Tarih: 01.07.2024 18:01

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar “İÇME SUYUNDA YAŞANAN SIKINTININ GİDERİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye A Milli Futbol Takımı’mızı tebrik etti

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, yaptığı açıklamada “Sözlerimize öncelikle Türkiye A Milli Futbol Takımı’mızın Almanya’da düzenlenen turnuvada elde ettikleri galibiyet ve üst tura çıkma başarılarıyla alakalı olarak başlamak istiyorum. Turnuvaya galibiyet ile başlayan A Milli futbolcularımız, elde ettikleri galibiyet ile son 16 turuna çıktılar. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

“En azından sudaki kokunun giderilmesi adına adımlar atılabilmesini talep ediyor”

Başkan Akpınar açıklamasının devamında, “Son günlerde ilçemizde çeşme sularını kullanan birçok vatandaşımız, suyun kokusu ve tadında değişiklik olduğunu, bu konuda çekinceleri bulunduğunu dile getirmeye başlamıştı. Bu durumun, bünyesi hassas olan kişilerde sağlık problemi oluşturabileceği de ifade edilmişti. Bir süre bu şekilde düşünceler dile getirildikten sonra geçtiğimiz günlerde yetkililer tarafından bu konuda bir açıklama yapıldı. Açıklamada ise Sapanca Gölü’nden Yuvacık Barajı’na su çekildiği, bundan ötürü bir kokunun oluştuğu, suda herhangi bir sorun olmadığı ifade edildi. Yapılan açıklamanın devamında, su ile ilgili olarak gerekli çalışmaların yapıldığı da dile getirilmiş durumda. Fakat halkımız, bu kokunun halen çeşme suyundan geldiğini ve tedirginliklerinin sürdüğünü ifade ediyor. Bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılacağını düşünmekteyiz. İçme suyu olarak kullanılması konusunda herhangi bir sorunun olmadığı ifade edilse de halkımız, en azından sudaki kokunun giderilmesi adına adımlar atılabilmesini talep ediyor. Bizler de ilerleyen süreçte bu kokunun giderileceğini düşünüyoruz” dedi.

“Sineklere karşı ilaçlama çalışmalarının da artırılmasını talep ediyoruz”

Başkan Akpınar son olarak açıklamasında, “Son günlerde sivrisinek sayısında artış olduğunu görüyoruz ve halkımız da bunu beyan ediyor. İlçemizin birçok noktasında bu konuda ilaçlamalar yapılıyor ve sonuç da elde ediliyor. Fakat bazı bölgelerde sineklerin sayısında azalma olmadığı gibi rahatsızlık durumunun da arttığını duyuyoruz. Bu konuda halkımızdan ricamız, dışarıda su bekletmemeleri ve çöpleri kutulara attıktan sonra kapaklarını kapatmaları yönündedir. Ayrıca sineklere karşı ilaçlama çalışmalarının da artırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —