Tarih: 27.08.2023 15:12

Bektaş Döviz’in Müdürü Hüseyin Garip, “MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ ARTTIRIMI NEDENİYLE DÖVİZDE DÜŞÜŞ YAŞANDI”

Facebook Twitter Linked-in

Bektaş Döviz’in Müdürü Hüseyin Garip,

“MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ ARTTIRIMI NEDENİYLE  DÖVİZDE DÜŞÜŞ YAŞANDI”

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in Müdürü Hüseyin Garip dövizde yaşanan set düşüşü değerlendirdi. Garip, “Merkez Bankası’nın Politika Faiz arttırımına gitmesi dövizde sert düşüşe neden oldu” dedi

Politika faizini yüzde 25’e yükseltti

Merkez Bankası 250 baz puanlık beklentiye karşın 750 baz puanlık faiz artırımına giderek politika faizini yüzde 25’e yükseltti. Kararın ardından ise dövizde  sert bir düşüş yaşandı. 27.300 bandında  olan Dolar 26.300 bandına, 29.600 bandında olan Euro ise 28.600 bandına geriledi.

Garip, “Döviz’in bu seyirlerde devam edeceği öngörülüyor”

Bektaş Döviz’in Müdürü Hüseyin Garip dövizde yaşanan set düşüş hakkında yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası’nın beklenen 250 baz puanın üzerinde faizi %25’ e çıkarması dolayısıyla Dövizde sert düşükler görüldü. 27.300 bandında  olan Dolar 26.300 bandına, 29.600 bandında olan Euro ise 28.600 bandına geriledi. Bu hareketler Uluslararası ekonomistlerden olur not aldı. Bu tedbirlerin Merkez Bankası tarafından bu yılda devam edeceğini göstermiştir. Şayet bu dalgalanmalar neticesinde anormal bir durum olmadıkça dövizin artık günübirlik artışları göremeyeceğiz. Yani döviz uzmanlar tarafından bu seyirlerde seyredeceği işaretini vermektedir. Merkez Bankası’nın döviz konusunda kontrolü tamamen eline aldığını Avrupa’daki kurullarca ispatlanmıştır. Döviz alacak ve satacaklar için bu dönemde işlemlerini güven içinde  gerçekleştirebilirler. Tüm bu olaylar çerçevesinde Türk Lirası’nın değer kazanacağı görülecektik” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —