Tarih: 02.02.2021 14:29

Belediye Meclisi İstiklal Marşı ile başlayacak İKTİDAR- MUHALEFET UZLAŞTI

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Meclisi İstiklal Marşı ile başlayacak

İKTİDAR- MUHALEFET UZLAŞTI

Gölcük Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, bugün Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında gerçekleşti. Şubat ayı meclis toplantısında 9 gündem maddesine ek olarak Cumhur ve Millet İttifakı Meclis üyelerince verilen önerge 10. Madde olarak mecliste oylandı. 10. Gündem maddesi olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yılı olması dolayısıyla bundan sonraki tüm meclis toplantılarında milli marşımızın okunmasına karar verildi.

Önergeler sunuldu

Gölcük Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in başkanlığında  meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Meclis toplantısı Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizin ruhu adına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Toplantıda ilk olarak önergelere geçildi. Her iki ittifak grubu ortak bir önerge vererek meclisin tüm oturumlarına başlarken saygı duruşunun yapılması, akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasını istediklerini ifade etti. Söz konusu durum, meclis gündemine onuncu madde olarak eklendi. Bir diğer önergede ise köylerin kırsal mahalle olarak kabul edilmesi adına bir çalışma yapılması konusuna değinildi. Başkan Ali Yıldırım Sezer, bu konuda ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu durumla ilgili olarak bir çalışma yapıldığını ifade etti ve konuyu ilgili komisyona vereceğini dile getirdi.  

1. ve 2.  madde oy birliği ile kabul edildi

Gündemin ilk maddesinde “Türkiye Yeşilay Cemiyeti-Vakfı ile ortak hizmet protokolü yapılması hususunda belediye başkanına yetki verilmesi” konusu görüşüldü. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Sezer, “Yeşilay bildiğiniz üzere bağımlılıkla mücadele noktasında önemli çalışmalara imza atan bir cemiyetimiz. Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin ilçemizde yaptığımız görüşmeler neticesinde Yeşilay Danışmanlık merkezini kurmasıyla alakalı olarak olumlu bir gelişme var. Bununla alakalı olarak protokol yapacağız. Yeşilay’ın 250 metrekarelik bir alana ihtiyacı var. Bu 250 metrekarelik alanda 8 personel hizmet verecek. Bunların iki tanesi psikolog olacak. her tülü bağımlılıkla alakalı olarak burası hizmet verecek. Yatarak tedavi olması gerekenler içinde sevk noktasında danışmanlık yapacak. İlçemizdeki özellikle uyuşturucuyla mücadele noktasında Narkotik Şubesinin açılmasından sonra alınan önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Yeşilay’a verilecek olan 250 Metrekarelik alanın dışında bizim bir hükümlülüğümüz olmayacak. Buradaki personelin temini maaşı ve sigortası ile buradaki binanın diğer giderlerini Yeşilay kendi karşılayacak” dedi.   Gündemin ilk maddesi, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde “Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sakarya Yaşam Boyu Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ortak hizmet protokolü yapılması, teminat mektubu verilmesi hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi” görüşüldü. Söz konusu üniversite ile eğitimlerin başlaması sonucunda istihdama katkı sunacağını düşündüğünü belirten Başkan Sezer, bu konunun ciddi bir talep göreceğini düşündüklerini de dile getirdi. İkinci gündem maddesi, oy birliği ile kabul edildi.

Ödül miktarları belirlendi

Gündemin üçüncü maddesi olan “’Ezelden Ebede İstiklal Marşı ve Bayrağımız’ konulu fotoğraf yarışması düzenlenmesi ve ödül miktarının belirlenmesi” konusu görüşüldü. Başkan Sezer, konu hakkında görüşlerini ifade ederek “Somut Olmayan Kültürel Miras konulu uluslararası bir yarışma yapılıyordu. Göç konulu çekilen fotoğraflar da Birleşmiş Milletler tarafından kullanılmaktaydı. Fotoğrafların birbirini tekrar etmesi durumundan ötürü somut olmayan kültürel miras konulu fotoğraf yarışması artık yapılmayacak. İstiklal Marşı ve bayrağımızla alakalı olan fotoğraf yarışmasında güzel sonuçların çıkacağını düşünüyoruz” dedi. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi. Gündemdeki dördüncü madde olan “’Gölcük Tarih Dokusu’ konulu fotoğraf yarışması düzenlenmesi ve ödül miktarının belirlenmesi” konusu, oy birliği ile kabul edildi. Bu iki maddede de dereceye girenlere verilecek olan ödül miktarı birinciye 4 Bin, ikinciye 3 Bin, üçüncüye 2 Bin 3 kişiye mansiyon ödülü olarak Biner Lira ve sergileme ödülü alan 34 katılımcıya da 200’er liradan 6 Bin 800 toplamda her iki yarışmaya 18 Bin 800’er lira ödül verilmesine oy birliğiyle kabul edildi.   Beşinci maddede, “Değirmen Kafe ünvanlı tesisin yap-işlet şekli ile yapımı ve kiralama müddetinin tespiti” konusu görüşüldü. Bu madde, tesisin on yıllığına kiralanması şeklinde kararlaştırıldı ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemdeki altıncı madde olan “Gölaş sermaye artışı” konusu, plan ve bütçe komisyonuna havale edilmek üzere oy birliği ile kabul edildi.

7. ve 8. maddeye Millet İttifakı  şerh koydu

Gündemdeki yedinci madde olan “Plan Tadilatı- İhsaniye Çiftlik Mahallesi 89 ada 3,4 ve 5 numaralı parseller-Komisyon Raporu” meclis üyelerince görüşüldü. Bu madde, oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemdeki sekizinci maddesinde, “Plan Tadilatı- İhsaniye Çiftlik Mahallesi 96 ada 3 ve 12 numaralı parseller- Komisyon Raporu” görüşüldü. Söz konusu madde, oy çokluğu ile kabul edildi. Her iki maddeye de Millet İttifakı Meclis Üyeleri şerh koyarak maddeleri kabul etmedi. 

Oy birliğiyle kabul edildiler

Gündemin dokuzuncu maddesinde “Belediye ve şirketinin mülkiyet ve tasarrufundaki taşınmazlara ilişkin irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımdan kaynaklanan bedeller ile ilgili düzenleme yapılması.- Komisyon Raporu” görüşüldü. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde, tüm meclis toplantılarında saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’mızın okunması konusu görüşüldü. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —