Tarih: 02.02.2022 14:22

Beş liraya kazı kazandan 200 bin lira çıkarsa sevinçten uçarız ŞANS OYUNLARI PATLADI GİDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Beş liraya kazı kazandan 200 bin lira çıkarsa sevinçten uçarız

ŞANS OYUNLARI PATLADI GİDİYOR

İlçemizde uzun yıllardır Merkez Mahallesi 21. Sokak’ta Okay Büfe’yi işleten Eyüp Okay son yıllarda şans oyunlarına ilginin çok arttığını belirtti. 5 lira ile 30 lira arasında değişen kazı kazan oyunlarına yoğun ilginin olduğunu belirten Okay, büyük ödüllerin 200 Binle 2 Milyon arasında değiştiğini ifade etti.

Pandemi döneminde ilgi daha da arttı

Yaklaşık 2 yıldır mücadele ettiğimiz Covid-19 pandemi döneminde kazı kazan ve şans oyunlarına ilginin daha da arttığını ifade eden Okay Büfe’yi işleten Eyüp Okay, “ Gölcük’te kazı kazan ve şans oyunlarına zaten çok yoğun bir ilgi vardı. Özellikle son iki yıldır bu ilgi daha da arttı. Pandemi döneminde insanlar kazı kazan ve şans oyunlarına daha çok yöneldi. Milli Piyango’nun özelleşmesinin ardından özellikle Kazı kazan oyun çeşitleri oldukça arttı. Öyle ki 5 liraya da 30 liraya da kazı kazan oynamak mümkün. Tabi ödülleri de kazı kazan fiyatına göre değişiyor. Öyle ki 5 Liralık oyun 200 Bin Lira veriyor. 10 Liralık oyun 500 bin Lira veriyor.  20 liralık oyun 1 milyon veriyor ve 30 liralık oyun ise 2 milyon veriyor.  İnsanlar kendi bütçelerine göre istedikleri kazı kazan oyununu oynayabiliyor. Gün içerisinde oldukça yoğun kazı kazan oynayan müşterimiz var. Tabi büyük ikramiyenin yanı sıra düğer ödülleri kazanan müşterim çok oldu” dedi.

“Şans oyunları da ilgi oldukça yoğun”

Kazı kazan oyunlarının yanı sıra şans oyunlarına da ilginin oldukça yoğun olduğunu ifade eden Okay, “Sayısal Loto uzun zamandır 6 bilen çıkmadığı için devrediyor ve büyük ikramiyesi 120 Milyon’a çıktı. Tabi cezp edici bir rakam olduğu için son zamanlarda oldukça fazla oynayan var. Onun dışında 10 Numara ve şans topu oyunları da oldukça yoğun ilgi görüyor” dedi.

“Kazı kazanı Gölcük’e ilk getiren benim”   

1988 yılında Gölcük’e kazıkazanı ilk getirenini kendisi olduğunu ifade eden Okay, “ Gölcük’te o yıllarda benden başkan şans oyunu getiren olmadığı için çok yoğun ilgi görüyordum. Öyle ki deste deste kazı kazan alan müşterilerim vardı. Tabi bu ilgini karşılığında 1994 yılında kazı kazandan o zamanın parası 500 Milyonluk büyük ikramiye benim sattığım bir kazı kazana çıkmıştı. Parayı tahsil etmeye gittiğimiz zaman veznenin önün resmen para destelerinden dolayı gözükmüyordu.  Onun dışında defalarca 10 numara ve şans topundan büyük ikramiye çıktı. Onun dışında yanlış hatırlamıyorsam 1985 ya da 86 yılında Milli Piyango’nun en büyük ikramiyesi yine benim sattığım bilete çıkmıştı. Zaten Gölcük şans oyunları konusunda şanslı bir bölge. Gölcük halkı da bunu bildiği için şans oyunları oldukça yoğun ilgi gösteriyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —