-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,01% 0,05
-
GRAM ALTIN
7309,15% -0,36
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
“BOŞ POZİSYONLAR SINAV ÖNCESİ AÇIKLANMALI”
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Çeker’ “ Bakanlık çalışanı mutsuz eden yanlıştan dönmeli” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren Kurum ve kuruluşlarda görev yapan kamu görevlileri için yapılacak görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı öncesi Bakanlık ülke genelindeki boş pozisyonları sınav öncesi duyurmadığı için çalışanların mutsuz ve bakanlığa tepkili olduğunu söyleyen Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Çeker’ “ Bakanlık çalışanı mutsuz eden yanlıştan dönmeli.” Dedi.
YAZILI SINAVLAR ÖNCESİ
Türk Sağlık- Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker yaptığı açıklamada, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren taşra teşkilatlarında görev yapan personellerin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının 29.06.2025 tarihinde yapılacağını bakanlık duyurdu. Şube Başkan Çeker, “Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına bağlı faaliyet gösteren kurumlarda görev yapan personeller için acılan görevde yükselme ve unvan değişikliği için yapılacak yazılı sınav öncesi ülke genelinde boş kadroların açıklanmamasından görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girecek çalışanlar rahatsız olduklarını ziyaretlerimiz esnasında ifade etmiştirler.
İLAN EDİLEN KADROLARIN
Bakanlığının 29.06.2025 tarihinde yapılacak olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı için başvuruları alınmaya başlandığı bu dönemde Bakanlıkça ilan edilen kadroların hangi illerde ve hangi kuruluşlarda olduğu açıklanmamıştır. Mevcut durumda sınava girecek adayların yaşadıkları ilin dışında farklı bir il için tercihte bulunmak istemeyenlerin, personellerin eş ve çocuk durumları göz önüne alındığında plan kurmalarının kısıtlandığı, il ve kuruluş bazında da boş kontenjanların açıklanmamasının şeffaf olmadığı görülmektedir.
BAKANLIĞA MÜRACAATTA BULUNDUK.
Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde sınava girecek kişilerin hedeflediği kadro ve ilin bulunmaması halinde tercih vermeyecekleri bilinmektedir; bu durumunda olup sınava girecek kişilerin zaman ve ekonomik kayıplar yaşayacakları düşünülmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından çalışanların beklentisi ivedi bir şekilde hangi ilde, hangi kuruluşta ve hangi unvanda kadro açılacağını şeffaf bir şekilde açıklamasıdır. Boş pozisyonların sınav dan önce açıklanması için Türk Sağlık Sen olarak 21.05.2025 Tarih ve 320 sayılı yazımız ile Bakanlığa müracaatta bulunduk. Sendika olarak konunun takipçisi olacağız.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN, PAZARCI ESNAFIYLA YAPTIĞI İFTARA YOĞUN KATILIM
AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI
VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI
FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI
HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR
TRAFİK CEZASI KAOSU
TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK
KADEM KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Emekli astsubay Abdullah Güder Dualarla uğurlandı
KOCAELİ’NİN TURİZM RÜZGÂRI BERLİN’DE ESTİ
YENİ SPOR KOMPLEKSİ KÖRFEZ’E DEĞER KATACAK
KARTEPE’DEN BULGARİSTAN’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
GÖLCÜK’TE İLMEK İLMEK SANAT: 2. GELENEKSEL ÖRGÜ ŞÖLENİ BAŞLIYOR
KSO’DA KADIN ÇİFTÇİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN BULUŞTU
GÖLCÜK'TE EMNİYETTEN KAÇAMADI
TEMAD’IN İKİCİ İFTARI KARAMÜRSEL’DEKİ ÇOCUKLARA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, GAZZELİLERE MORAL VERDİ
ESKİDEN OKULDA TUVALET Mİ VARDI ?
KULİSTE MUHABBETLER...
BAŞİSKELE’YE YENİ NEFES: YEŞİLYURT VADİSİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, MISIR’DA
BÜYÜKAKIN BAŞARILI SPORCULARLA İFTAR YAPTI
CADDEYE DÖKÜLEN YAĞ TEHLİKE SAÇIYOR
TATAROĞLU’NDAN AVUSTURYA’DA ALTIN ZAFER
Güder ailesinin acı günü Abdullah Güder vefat etti
DONANMA MAHALLESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM
KAVAKLI’DA 1200 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURULDU
DEPREM HAFTASI’NDA 2 BİN 700 KİŞİYE ULAŞILDI
SİLAH TİCARETİNDEN ARANAN ŞAHSA ŞAFAK OPERASYONU
Yükleniyor



