Tarih: 24.07.2019 12:27

Beşir Derneği’nden Kurban vekaleti için bilgilendirme yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Beşir Derneği’nden Kurban vekaleti için bilgilendirme yapıldı

İlçemizde faaliyet gösteren Beşir Derneği bu yıl kurbanlarını vekalet yolu ile kesecek olan ve dernek üzerinden kurban vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşları bilgilendirmek için açıklama da bulundu.

İlçemizde faaliyet gösteren Beşir Derneği her  yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda kurban kesmek isteyen vatandaşlar için açıklama da bulundu. Orta Asya ve Afrika gibi ülkelere de yapılacak olan yardımların iletileceği ifade edildi. Beşir Derneği yapmış olduğu açıklama da şunları dile getirdi.

Kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde, Beşir Derneği olarak yurtiçi ve yurtdışında kurban organizasyonları düzenleyerek kardeşliğin ve paylaşmanın mutluluğunu yaşatma gayretinde olan temsilcilikler hem yurt içinde hem de yurtdışında da gerçekleştirilen organizasyon ile kurban bağışlarının paylarını Türkiye’nin Afrika’nın, Orta Asya’nın, Balkanların ve gönül coğrafyamızın mazlum insanlarına ulaştırmaya devam ediyor. Gölcük Temsilcisi Abdulragıp Yılmaz 2019 yılı için Beşir Derneği yurtiçinde ve yurtdışında 1 hisse bedelini 850 TL olarak açıkladı. Yılmaz ayrıca şunları ekledi: “Hayırsever kardeşlerimiz, www.kurbanbagisla.com adresinden hızlı kurban bağış yapılabilir ve anlaşmalı kredi kartlarına 3 taksit imkanından faydalanabilir. Dileyen hayırseverler de Tevfik Hoca Cami altında bulunan temsilciliğimize gelip vekalet vererek kurban bağışında bulunabilirler.”

Vekaletlerini Beşir Derneği’ne veren hayırseverlerin kurbanları nerede ve nasıl kesilecek?

Kurbanlarını muhtaç kardeşlerine vekâlet yoluyla gönderen hayırseverlerimiz, kurban bedellerini BEŞİR DERNEĞİ’ninbanka hesap numaraları, Çağrı Merkezi (0216 375 4042) veya temsilciliklere bizzat gelerek elden veya internet üzerinden Online Bağış ile ulaştırırlar. (Detaylı bilgi için; https://www.besir.org.tr)

Hayırseverlerimizin kurban bağışları BEŞİR DERNEĞİ tarafından kurban organizasyonu yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır. Kurban Bayramı’nın 1. Günü, bayram namazı akabinde İslami usullere göre, adına kurban kesilecek hayırsever kişilerin isimleri tek tek okunarak kesilmeye başlanır.Gün içerisinde ki kesimlerin tamamlanmasının ardından kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.Kesim yapılan ülkede ki tüm kurbanlar kesildikten sonra, kurban sahiplerine kısa mesaj yoluyla kurbanın kesildiğine dair geri bildirimde bulunulur.Bağışçılar kurbanlarının kesim yeri ve tarihlerini www.besirdernegi.org adresine girerek bağışçı girişi kısmından görebilirler.Kurbanların kesim görüntüleri Genel Merkezimize ulaştıktan sonra, görüntüler tek tek kontrol edilir, ayrıştırılır. Kurban kesimlerine ait görüntüler, hazırlanıldıktan sonra kurban sahiplerine ulaştırılır. (Çekim yapılabilinecek bölgeler için geçerlidir)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —