Tarih: 24.10.2018 14:04

Bektaş Döviz vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer, “DÖVİZ FİYATLARI ŞU ANDA DÜŞÜŞTE”

Facebook Twitter Linked-in

Bektaş Döviz vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer,

“DÖVİZ FİYATLARI ŞU ANDA DÜŞÜŞTE”

İlçemizde hizmet veren Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer, döviz piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kazanfer, “Piyasalar şu an için 25 Ekim’de yapılacak olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz toplantısına kilitlendi”

Kazanfer yaptığı açıklamada, “Dediğimiz gibi Rahip Brunson’un tahliyesinden sonra döviz fiyatlarında bir düşüş gerçekleşmişti. Bu düşüş devam ediyordu. Ancak dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önümüzdeki 2019 Mart Ayı Belediye seçimlerinde ittifak yapılmayacağını söylemesinin ardından döviz fiyatlarında yukarıya doğru bir dalgalanma gördük. 5.520 bandında olan Dolar biran da 5.800 bandına kadar yükselme gördük. 6.400 bandında olan Euro ise biran da 6.700 bandına kadar yükseldiğini gördük. Ancak daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yanlış anlaşılmasın Cumhur İttifakımız devam ediyor, Yerel seçimlerde ittifak yapmıyoruz” açıklamasının ardından tekrardan bir düşüş gözlemledik. Piyasalar şu an için 25 Ekim’de yapılacak olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz toplantısına kilitlendi. Ancak piyasaların beklediği, herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği yönünde olduğundan dolayı şu an döviz fiyatları bir miktar daha düşüşe geçti. Ancak toplantı neticesinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz indirimine giderse yine döviz fiyatlarında dalgalanma görebiliriz. Vatandaşlarımızın bu fiyatlardan özellikle döviz borcu olanların bu fiyatlardan kesinlikle almalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü 7-8 Kasım tarihlerinde Amerika Merkez Bankası FED’in faiz toplantısı olacak. Büyük bir ihtimalle Amerika Merkez Bankası FED faiz artırımına gideceği beklentisi var. Bu karara göre yeniden bir dalgalanma olabilir. O yüzden kesinlikle döviz borcu olanların bu fiyatlardan almalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Dövizde son durum:

Dolar: Alış (5.680) Satış (5.730)

Euro: Alış (6.470) Satış (6.520)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —