Tarih: 02.02.2022 14:12

Belediye Meclis Toplantısı’nın Şubat Ayı ayağı yapıldı ŞEHİDİMİZİN İSMİ HİSAREYN’DE YAŞAYACAK

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Meclis Toplantısı’nın Şubat Ayı ayağı yapıldı

ŞEHİDİMİZİN İSMİ HİSAREYN’DE YAŞAYACAK

Gölcük Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ayağı geçtiğimiz gün Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Toplantısı’nda Hisareyn’de bulunan park alanına Şehidimiz Özel Harekat Polisi Mustafa Yavaş’ın ismi verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

‘Üst geçidin yapılması için bu alanın karayollarına dahil edilmeli’

Belediye Meclis Toplantısı’nda ilk olarak Millet İttifakının soru önergeleri okundu. Millet İttifakının ilk soru önergesi Topçular Mahallesi Sezai Karakoç Caddesi’nin D-130 Karayolu ile kesiştiği noktada yapılması beklenen üstgeçit konusu oldu. Bu önerge hakkında bilgi veren Başkan Sezer, ‘Topçular Mahallesi’nde üst geçit yapılması için yol kenarında bir alana ihtiyaç var. Halihazırda orada yer yok. Burada askeriyeye ait bir alan var. Bu noktanın karayollarına dahil edilmesi için gerekli görüşmeleri yaptık. Netice itibariyle bu parselin karayollarına dahil edilmesi için Milli Savunma Bakanlığı’ndan onay verildi. Bu noktada üst geçit yapılması için yerin uygun olduğuna istinaden gerekli yazışmalar da yapıldı. Öncelikli olarak yapılması gereken iş, üst geçidin yapılması için bu alanın karayollarına dahil edilmesidir. Burada bir durak da oluşacak. Üst geçidin yapılacağı yerle ilgili süreç devam ediyor.’

 ‘O alandaki mezarlar park alanı içerisinde olduğunu gördük’

İhsaniye Çiftlik Mahallesi Aile Sağlık Merkezi’nin doğusunda kalan ve daha önce de iki kez gündeme taşınan mezarların bulunduğu alan hakkında verilen soru önergesine istinaden cevap veren Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Öncelikle bu konuda bir araştırma yaptığımızı söylemek istiyorum. O alandaki mezarların park alanı içerisinde olduğunu gördük. Bu alan ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde yazılı bir cevap vereceğiz’ diye konuştu.

‘Köylerimize önem veriyoruz’

Gölcük Nimetiye, Hasaneyn, Nüzhetiye ve Yeni Ferhadiye köylerine yapılan doğalgaz çalışmaları kapsamında, bu köylere giden yolların durumunun kötü olduğu ve bu konuda düzenleme yapılması gerektiğine yönelik soru önergesine cevap veren Sezer, açıklamasında, ‘Köylerimize her zaman önem veriyoruz. Bunu da köylerimize doğalgaz getirerek gösteriyoruz. Köylerimiz için alt ve üstyapı çalışması ihaleyi alan firma tarafından yapılıyor. Bazı yerlerde üstyapı çalışması, mevsim nedeniyle yapılamadı. Denetimleri sık bir şekilde yapılacak.’

 ‘Görüşmeleri yaptıktan sonra bu konu hakkında fikir sunulmuş olur’

1 Mart Üsküdar Vapuru Deniz Faciası’nda şehit olan vatandaşlar anısına bir anıt yapılması konusunda herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığına yönelik soru önergesine cevap veren Başkan Sezer, ‘Daha önce de bu konu gündeme gelmişti. Kavaklı Sahilinde bir anıt yapılması konusu görüşülmüştü. Şehitlik Mezarlığı’nda Üsküdar şehitlerimiz yatıyor. Bu konuda istişare yapılıp kanaat oluşturduktan sonra anıtın yapılabileceğini söylemiştik. Görüşmeleri yaptıktan sonra bu konu hakkında kapsamlı bir fikir sunulmuş olur” dedi.

 ‘Söz konusu maddeyi gündeme alacağız’

Belediye Meclis Toplantısı’nda MHP Grubu tarafından da soru önergeleri sunuldu. İlk soru önergesinde, bazı işyerlerinde Türkçe olmayan isimlerin olduğunun görüldüğü, bundan ötürü kültürel yozlaşmanın önlenmesi ve dilimizin önemsenmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması ve bu soru önergesinin gündeme alınması konusunda cevap veren Başkan Sezer, “Bu mesele sadece ilçemizde değil, tüm ülkemizde görülüyor. Yabancı isimli dükkan ve mağazalara her yerde rastlıyoruz. Bu konuda komisyon tarafından görüşmeler yapılsın. Söz konusu maddeyi gündeme alacağız’ ifadelerine yer verdi.

Buz pistinde de tamirat ve tadilat çalışması yapıldı’

İkinci soru önergesinde, buz pisti ve yüzme havuzunun ilçemizdeki vatandaşların yararlanmasının arttırılması ve özellikle de çocukların burada sportif faaliyetlerde bulunmasının arttırılması hakkındaki önergeyi yanıtlayan Sezer,’Burada yapmış olduğumuz protokolle birlikte yüzme havuzu tadilatı yapıldı. Buz pistinde de tamirat ve tadilat çalışması yapıldı. Sosyal projelere ne kadar katıldığı da ayrıca yazılı olarak belirtilecektir’ diyerek soru önergelerinin hepsini cevapladı.

Gündem maddeleri tek tek değerlendirildi

Belediye meclis gündeminin ilk maddesinde, “Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Yüzme Havuzu Protokolünün yenilenmesi Komisyon Raporu” görüşüldü. Bu madde, komisyondan geldiği haliyle oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi olan “Hisareyn Mahallesi, G23c.08a.1d- a1c- a4.a- a.4b paftalarında kalan 566 Ada, 1 ve 2 nolu parsellerin 1/1000 ölçekli Uygulama Plan Değişikliği Komisyon Raporu”, komisyondan geldiği şekliyle, belediye meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Gündemdeki üçüncü madde olan “İhsaniye Mahallesi, 321 Ada, 1 nolu parselin 1/1000 ölçekli Uygulama Plan Değişikliği Komisyon Raporu”, oy birliği ile kabul edildi.

Belediye meclis gündeminin dördüncü maddesinde, “Örcün Ada: 110,Parsel: 5 nolu taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi” görüşüldü. Bu madde, oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

Şehidimizin adı yaşayacak

Gündemin beşinci maddesinde “Hisareyn Merkez Mahallesi, Gündüz Alp Caddesi ile Karagül Sokak köşesindeki park alanına ‘Şehidimiz Özel Polis Harekat Mustafa Yavaş Parkı’ isminin verilmesi” görüşüldü. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi.

 Gündemdeki son maddede “İşyerlerinde Türkçe isim ve karakter kullanılması” konusu görüşüldü. Başkan Sezer, bu gündem hakkında konuşarak “Bu konu için Türk dillerinin de okullarda öğretilmesi ve farklı harflerin okunuşlarının öğretilmesi konusunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu maddeyi de ilgili komisyona havale edelim” dedi. Gündemin son maddesi, Çeşitli İşler Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —