Tarih: 10.09.2020 13:12

BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar’dan Gölcük halkına önemli çağrı ‘ALIŞVERİŞLERİNİZİ GÖLCÜK’TE YAPIN’

Facebook Twitter Linked-in

Büyük Birlik Partisi Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar yaptığı açıklamada gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.  Başkan Akpınar, Covid-19 dönemiyle birlikte sıkıntıya giren esnaflara destekte bulunulması gerektiğinin altını çizerek, Gölcük halkına alışverişlerini ilçemizde yapma çağrısında bulundu.

ESNAFLARA HERHANGİ BİR DESTEKTE BULUNULMAMASI BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR’

Korona dönemiyle birlikte sıkıntıya giren esnafımıza herhangi bir desteğin hala daha yapılmaması bizleri üzmüştür. İlçe halkımıza bir kez daha tüm alışveriş ve tasarruflarını kendi ilçemizde değerlendirmeleri gerektiğini, esnafımızın İlçe kalkınması ve gelişmesi açısından büyük önem taşıdığının bilincinde olmaları gerektiğinin altını çizerim.

”TEŞHİSİ DOĞRU KOYMAK ZORUNDAYIZ”

Ege ve Doğu Akdeniz’de yaşananlarla ilgili açıklama yapan Akpınar , “Bugün yaşananların, 1800’lü yılların sonrasında Ortadoğu’da yaşananlardan, maksat ve yöntem olarak hiçbir farkı yoktur. Emperyalizm, fetihler döneminde ordularıyla, sömürgecilik çağında misyonerlerle ve kiliseyle girdiği yerlere bugün şirketleriyle giriyor. Global şirketler, girdikleri az gelişmiş ülkelerin kaynaklarını ülkelerine taşıyorlar. O ülkelerin orduları, yağmaladıkları coğrafyalarda, vergileriyle sistemlerini ayakta tutan şirketlerin menfaatlerinin bekçiliğini yapıyorlar. Aynı ülkelerin istihbarat örgütleri, yağmaladıkları bölgelerde, küresel emperyalizmin menfaatlerini koruyacak yönetimler oluşturuyorlar. Dünyanın bir ucunda, bir azınlığın çılgınca lükslerini karşılamak için, dünyanın diğer tarafında milyonlarca insan ölüyor. Osmanlı, kendi topraklarındaki kaynakları değerlendirebilecek güce sahip olsa, bunları değerlendirmek için Batı’ya ihtiyaç duymasaydı, muhtemelen parçalanmayacaktı. O topraklarda, petrolü, ancak imtiyazlı ailelere refah sağlayabilen küçük bir pay dışında, Batı’ya teslim edecek yönetimler kuruldu. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Doğu Akdeniz’de, kendi egemenlik alanındaki kaynakları değerlendirebilecek gücü olmasa, küçük bir pay alıp kaynaklarını Batı’lı şirketlere teslim edecek olsa, bugün yaşananların hiçbiri yaşanmayacak, bugün konuştuklarımızın hiçbiri gündemimizde olmayacaktı. Teşhisi doğru koymak zorundayız: Küresel emperyalizmin Ege ve Doğu Akdeniz’le ilgili en büyük problemi, Türkiye’nin kaynaklarını, batılı devletlerin vesayeti olmadan değerlendirme gücüne sahip olmasıdır. Bu tablo içinde, Yunanistan’ın, küresel emperyalizmin figüranı olmasının dışında bir fonksiyonu da önemi de yoktur. Bu durum bizim açımızdan da Batı açısından da farklı değildir. Hiçbir zaman farklı olmadı, hiçbir zaman da olmayacak. Yunanistan Hükümeti’ne, kendi konumlarını doğru teşhis etmelerini, 1. Dünya Savaşı’ndan sonra, Anadolu’yu işgal etmeye çalışan hükümetin başına ne geldiğini hatırlamalarını tavsiye ediyorum. Bununla birlikte, yaşanan hengame içerisinde, Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Mısır’ın ve Rusya’nın Yunanistan’a destek olma işgüzarlıkları, Türkiye’nin asla unutmaması gereken tarihi gerçekler olarak hafızalarımızda daima taze kalmalıdır.”

”GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

İçişleri Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği operasyonlara değinen Akpınar , “Daha önce de ifade etmiştim: Bu dönemde, İçişleri Bakanlığı’mızı dikkatle takip ediyor ve özellikle terörle mücadele konusundaki başarılarıyla büyük ve önemli hizmetlere imza attığını düşünüyorum. Bu kapsamda dün başlayan ve devam eden “Yıldırım 10 Norduz Operasyonu”nda İçişleri Bakanlığımıza ve güvenlik güçlerimize muvaffakiyetler diliyor, güvenlik kuvvetlerimizin her ferdine, kalplerimizin ve dualarımızın onlarla olduğunu aracılığınızla iletmek istiyorum. Ayrıca, 11 Mayıs 2013 tarihinde Hatay Reyhanlı’da meydana gelen ve 53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırının faillerinden Ercan Bayat’ın yakalandığını öğrendik. Bu başarılarından dolayı güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —