Tarih: 28.09.2021 12:44

Belediye Personeli Müslüm Kaya HAYAT KURTARDI

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Personeli Müslüm Kaya

HAYAT KURTARDI

Gölcük Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan Müslüm Kaya isimli temizlik görevlisi Piyalepaşa Mahallesi’nde fenalaşan ve kalp krizi geçirdiği öğrenilen vatandaşın hayatını yaptığı kalp masajı ile hayata döndürdü. Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Özbay’da bu olayı ‘Koca yürekli arkadaşımız bir can kurtardı’ diyerek Gölcüklülere duyurdu.

‘Koca yürekli arkadaşımız bir can kurtardı’

Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli personel Müslüm Kaya geçtiğimiz gün Piyalepaşa Mahallesi’nde mıntıka temizliği yaparken, kalp krizi geçiren vatandaşı yaptığı kalp masajıyla hayatını kurtardı. Temizlik Görevlisi Müslüm Kaya yaptığı bu örnek davranışıyla başta Gölcük Belediyesi olmak üzere tüm Gölcüklülerin takdirini topladı.

‘Görünmeyen Kahramanlar’

Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yaşanan olay hakkında yapılan açıklamada, ‘Temizlik hizmeti büyük önem ve özveri isteyen,halkın sağlığı için kendi sağlığını riske atan,oldukça güç hizmet kollarından biridir.Belki de bu yüzden bizlere GÖRÜNMEYEN KAHRAMAN’lar deniyor.’

‘Bir hayat ve bir ocak arkadaşımız tarafından kurtarıldı’

‘İşte bu personellerimizden biri Müslüm Kaya, bizden farkı artık görünen bir kahraman olması. Çünkü bu koca yürekli arkadaşımız kalp krizi geçiren hemşehrimize yaptığı acil müdahale ve kalp masajı sayesinde bir hayatı, bir ocağı kurtardı.’

“Onu hayatta tutan zamanında ve doğru yapılan kalp masajı olmuş”

Açıklamanın devamında, ‘Her gün düzenli olarak Piyalepaşa Mahallesi’ni süpüren Müslüm Kaya, esnaf kahvesinden gelen yardım çığlığına koşarak gitmiş,yerde hareketsiz yatan,adının sonradan Necati Kayaoğlu olduğunu öğrendiğimiz vatandaşa tereddüt etmeden müdahale etmiştir. İki ablası da hemşire olan arkadaşımız ilk yardım konusunda bilgi sahibi.Yerde yatan hemşehrimizin ABC’sine baktıktan sonra kalbi atmadığını anlamış ve hemen Kalp Masajına başlamış. Ambulansın gelmesi ile hastaneye kaldırılan hemşehrimiz için müjdeli haberi eşinden aldık. Onu hayatta tutan zamanında ve doğru yapılan kalp masajı olmuş. Hemşehrimiz Necati Kayaoğlu’na büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Sevgili personelimiz Müslüm KAYA’nın yapmış olduğu bu örnek davranışı için Başkanlığımız ve Müdürlüğümüz adına tebrik ediyor,alnından öpüyoruz’ denildi. Bizde Gazetemiz adına Belediye Personeli Müslüm Kaya’yı bu önemli ve örnek davranışı nedeniyle tebrik ediyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —