, ilçemizdeki eski yapı stokunun azalacağını, yeni ve daha güçlü binaların ilçe halkına sunulacağını biliyoruz. Bundan ötürü ilçemizin genelinde bu dönüşümü yapmamız gerektiğini düşünmekteyiz. Gerek devlet, gerekse özel sektör eliyle deprem yönetmeliğine uygun, güçlü kolon ve kirişlerle donatılmış, raylı sistemle temeli atılmış binaların yapılması, depreme yönelik hazırlıklarımız da önemli bir yer tutuyor. Kentsel dönüşümün bundan ötürü çok önemli olduğunu tekraren belirtmekte fayda var. Depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, kederli aileleri ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —