BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar, ‘TÜRKİYE BU TÜRLÜ OLAYLARI CİDDİYE ALMALI’

BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar,   ‘TÜRKİYE BU TÜRLÜ OLAYLARI CİDDİYE ALMALI’

Büyük Birlik Partisi Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar haftalık olağan basın açıklamasında gündemi değerlendirdi.

Büyük Birlik Partisi Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, partilerinin 2018 yılında idam cezası ile ilgili anayasa değişikliği teklifi verdiğini ve bu konuda çeşitli partilerle görüşüldüğünü belirterek, bugün idam talep edenlerin o dönemdeki tutumlarının bir samimiyet testi olduğunu ifade etti. Akpınar, ayrıca Diyarbakır'da vahşice katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayeti üzerinden, Türkiye'nin bu tür olayları artık ciddiye alması gerektiğini vurguladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, Genel Başkanımız Mustafa Destici TBMM’de "2018 yılında idamla ilgili anayasa değişikliği teklifi verdi. Bütün gruplarla görüştü AK Parti, MHP, İYİ Parti, CHP grubuyla dolayısıyla bugün idam diyenler 2018'de imza atmayarak o gün samimiyet testinden sınıfta kaldı" dedi. Bugün samimi iseler gereğini yaparak meclis gündemine taşısınlar.

‘TÜRKİYE ARTIK BU KONUYU GÜNDEMİNE ALMALI’

Akpınar, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra derede cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) cinayetine ilişkin, "Kaybolduğu ilk günden bugüne kadar hep sağ olarak bulunabilmesini ümit ettik. Maalesef evladımızın vahşice katledildiği ortaya çıktı, son derece üzgünüz. Elbette ki olay şu anda hukukta, tüm ayrıntılarıyla araştırılıyor, soruşturuluyor. İtirafçılar var, tutuklananlar var, gözaltında olanlar var. Daha acı olanı, maalesef aile fertlerinin, birinci derece akraba olanların bu işin içinde bulunması. Türkiye artık bu konuyu gündemine almalıdır. 2018 yılında idamla ilgili anayasa değişikliği teklifi verdik ve şimdi 'İdam' diyen bazı partiler ve milletvekilleri var. Bütün gruplarla görüştük, AK Parti grubuyla, MHP grubuyla, İYİ Parti grubuyla, CHP grubuyla dolayısıyla bugün idam diyenler, 2018'de imza atmayarak o gün samimiyet testinden sınıfta kaldı" bugün samimi iseler gereğini yaparak İDAM konusunu meclise taşısınlar’ ifadelerini kullandı.

‘ELBETTE ÜZGÜNÜZ, ELBETTE KIZGINIZ’

Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen terör saldırısı sonucu şehit olan piyade üsteğmen Ömer Fatih Ayar'a ve tüm şehitlere rahmet dileyen Akpınar, "Her şehit haberinde ailemizin bir ferdini kaybetmiş, evimizden bir cenaze çıkmış gibi sarsılıyoruz. Elbette üzgünüz, elbette kızgınız. Ancak konu, duygularımızla davranamayacağımız kadar, duygularımızla birlikte hareket edemeyeceğimiz kadar ve duygularımızla çözemeyeceğimiz ölçüde kapsamlı ve büyük. Onun için bizim duygularımızı bir kenara bırakarak bu işe bakmamız ve bu işi değerlendirmemiz gerek. Kıymetli kardeşlerim, hiçbir zaman ülkemizde yaşanan terör eylemlerinin nedenlerinin sadece Türkiye'nin iç dinamiklerinden kaynaklandığını düşünmedik ve bunun böyle olmadığını da biliyoruz. Yani buna bir kürt sorunu diye bakamayız. Herkes özellikle hain PKK örneğinde olduğu gibi ilk günden beri yaşananları, hedeflenenleri ve gelişmelerin nereye varacağını gördü. Sayısız kez, sayısız vesileyle, her ortamda ifade ettik. PKK'nın bir dış destek olmadan silah, para, erzak ve mühimmat temin etmesi, bunları faaliyet yaptığı bölgelere ulaştırması asla mümkün değildir" diye konuştu.

‘BU PARAYI VERMEYİN DEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Akpınar, ‘Tabi ki Terör örgütünün siyasi milletvekillerine, danışmanlarına, meclis çalışanlarına, mesleki masraflarına her yıl devlet bütçesinden yüz milyonlarca kendi verdiğimiz parayı saymazsak. Her yıl PKK'nın talimatı ile kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti devletine açıktan savaş ilan etmiş olan PKK'nın uzantısı bir siyasi partiye devlet bütçesinden yüz milyonlarca para veriliyor." Dilimizde tüy de bitmiş olsa, bu parayı vermeyin demekten vazgeçmeyeceğiz. Ta ki kesilene kadar’ dedi.

‘GİDEMEDİĞİNİZ HİÇ BİR YERE MÜDAHALE EDEMEZSİNİZ’

Başkan Akpınar, açıklamasının devamında, “İlçemizde kentsel dönüşüm projesinde çalışmaların ilerlediğini görmekteyiz. Kentsel dönüşüm alanında binaların yükselmesi Gölcük adına bizi mutlu etmektedir. Fakat Gölcük’te kentsel dönüşüm ilçe geneline yayılmalıdır. 45 saniyelik deprem 25 yıl önce on binlerce insanın hayalini, hayatını söndürdü. Gölcük depremin acısını iyi bilen bir ilçe olarak olası bir depreme muhakkak hazırlıklı olmalı. İlçemizde depreme dayanıksız olduğu tespit edilen yapılara karşı önlemler alınmalı, en önemlisi de trafik sorunu çözülmelidir. Kentsel dönüşümün ilk kuralı ulaşımsa eğer normal zamanda rutin trafik felç haldeyken Allah korusun afet durumunda ulaşım kesildiğinde nereye ne yardımı götürecek, nasıl ulaşacaksınız? Tüm olası afet durumu planlarını kaldır çöpe at olacak. Bakınız D-130 anayolumuz sadece Gölcük’ün değil Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa illerinin ana geçiş güzergahı ve alternatifi olmayan adeta neredeyse ülkenin şah damarı niteliğindedir. Gidemediğiniz, ulaşamadığınız hiçbir yere müdahale edemezsiniz. Bunun şakası yok. ” diyerek açıklamalarını sürdürdü. 

‘BU ADİL VE HAKKANİYETLİ DEĞİLDİR’

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “Vergi sistemimizle ilgili kapsamlı bir düzenlemeye ihtiyacımız var. Bu maliyetlerin yükü, vatandaşlarımızın tamamının sırtına yüklenmemelidir. Geliri düşük olan ile geliri yüksek olan aynı Özel Tüketim Vergisi'ni ödememelidir. Bu adil ve hakkaniyetli değildir. Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınmalıdır, emekli ya da asgari ücretliden vergi alınamaz kardeşim, alınmamalı. Bu konuda muhakkak düzenleme yapılmalı, vergi yükü halkımızın üzerine bırakılmamalı” dedi. 

‘TÜM İYİLEŞTİRME ÇALIŞTIRMALARI BOŞTUR VE AMACINA ULAŞAMAZ’

Akpınar, son olarak, bu maaşlarından vergi aldığımız “Asgari ücretli vatandaşlarımız geçinmekte zorluk yaşamaktadır. Onlara da aldıkları 17 bin liralık maaş yeterli gelmiyor. Açlık sınırının altında olduğunu gördüğümüz asgari ücrete günümüz ekonomik koşullarına göre zam yapılmalı. Ekonomide enflasyonun artık düşüşe geçeceği ifade edilebiliyorsa halkımıza bu süreçte nefes aldırabilecek oranda bir zam verilmelidir. Bu ülkede adaletli vergi sistemi ve hane başı geçim ücreti, hanede yaşayan sayılarına göre geçim ücreti belirlenerek, haneye giren rakam belirlendiğinde belirlenen ücretten eksik ise tamamlayarak vatandaşımız yaşama garantisi sağlanmadan yapılan tüm iyileştirme çalışmaları boştur ve amacına ulaşamaz. Bunun gerekliliğini her ortamda görmekte, hissetmekte ve dillendirmekteyiz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber: Serap DURUKAN



Değirmendere Sahili güzelleşmeye devam ediyor

Değirmendere mazgal temizleme çalışmaları yapıldı

Değirmendere’de tepki çeken görüntüler

Çınarlık Meydanı’nda ağaç dalı koptu 1 VATANDAŞ YARALANDI

Değirmendere Sahili’nde Çay Bahçesi kültürü devam ediyor AKŞAMI AYRI GÜNDÜZÜ AYRI YOĞUN OLUYOR

Çınarlık Meydan Kafe yoğun ilgi görmeye devam ediyor DEĞİRMENDERELİLERİN BULUŞMA NOKTASI

Yüzbaşılar mevkide kavşak ayakları resimler ile güzelleştirilmeli

Değirmendere tabelası yerine geri döndü

Değirmendere kayık çekek projesinde sona doğru

Değirmendere Yalı Evleri ve Yalı Otel’e ZİYARETÇİLERDEN TAM NOT

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin “EMEKLİ MAAŞI EN DÜŞÜK 30 BİN LİRA OLMALI”

KSO Bakşanı Zeytinoğlu sanayi üretimi ve işgücü verilerini değerlendirdi

“202 ESNAFA 92 MİLYON TL KREDİ VERDİK”

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DİKKATLİ OLUNMALI’

ENFLASYON GÜNLÜK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEMEKTE

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, “ENFLASYON DÜZELTMESİ MUAFİYETİ İŞ DÜNYAMIZA HAYIRLI OLSUN”

KSO Başkanı Zeytinoğlu Ağustos ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KOTO’da ‘İş Geliştirme Desteği’ne davet toplantısı

Başkan Bulut’tan ihracat yorumu TEMMUZ AYINDA FARK KAPANDI

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ GÖLCÜK’TE TÖRENLE KUTLANDI

CHP’den İYİ Parti’ye hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’den 90’lar ile Yaza Veda Konseri

Başiskele’nin Yeşil Alanlarında Sonbahar Temizliği

Alikahya’da güzergah değişikliği

Moda Akademisi ilk kursiyer adaylarını belirliyor; HAYALLERİNE KAVUŞMAK İÇİN TER DÖKTÜLER

Başkan Özlü Sahadaki Çalışmaları Adım Adım Takip Ediyor        

İtfaiyeciler ilkyardım eğitimi aldı

AK Parti’de Delege seçimleri Pazar günü yapılacak

Gönüllü İtfaiyeci ordusu büyüyor

DDC  Makina'dan Engelliler Derneği'ne anlamlı ziyaret

Değirmendere Topçular Mahallesi Sarı Caddesi’nde parke tamiri yapıldı

İSU GENEL MÜDÜRÜ ALİ SAĞLIK, SANAYİCİLERE SU KAYNAKLARININ KORUNMASI VE GERİ KAZANIM SUYU PROJELERİ’Nİ ANLATTI

Büyükakın: Yiğidolar şehrimizin kültürel zenginliklerinden biri

Çorum maçının hazırlıkları devam ediyor

Kocaeli Bükükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ‘HER ZAMAN KOCAELİSPOR’UN YANINDAYIM’

Gökhan ve Muharrem Çorum’da sahada olacaklar

11 kez bilek güreşi şampiyonu olan rakibini eledi ÖMER KOZAKOĞLU, ALTIN MADALYANIN SAHİBİ OLDU

GÖLCÜKLÜ KAHRAMAN GAZİLERE GAZİLER GÜNÜNDE MUTLU BİR HABER

Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin “GAZİLER GÜNÜ’NÜ KUTLAMANIN GURURUNU BİRLİKTE YAŞIYORUZ”

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ GÖLCÜK’TE TÖRENLE KUTLANDI

Yarın Kahraman Gazilerimiz için Onur Günü 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Çalışkan, “GÖLCÜK HALKININ SORUNLARINI DİNLEYECEĞİZ”

“GAZİLERİMİZ TÜRK VATANSEVERLİĞİNİN, TÜRK FEDAKÂRLIĞININ ÖLÜMSÜZ KAHRAMANLARIDIR”

Zafer Partisi Gölcük İlçe Başkanı Kayıhan Kayı “GÖLCÜK BUNU HAK ETMİYOR”

Kore kaya balığı İzmit Körfezi'nde görüldü

Asker arkadaşları Gez-Gör ile özlem giderdi

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nde 23 ÜYE İÇİN EMEKLİLİK TÖRENİ DÜZENLENDİ

Eylül ayı imar toplantısına Büyükşehir ev sahipliği yaptı

Doğada Bilim etkinliğine kayıtlar başladı

Yükleniyor